BBC: Επίθεση Βαρουφάκη στα... "ζόμπι" της λιτότητας

Επίθεση στους θιασώτες της λιτότητας στην Ευρώπη έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκηςστο πάνελ που διοργάνωσε το BBC για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας:

«Υπάρχει μια...ρητορική για τη μείωση του ελλείμματος, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Η Ελλάδα έχει 18 φορές περισσότερη λιτότητα από αυτή της Βρετανίας», τόνισε στρέφοντας τα βέλη κατά στον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν
Στον αντίποδα ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπλεξε το εγκώμιο του Τζέρεμι Κόρμπιν του νέου ηγέτη των Εργατικών ο οποίος προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος αναφέροντας πως «είναι το καλύτερο πράγμα που έχει βγει το τελευταίο διάστημα από τη Βρετανία. Αρκεί να σκεφτεί κανείς τον ταξικό πόλεμο που διεξάγει η βρετανική κυβέρνηση. Μειώνει το φόρο κληρονομιάς και ταυτόχρονα κόβει και τα επιδόματα. Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από ταξικός πόλεμος».
Αναφερόμενος στο εναλλακτικό σχέδιο για την «ποσοτική χαλάρωση για το λαό» που προτείνει ο νέος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος εξαπέλυσε τα βέλη του κατά της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών που «εκτυπώνουν» χρήμα, όχι υπέρ του απλού κόσμου αλλά υπέρ των τραπεζών και των επιχειρήσεων που το ρίχνουν στην κερδοσκοπία στα χρηματιστήρια.
Σημείωσε πως οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν χειρίστηκαν σωστά την κατάσταση και η προσπάθειά τους να ξυπνήσουν την παγκόσμια οικονομία από την οικονομική κρίση στην οποία είχε περιπέσει, στέφθηκε με αποτυχία.«Είναι μύθος και φαντασία αυτό που πιστεύει η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας ότι τυπώνοντας βουνά από χρήματα και τροφοδοτώντας αφειδώς τις τράπεζες, θα καταφέρει να προκαλέσει μια παραγωγική επένδυση», υπογράμμισε εκφράζοντας την ίδια γνώμη και για την ΕΚΤ.
Η πρόταση του Κόρμπιν, επισήμανε ο Γ. Βαρουφάκη, να υπάρξει δηλαδή μια γενναία επένδυση, τόνωση, μέσω των δαπανών του κράτους, στα πλαίσια μιας νέο-κεΙνσιανης πολιτικής δημοσίων επενδύσεων, η μοναδική ορθή λύση.Σημείωσε επίσης πως με την παρουσία του ο Κόρμπιν μπορεί να αναγεννήσει το χώρο της Αριστεράς. «Το ίδιο έκανε η Θάτσερ το '80 κατ’ αναλογία. Κατάφερε να αναγεννήσει το χώρο της Δεξιάς. Θα είναι καταπληκτικό αν καταφέρει το ίδιο και ο Κόμπριν και να δείξει το δρόμο σε όλους εμάς που βρισκόμαστε εκτός των τειχών».

Πηγή: BBC, Telegraph

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!! ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕΙΡΑ Η DEUTSCHE BANK ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!! ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΑ STRESS TESTS ΣΤΙΣ ΗΠΑ Η DEUTSCHE BANK!!!


Μετά το πρώτο πρόστιμο των 2,5 Δις, σκάει τώρα το σκάνδαλο της Deutsche Bank με τους Ρώσους επιχειρηματίες και το ξέπλυμα χρήματος στη Μόσχα !!!Οι ....αφελείς Γερμανοί νόμισαν για άλλη μια φορά ότι θα κερδίσουν τον πόλεμο, που αυτή τη φορά είναι οικονομικός !!!Τώρα πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα.Τα πρόστιμα των γερμανικών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ θα αγγίξουν συνολικά το γερμανικό ΑΕΠ και θα οδηγήσουν στην κατάρρευση το γερμανικό χρηματιστήριο και το τραπεζικό σύστημα, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ευρωζώνης να ζητήσουμε την αποβολή της Γερμανίας από ΕΕ & Ευρώ, προκειμένου να μην κατρακυλήσει η ισοτιμία του εινιαίου νομίσματος απέναντι στο δολάριο.Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές εποπτικές αρχές πραγματοποιούν ενδελεχή έρευνα για να διαπιστωθεί εάν συγκεκριμένα στελέχη της Deutsche Bank στη Μόσχα ενεπλάκησαν σε υπόθεση δωροδοκίας και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, η γερμανική τράπεζα ερευνάται για συναλλαγές ύψους 6 δισ. δολαρίων με Ρώσους επιχειρηματίες και σύντομα περιμένουμε να βγουν τα πρώτα συμπεράσματα.Να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο, η διοίκηση της τράπεζας είχε αναγγείλει την έναρξη εσωτερικής έρευνας για τη υπόθεση, θέτοντας σε διαθεσιμότητα αρκετά τραπεζικά στελέχη, τα οποία εργάζονται στα ρωσικά υποκαταστήματα.Στην έρευνα των αμερικανικών αρχών επικουρεί και η γερμανική εποπτική αρχή Bafin.Την περασμένη άνοιξη οι αμερικανικές αρχές άρχισαν νέα έρευνα σε βάρος της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τη Ρωσία, μετά την απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματομεσίτη στη Μόσχα.Τον Μάρτιο έγινε γνωστό ότι η «αμερικανική» Deutsche Bank απέτυχε παταγωδώς να περάσει τα «τεστ αντοχής» (stress tests) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι κινείται στο «κόκκινο» και ότι θα ήταν αδύνατον να αντέξει ενδεχόμενη νέα χρηματοπιστωτική κρίση.Η γερμανική τράπεζα δεν διαθέτει κανέναν μηχανισμό αντιμετώπισης έκτακτης κρίσης απεφάνθησαν τότε οι Αμερικανοί, ελέγχοντας ακόμη την Deutsche Bank για χειραγώγηση επιτοκίων, φορολογικές παραβάσεις και προβλήματα με υποθήκες!
Και κατέληξαν στο «πόρισμα» ότι η αμερικανική θυγατρική της Deutsche Bank, θα χρειαστεί τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια για την εξυγίανσή της.
Τον Απρίλιο, η Deutsche Bank συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,5 δισ. δολαρίων για το σκάνδαλο χειραγώγησης του επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων Libor.Η σειρά σκανδάλων στην οποία έχει εμπλακεί η τράπεζα, όπως και τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα της, οδήγησαν στην παραίτηση, τον Ιούνιο, των δύο συνδιευθυνόντων συμβούλων της Deutsche Bank.

diulistirio.blogspot.gr