Η ιστοσελίδα που «φοβίζει» τους πολιτικούς.



Ελέγχει τα όσα λένε και εντοπίζει τις ανακρίβειες
Χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των πολιτών προκειμένου να ελέγχουν την ακρίβεια των όσων λένε οι πολιτικοί, φιλοδοξεί να γίνει μια ιστοσελίδα.Ο λόγος για το FactcheckEU, το οποίο ενόψει ευρωεκλογών θα ελέγχει συστηματικά τα λεγόμενα των πολιτικών, προκειμένου να εντοπίζει ανακρίβιες, καλώντας έτσι τους υποψηφίους να ενημερώνονται σωστά προτού απευθυνθούν στους ευρωπαίους πολίτες.Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η λανθασμένη αναφορά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, για το ύψος των απωλειών στην Ευρώπη από τη φοροδιαφυγή.Συγκεκριμένα, ο πολιτικός ανέφερε σε συνέντευξή του στην τσεχική τηλεόραση ότι «χάνονται 2 τρισεκ. ευρώ», λόγω της φοροδιαφυγής σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής, το ποσό αυτό ανέρχεται σε 1 τρισεκ. ευρώ, όπως σημειώνει σχετικό άρθρο στον ιστότοπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Euractiv.com.Ο συνιδρυτής του FactcheckEU, Πιέτρο Κουράτολο, δήλωσε στη Euractiv ότι το «αληθόμετρο» θα συγκεντρώνει τις ομιλίες και τις δηλώσεις των πολιτικών με στόχο να τους καταστήσει υπόλογους για όσα λένε.«Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι, όταν οι πολιτικοί μιλούν, δεν ξεστομίζουν απλά αριθμούς», σημείωσε. Αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε αναλάβει ο ίδιος στην Ιταλία όπου «οι πολιτικοί λένε συχνά ανοησίες. Θέλαμε να δούμε αν όσα έλεγαν οι πολιτικοί ήταν πραγματικά».πηγή

Δείτε αν δικαιούστε το κοινωνικό μέρισμα

Δείτε αν δικαιούστε το κοινωνικό μέρισμαΤο πρώτο προεκλογικό δώρο της κυβέρνησης έχει γίνει το μήλον της Έριδος, αφού αφορά σχεδόν 600.000 οικογένειες σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.
Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή, με τα ελάχιστα ευρώ να αποτελούν μια μικρή ανάσα για τους διαλυμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι πολίτες. Σύμφωνα με τον γραμματέα δημοσίων εσόδων Χ. Θεοχάρη, έχουν υποβάλλει αίτηση και άτομα με περιουσία... 2 εκατ. ευρώ!
Η διαδικασία
Τι κάνει το ηλεκτρονικό σύστημα; Εξετάζει τα κριτήρια σε επίπεδο εισοδηματικό, περιουσιακό, αλλά και τα τεκμήρια. Με βάση αυτά θα κρίνει αν κάποιος δικαιούται το κοινωνικό μέρισμα της κυβέρνησης.
Εννοείται πως το Υπουργείο Οικονομικών θα κάνει και ελέγχους για να διαπιστώσει αν αυτά που γράφετε έχουν βάση, συνεπώς θέλει προσοχή στο τί δηλώνετε τόσο στη δήλωση για το μέρισμα όσο και στη φετινή φορολογική δήλωση, αφού εκεί θα γίνει διασταύρωση των στοιχείων!