Επίδομα θέρμανσης: Τα μισά από πέρυσι θα πάρουν τα νοικοκυριά....αιδώς.


Τις φορολογικές εκκρεμότητες της χρονιάς κλείνει τη μια πίσω από την άλλη η κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν αλλάξει ο χρόνος. Μέσα στις επόμενες ώρες θα στείλει τη… λυπητερή στα νοικοκυριά που δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης ανακοινώνοντας ότι το περυσινό ποσό κόβεται στα δύο. Θα ακολουθήσει τροπολογία στη Βουλή για να αναβληθεί για έναν ακόμη χρόνο η ενεργοποίηση του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα.Το υπουργείο Οικονομικών θα «πουλήσει» την εξυπηρέτηση στους πωλητές ακινήτων γνωρίζοντας ότι πρακτικά ο φόρος ακόμη και να ενεργοποιούνταν δεν θα απέδιδε ούτε ένα ευρώ. Η μεγάλη εκκρεμότητα, έχει να κάνει με τον ΦΠΑ στα νησιά. Η κυβέρνηση κρατάει ομιχλώδες το τοπίο γνωρίζοντας ότι οι δανειστές δεν θέλουν να εξακολουθήσει να υπάρχουν δύο παράλληλα συστήματα ΦΠΑ στη χώρα. Στην πραγματικότητα αναζητούνται μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να δοθούν ως αντάλλαγμα στους κατοίκους ορισμένων εκ των 32 νησιών του Αιγαίου που θα κάνουν Πρωτοχρονιά με ακριβότερο καύσιμο: βενζίνη, πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης.Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, το επίδομα θέρμανσης του 2018 θα είναι το… μισό του 2017. Όχι μόνο στον προϋπολογισμό αλλά και ως προς το ύψος ανά δικαιούχο. Το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να καταλήγει σε… συνταγή ΕΚΑΣ. Πόσα μας λείπουν; Τα μισά; Μοιράζουμε τη ζημιά σε όλους και τελειώνουμε. Έτσι, το ΕΚΑΣ έγινε 35 ευρώ και το επίδομα θέρμανσης θα 0,125 ευρώ ανά λίτρο. Όλα τα άλλα μένουν τα ίδια (εκτός συνταρακτικού απροόπτου). Το συγκεκριμένο σενάριο δεν μειώνει τον αριθμό των δικαιούχων αλλά μετατρέπει σε… ψίχουλα το επίδομα θέρμανσης σε βαθμό που θα αποθαρρύνει τις αγορές:
1. Στους «παγωμένους» νομούς της χώρας όπως είναι τα Γρεβενά, η Κοζάνη, η Καστοριά, η Φλώρινα, η Δράμα, η Ευρυτανία, τα Γιάννενα και οι Σέρρες, το επίδομα θα κυμαίνεται από 150 ευρώ για τον άγαμο έως και τα 312,5 ευρώ για τους παντρεμένους για ένα σπίτι 100 τμ. Ένα διαμέρισμα σε αυτούς τους νομούς μπορεί να χρειάζεται πάνω από τρεις τόνους πετρέλαιο θέρμανσης οι οποίοι και κοστίζουν περί τα 3000 ευρώ.
2. Στην Αττική που ανήκει στην 3η ζώνη, το επίδομα θα κυμαίνεται από τα 80 έως; Τα 100 ευρώ. Στην ίδια ζώνη είναι και η Κορινθία, η Ηλεία, ΑχαΪα, η Αιτωλοακαρνανία, η Εύβοια, η Λέσβος κλπ.
3. Στη νησιωτική Ελλάδα, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Χανιά, Ρέθυμνο κλπ, το επίδομα θα κυμαίνεται από 50 έως 62,5 ευρώ. Θα υπάρξουν νησιώτες που από τη μία θα κληθούν να πληρώνουν Ο φόρος υπεραξίας στα ακίνητα είναι μια ακόμη «παραχώρηση» χωρίς κόστος των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχαν εκτιμήσει ότι στην καλύτερη περίπτωση, θα εισπραχθούν περί τα 24 εκατ. ευρώ από την εφαρμογή του φόρου. Στην πραγματικότητα η ενεργοποίηση του μέτρου το οποίο δεν έχει σχεδιαστεί, θα μπορούσε ακόμη και να περιορίσει ακόμη περισσότερο τις αγοραπωλησίες εις βάρος των εσόδων από τον φόρο μεταβίβασης που μέχρι σήμερα πληρώνουν οι αγοραστές με συντελεστή 3%.

