.Μεταξύ κατάθλιψης και… Κυριάκου


Το δημοψήφισμα του 2015 και η ολοκλήρωσή του, με τη μεταβολή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ μέσα σε μία βδομάδα, υπήρξε η μεγαλύτερη αντεπαναστατική πράξη που εξετελέστη στη σύγχρονη Ελλάδα μετά το πραξικόπημα των συνταγματαρχών! Και όμως, ακόμα και από φίλους, ακόμα και σήμερα θεωρείται ακριβώς το αντίστροφο! Ως μία μεγάλη επαναστατική πράξη που προδόθηκε!
Ωστόσο αποτέλσε μια άκρως «αντεπαναστατική» κίνηση για πολλούς λόγους:
Πρώτον, διότι ολοκλήρωσε με τις συνέπειές της, – τα capital controls στις τράπεζες που οδήγησαν στο ξεπούλημά τους, και την υπογραφή ενός νέου, δρακόντειου μνημονίου–, την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ξαναρίχνοντάς την βαθύτερα στα νύχια του Σόιμπλε και της παρέας του.Δεύτερον, διότι επέτρεψε την επιβίωση μιας ετοιμόρροπης μέχρι τότε κυβέρνησης και της έδωσε τη δυνατότητα να ξανακερδίσει τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.Τρίτον, και σημαντικότερο, διότι βύθισε τον ελληνικό λαό σε μια μεγάλη ιστορική κατάθλιψη, – την καλύτερη συνταγή για να αποδεχθεί όλα όσα ακολούθησαν και όσα πρόκειται να ’ρθουν. Για πρώτη φορά μετά το 1967, ο ελληνικός λαός φάνηκε να αποδέχεται τη μοίρα του και πλέον δεν αμφισβητεί την εξουσία και τα μηχανεύματά της. Αντίθετα έχει οδηγηθεί στη λογική του «σφάξε με, πασά μου, ν’ αγιάσω», δηλαδή, «τελειώνετε και ό,τι είναι να γίνει ας γίνει». Αυτό είναι το μεγαλύτερο αντεπαναστατικό κατόρθωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η υποταγή του ελληνικού λαού που, μη έχοντας άλλη διέξοδο, είναι έτοιμος να παραδοθεί στο μοιραίο.
Τέταρτη, και όχι αμελητέα συνέπεια –στα πλαίσια της γενικευμένης απελπισίας των Ελλήνων–, είναι η πτώση του Σαμαρά και η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ.. Διότι το δημοψήφισμα και ο Σύριζα έφεραν ως αντίπαλο δέος τον Μητσοτάκη στη Ν.Δ.Και έτσι οι Έλληνες, «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα», χωρίς καν «να προσμένουν κάποιο θαύμα», κινούνται μεταξύ καταθλίψεως και Κυριάκου. Διότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί έκφανση αυτής της κατάθλιψης. Παρά την αδιαμφισβήτητη δημοσκοπική του υπεροχή –ως το μη χείρον βέλτιστον ενός λαού σε απελπισία– και παρά την επαναλαμβανόμενη αναφορά του στην ανάγκη εκλογών, στην πραγματικότητα ασκεί μια υποτονική αντιπολίτευση.Φταίει άραγε μόνο το γεγονός ότι οι Γερμανοί θέλουν ακόμα τον Τσίπρα «για να τελειώσει τη δουλειά», ή έχει να κάνει και με κάτι βαθύτερο, την καθολική εξάντληση του ελληνικού πολιτικού συστήματος;

.Προς Σημίτη..."Κρείττον του λαλείν το σιγάν"(η σιωπή είναι καλύτερη της φλυαρίας)


Προς κ. Σημίτη..."Κρείττον του λαλείν το σιγάν"(η σιωπή είναι καλύτερη της φλυαρίας)
Η μικρή Ελλάδα θα πρέπει να γίνει η σοβαρή Ελλάδα". Ήταν η επιτομή με μια φράση της ομιλίας  του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο 2ο συνέδριο του οικονομικού φόρουμ στους Δελφούς.
Έριξε όπως πάντα, τις ευθύνες για την κατάντια της χώρας σε όλους πλην του ιδίου. Ασχέτως αν ο ίδιος με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του έφερε τη χώρα λίγα χρόνια μετά, στην απόλυτη οικονομική  καταστροφή. Η ισχυρή τότε ,κατά τον κ. Σημίτη Ελλάδα, μπορεί μόνον ως ευφυολόγημα να ληφθεί υπόψιν σήμερα.Όπως το success story του Αντώνη Σαμαρά. Ευτυχώς οι τωρινοί δεν έχουν εμφανίσει ακόμη κάποιο χαρακτηριστικό τίτλο για την κυβερνητική θητεία τους. Ωστόσο όλοι οι κυβερνώντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός στη μεγάλη πλειοψηφία του γνωρίζει και νοιώθει πότε πραγματικά πάει καλά. Και όχι βέβαια με δανεικά όπως χτίστηκε η ισχυρή Ελλάδα του Σημίτη τα οποία καλούμαστε να ξεπληρώσουμε σε δεκαετίες .Ας αποτιμήσουμε την 8τία του Κώστα Σημίτη, οπότε και θεμελιώθηκε η ισχυρή Ελλάδα που ζήσαμε και ζούμε από το 2010 με Μνημόνια και ελεγχόμενη πτώχευση.

