Πως θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης – Ποιοι έχουν δικαίωμα να πάρουν χρήματα για πετρέλαιο

 

    

       

 


 Στόχος του υπουργείου οικονομικών είναι να λάβουν φέτος το επίδομα θέρμανσης πολλοί περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι. Αν και ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη ΔΕΘ και σε πιθανότητα μείωσης του φόρου του πετρελαίου όλα δείχνουν ότι ακόμη και εάν υπάρξει πλεόνασμα φέτος, δεν προλαβαίνει η κυβέρνηση την όπια μείωση για φέτος.Έτσι όλα δείχνουν ότι προκρίνεται το σενάριο αύξησης των δικαιούχων επιδόματος.Ουσιαστικά η αύξηση του αριθμού των δικαιούχων θα γίνει μέσω τριών βασικών αλλαγών.Πλέον οι δικαιούχοι δεν θα χρειάζεται να βάλουν πρώτα πετρέλαιο και στη συνέχεια να κάνουν αίτηση για να πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματα.Προκαταβολικά χωρίς δικαιολογιτικά το επίδομα Πλέον θα δοθεί προκαταβολικά το επίδομα, πιθανότατα σε δύο δόσεις, μια πριν την 15η Οκτωβρίου, πρώτη ημέρα διανομής του πετρελαίου θέρμανσης

Ουσιαστικά οι δικαιούχοι θα μπορούν πλέον να λάβουν το επίδομα ή την πρώτη δόση του επιδόματος χωρίς καν να υποβάλλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση που χρειάστηκε να υποβάλλουν πέρυσι.  Αύξηση των ορίων εισοδήματος και αντικειμενικών αξιών ακινήτων
Παράλληλα θα αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Για έναν άγαμο το ποσό θα ανέβει στις 30.000 ευρώ το χρόνο, για έγγαμους χωρίς παιδιά στις 40.000 ευρώ το χρόνο και θα προσαυξάνεται κατά 3.000 για κάθε παιδί, ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες το ποσό θα ανέβει στις 43.000 ευρω.
Μελετάται επίσης να αυξηθεί το ποσό των αντικειμενικών αξιών της ακίνητης περιουσίας των δικαιούχων που είναι αυτή τη στιγμή στις 150.000 για έναν άγαμο, στις 200.000 για την οικογένεια.
Στο τραπέζι έχουν πέσει και προτάσεις για κατάργηση άλλων κριτηρίων, όπως είναι το αυτοκίνητο. Με το υπάρχον σύστημα δεν δικαιούνται επίδομα όσοι είναι κάτοχοι αυτοκινήτου 2.000 κυβικών και άνω.
http://www.newsit.gr/default