thetoc.gr
19Δεκ2017

ΠΡΟΣΟΧΗ... O ΕΦΕΤ αποσύρει τα «δηλητηριασμένα τρόφιμα» μετά την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής



Μετά την απειλή αντιεξουσιαστών ότι έχουν μολύνει προϊόντα ευρείας κατανάλωσης με υδροχλωρικό οξύ, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές να μην προμηθεύονται τα συγκεκριμένα προϊόντα, κατά το διάστημα από τις 20 έως και τις 25 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για προληπτικούς λόγους, να μην προμηθευτούν συγκεκριμένα προϊόντα.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του επισημαίνεται, τι οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να προμηθευτούν τα παρακάτω προϊόντα, ανεξαρτήτως παρτίδας, για το χρονικό διάστημα, από 20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017:
  • Μεμονωμένες συσκευασίες «COCA-COLA» σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.
  • Μεμονωμένες συσκευασίες «COCA-COLA LIGHT» σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.
  • Συσκευασίες «Παριζάκι Υφαντής» των 500γρ. και των 350γρ.
  • Φρέσκο Γάλα Πλήρες «ΔΕΛΤΑ» του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος.
Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα, να τα απομακρύνουν άμεσα από τον χώρο πώλησης.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι εταιρείες οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα, έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ, συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.
Ο ΕΦΕΤ, που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, διαβεβαιώνει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα.
Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής για τα «δηλητηριασμένα τρόφιμα από αντιεξουσιαστές»
Για τρίτη χρονιά και πάλι φέτος αντιεξουσιαστές με μήνυμα που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου απειλούν πως έχουν δηλητηριάσει προϊόντα μεγάλων εταιριών σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης, η προανάκριση για το κείμενο που ανέβηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και αναφέρει ότι δηλητηριάστηκαν προϊόντα ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.). Από τις αστυνομικές Αρχές, ενημερώθηκε αμέσως ο Ε.Φ.Ε.Τ. και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο.
Οι αντιεξουσιαστές ονομάζουν το σχέδιό τους «Πράσινη Νέμεσις Πράξη 3» και γράφουν χαρακτηριστικά πως επιλέγουν να κάνουν το συγκεκριμένο «σαμποτάζ», τις ημέρες των γιορτών που «χιλιάδες κόσμος αφήνει τον καναπέ για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι γεμίζοντας τις κενές υπάρξεις τους με καταναλωτικά σκουπίδια με όμορφα και αστραφτερά περιτυλίγματα».
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση έχουν δηλητηριάσει προϊόντα με υδροχλωρικό οξύ και πρόκειται να ξεκινήσουν να τα επανατοποθετούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ από αύριο, 20 Δεκεμβρίου έως και την Παραμονή των Χριστουγέννων.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές», ενώ στο κείμενο αναφέρεται επίσης πως «όλο αυτό το πανυγήρι (sic) έχει ως θύματα εκατομμύρια ζωντανά πλάσματα όπου είτε σφάζονται για να φτάσουν στο τραπέζι των ζωντανών/νεκρών, είτε στραγγίζονται μέχρι τελευταίας σταγόνας για να ικανοποιήσουν τις γευστικές ανάγκες τους».
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, όταν πάλι αντιεξουσιαστές είχαν ανακοινώσει το αντίστοιχο σχέδιό τους, μεγάλες εταιρίες είχαν προβεί σε ανάκληση προϊόντων.
http://bno.gr/?p=7933#