Πόσο ενημερωμένοι είστε για τα κατεψυγμένα τρόφιμα;

ν Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι ποιοτικά εφάμιλλα με τα νωπά αρκεί να μην έχει διασπαστεί η ψυκτική αλυσίδα. Είναι εφάμιλλα με τα νωπά, με την προϋπόθεση ότι έχουν καταψυχθεί άμεσα και σωστά και δεν έχουν αποψυχθεί καθόλου στα ενδιάμεσα στάδια της διακίνησής τους, μέχρι να φτάσουν στον καταναλωτή. Με άλλα λόγια, να έχει διατηρηθεί απόλυτα η αλυσίδα ψύξης. Οι σύγχρονες μέθοδοι κατάψυξης επιτυγχάνουν τη διατήρηση των οργανοληπτικών τους ιδιοτήτων (γεύση, χρώμα, άρωμα) αλλά και των θρεπτικών τους συστατικών.Η κατάψυξη είναι μια απλή και υγιεινή μέθοδος συντήρησης. Έχει το πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες μεθόδους συντήρησης να διατηρεί το προϊόν αμετάβλητο από πλευράς γευστικότητας και θρεπτικότητας. Τα προϊόντα καταψύχονται αμέσως από τις βιομηχανίες κατεψυγμένων τροφίμων και μεταφέρονται σε συνθήκες συνεχούς ψύξης με σύγχρονα φορτηγά-ψυγεία στους καταψύκτες στα σημεία πώλησης.

Έκτακτο επίδομα 350 ευρώ σε ανέργους λόγω Πάσχα – Ποιοι το δικαιούνται

Μέσα σε 14 ημέρες αρχής γενομένης από την Πέμπτη θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους ανέργους δικαιούχους.
Πρόκειται για ενίσχυση που δίνεται λόγω Πάσχα. Μάλιστα, το ποσό είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο των Χριστουγέννων. Δείτε ποιοι το δικαιούνται, ποια είναι η διαδικασία αλλά και οι προθεσμίες για την καταβολή του.«Για τις εορτές του Πάσχα 2014, παρέχεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση, από τον προϋπολογισμό Οίκου Ναύτου 2014 στους άνεργους ναυτικούς» αναφέρει η σχετική απόφαση. Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται σε:
• Τριακόσια (300,00) ευρώ, για τους άγαμους ή άγαμες ναυτικούς και
• Τριακόσια πενήντα (350,00) ευρώ, για τους έγγαμους ή έγγαμες ή τους έχοντες προστατευόμενα τέκνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι μεγαλύτερο συγκριτικά με αυτό που είχε καταβληθεί στους άνεργους ναυτικούς την περίοδο των Χριστουγέννων. Τότε, τα ποσά ήταν 240 και 325 ευρώ αντίστοιχα. Βάσει της απόφασης, την οικονομική ενίσχυση δικαιούνται να λάβουν οι ναυτικοί που πληρούν αθροιστικά τις εξής προϋποθέσεις:

Έρχονται 5.178 προσλήψεις σε 183 δήμους

Την πρώτη λίστα με 183 δήμους που θα ενισχυθούν με προσωπικό κατά προτεραιότητα-πριν από τις εκλογές-προετοίμασε το Υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για 5.178 θέσεις για τις οποίες πρόθεση του υπουργείου είναι να εξαιρεθούν από το «πάγωμα» που επιβάλλεται σε προεκλογικές περιόδους. Πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών διαβεβαιώνουν ότι η διαδικασία-εξπρές για τις προσλήψεις θα γίνει με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ.Από το σύνολο το 5.178 προσλήψεων οι 1.152 αφορούν συμβάσεις εποχικών και μίσθωσης έργου (8 με 11 μήνες) και οι υπόλοιπες 4.026 συμβάσεις μέσω κοινοτικών προγραμμάτων με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. Στην πρώτη περίπτωση οι μισθοί ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, από 700 έως 900 ευρώ και στη δεύτερη 1.000 ευρώ μικτά.Κάθε δήμος θα εκδώσει τη δική του προκήρυξη. Η σταδιακή δημοσιοποίηση των διαγωνισμών θα αρχίσει από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Οι φορείς των δήμων που κυρίως θα ενισχυθούν θα είναι τα ΚΑΠΗ, οι παιδικοί σταθμοί, τα Δημοτικά Ιατρεία, αλλά και κεντρικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: Βρεφονηπιοκόμοι
Βοηθοί βρεφονηπιοκόμων
Νηπιαγωγοί
Μάγειρες
Προσωπικό καθαριότητας
Νοσηλευτές
Γιατροί
Οικογενειακοί βοηθοί
Πολιτικοί Μηχανικοί
Χειριστές μηχανημάτων
Οδηγοί
Τεχνικοί
Εργάτες γενικών καθηκόντων
Υπάλληλοι γραφείου για τις κεντρικές υπηρεσίες ΟΤΑ.

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/