Το δράμα του Γιώργου Νταλάρα

Μια δραματική κατάσταση βιώνει τα τελευταία χρόνια ο διάσημος Έλληνας τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας. Μετά από βαθιά περισυλλογή, αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και να μοιραστεί με τον  απλό λαό  το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει:
«Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα από την δουλειά μου και δεν το έκρυψα ποτέ. Αμείφθηκα από τη δουλειά μου έντιμα και καθαρά. Δυστυχώς, ποτέ δεν τα κατάφερα να ταυτιστώ με τον σύγχρονο τίτλο του πετυχημένου, ώστε να μην αισθάνομαι ενοχές. Δεν ισοπεδώθηκα», δηλώνει στον Γιάννη Χατζηγεωργίου ο Γιώργος Νταλάρας για το Down Town Κύπρου σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη.Συνεχίζοντας, ο διάσημος καλλιτέχνης ανοίγει περισσότερο την καρδιά του. Κάνοντας το δικό του προσωπικό απολογισμό λαθών, λέει:
«Η ζωή μας χαρακτηρίζεται από τα καλά και από τα λάθη. Εγώ έχω κάνει αρκετά και φαίνεται θα συνεχίσω να κάνω όσο είμαι παρών. Λάθη δεν κάνουν μόνοι οι ανενεργοί πολίτες, αυτοί που δεν εκφράζουν άποψη για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Μεγάλο λάθος είναι να θέλεις πάντα αυτό που πιστεύεις, ακόμα και αν οι συνθήκες δεν είναι θετικές. Είναι, όμως, λάθος για τον εαυτό σου και ενδεχομένως για το συμφέρον σου, αλλά είναι καλό για την κοινωνία. Στον απολογισμό βλέπω ότι πολλές φορές έκανα τέτοια λάθη, στήριζα αυτά που πίστευα και προχωρούσα ακόμα και χωρίς συμμάχους. Δεν έχω κάνει όμως ποτέ, σας διαβεβαιώνω, λάθη αρχών. Δεν έχω αλλάξει ποτέ για κανένα λόγο και σε καμία συγκυρία τα πιστεύω μου και την ιδεολογία μου».
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του σοβαρού αυτού θέματος, ο κ. Γιάννης Αγγελάκας (λιγότερο διάσημος τραγουδιστής αυτός), μέσα από μια δημόσια επιστολή με παραλήπτη τον κ. Γιώργο Νταλάρα, ένιωσε την ανάγκη να του προτείνει μια λύση στο πρόβλημά του:
«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ
Αγαπητέ κύριε Νταλάρα, όλοι γνωρίζουν πως οι ενοχές είναι το βασικό ψυχολογικό υπόβαθρο κάθε μεγάλης δημιουργικής καλλιτεχνικής ψυχής και πως είναι φυσιολογικό, όσο ο καλλιτέχνης γιγαντώνεται πνευματικά να γιγαντώνεται παράλληλα και η υλική του περιουσία, πράγμα που μπορεί να τον οδηγήσει σε ψυχολογικό  ηθικό και δημιουργικό αδιέξοδο. Κατανοώντας, λοιπόν, το δράμα που βιώνετε σαν τέτοιος καλλιτέχνης αυτό το καιρό, παράλληλα με το άλλο μεγάλο εθνικό μας δράμα, έχω να σας προτείνω (απορώ πως δεν το σκεφτήκατε μόνος σας) να κρατήσετε για σας και την οικογένεια σας το απολύτως απαραίτητο κομμάτι της περιουσίας σας και να προσφέρετε την υπόλοιπη για να απαλύνετε τον πόνο μερικών έστω από τους εκατομμύρια αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Προχωρήστε άφοβα στην προσωπική  και καλλιτεχνική σας απελευθέρωση και ενταχθείτε σιγά σιγά στο κίνημα του συναισθηματικού κομμουνισμού που γιγαντώνεται και αυτό τελευταία στους κύκλους των καλλιτεχνών και των διανοούμενων της πατρίδας μας. Γιάννης Αγγελάκας»
Μετά από αυτήν την τροπή που πήραν τα πράγματα, με κομμένη την ανάσα θα αναμένουμε τις εξελίξεις, ευχόμενοι παράλληλα στον διάσημο καλλιτέχνη να βρεθεί σύντομα μια λύση και να ανακουφιστεί από το δράμα που περνάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: