Κατάλαβες τώρα;


Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγαν εθνικιστή όταν έλεγες ότι αγαπάς την πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Γι αυτούς κάθε λέξη που αρχίζει από εθν και ελλ ήταν εμπόδιο όταν ακούγεται στο μαντρί του εκσυγχρονισμού που μας μπουζούριασαν.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγαν ρατσιστή; Γιατί σε πολύ λίγο δε θα είσαι «ιδιοκτήτης» της πατρίδας σου. Θα είσαι κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και στους υπαλλήλους τους που θα παριστάνουν την κυβέρνηση.
Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσαμε την Παιδεία και την υποβιβάσαμε σε Εκπαίδευση; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους που ......
απλώσανε στη χώρα σου, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις πίτσες με το παπί στα πάρτι του Χριστοφοράκου.
Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ΑΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ)
και έκαψαν μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ); Για να βρουν άνετα χώρο, γιατί διαφορετικά τα δικά τους μπακάλικα δε θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά.  
Κατάλαβες τώρα γιατί έκαψαν τα δάση σου, μαζί και την Αρχαία Ολυμπία; Για να ξεπουλήσουν πιο εύκολα την πατρίδα σου και να καταστρέψουν τον αρχαίο πολιτισμό σου.  
Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τσάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δε δίνανε για τις δόσεις σου. Με χαρτιά τυπωμένα, σου πήραν το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.
Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας μαζί με μερικούς υπουργούς, προέτρεπαν τον απλό κοσμάκη να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιχνίδι του Χρηματιστηρίου, δεν ευνοούσαν βέβαια τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.
Κατάλαβες τώρα, ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα, ανταλλάσσοντας τον κόπο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;  
Κατάλαβες τώρα γιατί κάποιοι γουστάρουν τόσο την ελεύθερη αγορά; Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της Γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι μου από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα που έχουν τους δικούς τους …κανόνες διατροφής.
Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους «μη νόμιμους μετανάστες» τόσο πολύ οι εκλεγμένοι μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι εμάς δυστυχισμένους.   
Κατάλαβες τώρα ψαράκι μου πόσο κοστίζει η γυάλα σου; Είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο – το καλύτερο οικόπεδο – και την κοστολογούν μόλις 300δις …των αρχαιοτήτων συμπεριλαμβανομένων.
Κατάλαβες τώρα γιατί κάνανε βιλαέτι τους την εθνική σου οδό; Θέλεις ένα σωρό λεφτά για να πας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, ενώ ήταν υποχρέωση του Κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσει στον κάθε όμορφο που παριστάνει τον εργολάβο.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των σίριαλς. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τους πρωινούς πουλημένους στις μεσημεριανές χαζοβιόλες και στους απογευματινούς πληρωμένους τελάληδες της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, και κάθε μέρα, μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων «τίποτε», με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.
Κατάλαβες τώρα γιατί σε έδιωξαν από το χωριό και τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο «δημόσιο»; Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους εποίκους.  
Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα δουλεύει ακόμη και στα 70 του; Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους, χωρίς κανέναν προσανατολισμό και αρχές. Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά, γι αυτό προωθούν την υπογεννητικότητα.
Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δε μπαίνει κανείς σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αυτός δε θέλει να ανήκει στο θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις «άγιες οικογένειες» του τόπου σου. Έτσι, στο θέατρο που λέγεται Βουλή, δε θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι θεατρίνοι.  
Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλα αυτά; Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε Έλληνα που δε θα γεννηθεί, για την κάθε Ελληνίδα που δε θα γεννηθεί, γιατί δε θέλουν άλλους Έλληνες σ’ αυτόν τον τόπο. Ούτε στο γένος ούτε στην σκέψη. Θυμηθείτε το! Οι κύριοι αυτοί συντελούν μια νέα μορφή γενοκτονίας στην πατρίδα σου, και το ξέρουν πολύ καλά, γιατί αυτοί είναι που τη σχεδίασαν και την εκτελούν.

Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει να αγανακτήσεις και να αντισταθείς; Αφού κατάλαβες, κάνε το.          ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

marilenazog είπε...

too late....δυστυχώς για την Ελλάδα μας και για τους Έλληνες.....
Λάθη επί λαθών σ' έναν τόσο έξυπνο λαό που όμως ξεγελάστηκε....

ΕΥ είπε...

....που πήγε αυτή η εξυπνάδα ρε Μαριλένα;;;;