Νόαμ Τσόμσκι: Δέκα τεχνικές για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης

Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός και στοχαστής, Νόαμ Τσόμσκι, αναλύει τις δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Το κείμενο αποτελεί μέρος μιας συλλογής συνεντεύξεων του Ν.Τσόμσκι, όπου ο κορυφαίος διανοητής διαπιστώνει διεισδυτικές παρατηρήσεις για τους θεσμούς που διαμορφώνουν τη σκέψη του κοινού και οι οποίοι βρίσκονται στην υπηρεσία της ισχύος και του κέρδους.

OXI ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....(τα ληγμένα βλάπτουν σοβαρά την υγεία...)

Η χώρα είναι υποταγμένη-πλήρως εξουθενωμένη,όσοι μας έφεραν έως εδώ κυκλοφορούν ελεύθεροι (αυτό το τρισάθλιο τσίρκο καταχραστών των χρημάτων των Ελλήνων δεν θα λογοδοτήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;),εκατομμύρια των εκατομμυρίων έχουν κάνει φτερά (και την πληρώνουμε εμείς-άραγε πως θα βγάλουμε το χειμώνα και τις υποχρεώσεις μας;-έχουμε ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ),τα μέτρα που θα υπογραφούν είναι η ληξιαρχική πράξη ”θανάτου” των Ελλήνων πολιτών,η εθνική αξιοπρέπεια έχει πάει ”περίπατο”,η κοινωνία αργοπεθαίνει,η πατρίδα ξεπουλιέται,οι εθνικοί ΚΙΝΔΥΝΟΙ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ και τα πολιτικά άκρα ”ακονίζουν” τα μαχαίρια τους για μια ”αναμέτρηση” που κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθεί.

Συμβούλιο της Ευρώπης: «Παράνομες οι μειώσεις μισθών στην Ελλάδα»!



Council of Europe says some Greek labor reforms illegal (English version) 
Απόφαση-δυναμίτη για το Μνημόνιο έλαβε την Παρασκευή το Συμβούλιο της Ευρώπης. Έκρινε παράνομες τις μειώσεις αποδοχών του 2010, κι ενώ η ελληνική κυβέρνηση, κάτω από την πίεση της Τρόικας, αποφασίζει νέες περικοπές για το 2013.
Το Συμβούλιο της Ευρώπης, «σημαδεύοντας» την τότε κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, που είχε υπουργό Οικονομικών τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έκρινε ως παράνομες δύο αποφάσεις :