  • Επί πρωθυπουργίας του η χώρα μας αγόρασε πακτωλό στρατιωτικού και εξοπλιστικού υλικού-κυρίως γερμανικό- που στοίχισαν δεκάδες δις ευρώ τα οποία για πολλά χρόνια ακόμη θα αποπληρώνουμε (δικαιολογία τα Ίμια). Φρόντισε μάλιστα να υπαχθούν στο δημόσιο χρέος όχι με την αγορά τους αλλά με την εξόφλησή τους. Αρα να χρεωθούν στους κατοπινούς κυβερνώντες Μάλιστα κάποιοι από τους Υπουργούς και συμβούλους του βρήκαν την ευκαιρία κι έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι. Εν αγνοία του ;
  • Επί Πρωθυπουργίας του η χώρα μας εμφάνισε ανάπτυξη. Δεν διευκρινίζει όμως ότι η ανάπτυξη οφείλεται στην κατανάλωση λόγω του άκρατου εσωτερικού (τραπεζικού) και εξωτερικού δημόσιου δανεισμού...Τους οποίους δανεισμούς πληρώνουμε τώρα με Μνημόνια και οι Τράπεζες με "κόκκινα" δάνεια.
  • Επί Πρωθυπουργίας του χορηγήθηκε το ΕΚΑΣ για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων οδηγώντας το ασφαλιστικό σύστημα σε απίστευτες στρεβλώσεις. Με 15 χρόνια ασφάλισης συνταξιούχος του ΙΚΑ να λαμβάνει περισσότερα απ’ ότι κάποιος με πολλαπλάσια χρόνια ασφάλισης που όμως δεν δικαιούνταν ΕΚΑΣ.
  • Επί Πρωθυπουργίας του οι μισθοί στο δημόσιο αυξήθηκαν κατά 50%.  (Βλέπε στοιχεία από βιβλίο πρώην υπουργού Εργασίας  Τάσου Γιαννίτση )
  • Υποχώρησε κατά Κράτος στις συντεχνίες και τα συνδικάτα του Δημοσίου όταν ο Τάσος Γιαννίτσης επιχείρησε να βάλει τάξη στο ασφαλιστικό .Αν τότε δεν υποχωρούσε σήμερα δεν θα συζητούσαμε για ασφαλιστικό. Συστάθηκαν δεκάδες εποπτευόμενοι φορείς  του Δημοσίου.
  • Μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο μονίμων και συμβασιούχων. Ευτυχώς συστάθηκε το ΑΣΕΠ τότε αλλά με πλήθος τροπολογιών και εξαιρέσεων περιορίστηκε ο ρόλος του μόνο σε μονίμους..
  • Επί Πρωθυπουργίας του μονιμοποιήθηκαν και χιλιάδες συμβασιούχοι που μπήκαν από το "παράθυρο".
  • Επί Πρωθυπουργίας του ήρθε η Ολυμπιάδα που κόστισε στην ταλαίπωρη χώρα μας περίπου 20 δις ευρώ με απευθείας αναθέσεις των έργων, λόγω του επείγοντος , σε ημετέρους εργολάβους..
  • Με σύμβαση ανταλλαγής (το περιβόητο SWAPS) η χώρα μας μπήκε στην Ο.Ν.Ε εμφανιζόμενη ότι καλύπτει τα κριτήρια εισδοχής (έλλειμμα κυρίως και όχι χρέος που τότε ήταν 100% του ΑΕΠ)..
  • Επί Πρωθυπουργίας του το Χρηματιστήριο με την κατάρρευσή του οδήγησε στη μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος μετά τον πόλεμο οδηγώντας στην καταστροφή δεκάδες χιλιάδες μικρομετόχους.Ευτυχώς συστάθηκαν τα ΚΕΠ και το ΣΔΟΕ (Υφυπουργός Σταύρος Μπένος και Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος). Δυστυχώς ενώ είχε την ευκαιρία, λόγω του ευρώ, να συμμαζέψει τον τραχανά της σπατάλης και της απληστίας του Κράτους οδήγησε τη χώρα σε υπερδανεισμό με τα σημερινά τραγικά αποτελέσματα ."Κρείττον του λαλείν το σιγάν"(Η σιωπή είναι καλύτερη από τη φλυαρία) πρώην Πρωθυπουργέ..