Έρχονται εκκαθαριστικά σοκ.....vote them

eforia
Σοκ αναμένεται να πάθουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεών τους. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τον «εφιάλτη» θα ζήσουν κατά κύριο λόγο ελεύθεροι επαγγελματίες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Πέρα από αυτούς όμως » τα εκκαθαριστικά «καίνε» και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι το 2013 εμφάνισαν ζημία ή αναγκάστηκαν λόγω της κρίσης να βάλουν «λουκέτο» στην επιχείρησή τους και διαμένουν σε ιδιοκτήτη ή μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρημένη κατοικία και έχουν στην κατοχή τους ένα αυτοκίνητο. Φορολογούμενοι με το ίδιο ακριβώς εισόδημα, έστω 20.000 ευρώ, θα έχουν διαφορετική φορολογική επιβάρυνση, δηλαδή:
- αν είναι μισθωτοί ο φόρος ανέρχεται στο ποσό των 2.300 ευρώ,
- αν είναι αυτοαπασχολούμενοι ο φόρος ανέρχεται στο ποσό των 5.200 ευρώ πλέον προκαταβολή φόρου 55% (2.860 ευρώ), ο συνολικός φόρος ανεβαίνει στις 8.060 ευρώ,
- αν το εισόδημα αυτό προέρχεται από ενοίκια ο φόρος ανέρχεται σε 3.840 ευρώ πλέον προκαταβολή φόρου 55% (2.112 ευρώ) ο συνολικός φόρος «φουσκώνει» στις 5.952 ευρώ.Η φορολογική επιβάρυνση όμως ανεβαίνει κατακόρυφα με τη φορολόγηση βάσει τεκμηρίων. Ο κώδικας προβλέπει ότι η διαφορά τεκμηρίων προστίθεται στα εισοδήματα της πηγής από την οποία δηλώνονται τα μεγαλύτερα εισοδήματα και αν δεν δηλώνονται εισοδήματα από καμία πηγή φορολογείται ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.Για παράδειγμα, άγαμος μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ ο οποίος διαμένει σε διαμέρισμα 100 τ.μ. και έχει ένα αυτοκίνητο 1.600 κ.ε. πενταετίας θα φορολογηθεί για τεκμαρτό εισόδημα 13.900 ευρώ (4.500 ευρώ για την κατοικία + 6.400 ευρώ για το Ι.Χ.+ 3.000 ευρώ το ελάχιστο τεκμήριο) και θα πληρώσει φόρο 958 ευρώ ή 418 ευρώ επιπλέον σε σχέση με τον φόρο των 540 ευρώ που προκύπτει για το εισόδημα των 12.000 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες.

olympia

Ποιους καίνε τα εκκαθαριστικά

Φορο-σοκ αναμένεται να υποστούν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων. 
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι τα εκκαθαριστικά «καίνε» κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, αλλά και μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι το 2013 εμφάνισαν ζημία ή αναγκάστηκαν λόγω της κρίσης να βάλουν «λουκέτο» στην επιχείρησή τους και διαμένουν σε ιδιοκτήτη ή μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρημένη κατοικία και έχουν στην κατοχή τους ένα αυτοκίνητο.Οι φετινές φορολογικές δηλώσεις αναμένεται να αποδειχθούν «εφιάλτης» για μεγάλο αριθμό φορολογούμενων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά ποσά φόρου για μικρά ή ακόμη και μηδενικά εισοδήματα.

Ιός facebook - Δείτε πώς Λειτουργεί, Βήμα προς Βήμα!

Είμαστε στο Facebook και μας έρχεται μήνυμα από κάποιον φίλο, με ένα σύντομο μήνυμα και ένα αρχείο με κατάληξη .rar. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο διαδίδεται ο πρόσφατος ιός facebook.
Στο παρόν άρθρο θα αναλύσουμε τον συγκεκριμένο ιό, με σκοπό να καταλάβουμε ακριβώς πώς λειτουργεί.

«Κύριοι, δυστυχώς, επτωχεύσαμεν». Οι αριθμοί γκρεμίζουν την απάτη του “σουξέ στόρι”.

καθημερινη πτωχευση ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΝΕΡΩΝΕΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Πτώχευσε ο Έλληνας για να καγχάζουν πολιτικάντηδες περί “πρωτογενούς πλεονάσματος”.

13 δις Ευρώ νέα ληξιπρόθεσμα στους 13 τελευταίους μήνες! Με την οφειλή να αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα.2450000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, δηλαδή 1 στους 2 ενεργούς πολίτες θεωρούνται παράνομοι.Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές; Κρατηθείτε… 65,4 δις Ευρω!Όταν το 2009 δεν ξεπερνούσαν τα 30 δις, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η ποινικοποίηση της οφειλής. Αυτό τα λέει όλα.Έναν περήφανο λαό, αφού τον λήστεψαν, τον βάφτισαν με το ζόρι παράνομο και τώρα του κουνάνε το δάχτυλο.Όταν κάθε ικμάδα ρευστότητας και αποθεματικού πήγε στην ανακεφαλαιοποίηση των διεφθαρμένων τραπεζιτών, που όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά παραμένουν νόμιμα στις διοικήσεις των τραπεζών που κατέστρεψαν!

Και βέβαια, ο ηγέτης των τραπεζιτών, κύριος Προβόπουλος, να παραμένει στο απυρόβλητο μιλώντας για ανάπτυξη, πλεόνασμα , σουξέ στόρι. Από το 2010.Η τιμωρία σας θα είναι αμείλικτη.

ΥΓ. Τα στοιχεία δεν τα λέμε εμείς, ούτε ο Πόρτα – Πόρτα, ούτε ο Μαριάς, ούτε ο Ρομπόλης. Τα λέει η έγκριτη και καθεστωτική Καθημερινή. Προφανώς διότι αντιλαμβάνεται τι έρχεται…

olympiada

To ασφαλιστικό Αουσβιτς του ΟΑΕΕ

Από τον Δημήτρη Κατσαγάνη 
Η μεγαλύτερη ασφαλιστική «βόμβα» που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στη χώρα έχει όνομα. Λέγεται ΟΑΕΕ και αφορά τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τις οικογένειές τους. Το «Κ» συγκέντρωσε τέσσερις... χτυπητές παράδοξες ιστορίες στις οποίες πρωταγωνιστούν καθημερινά οι περισσότεροι από τους 440.000 άμεσα ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), οι οποίοι έχουν μείνει χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ενώ ξεμακραίνει ολοένα και περισσότερο το ενδεχόμενο να πάρουν κάποια στιγμή μια σύνταξη.