Πανελλήνιες 2019: Στρατιωτικές Σχολές – Κατεβάστε ΕΔΩ την αίτηση

Πανελλήνιες 2019: Στρατιωτικές Σχολές


Πανελλήνιες 2019: Στρατιωτικές Σχολές – Κατεβάστε ΕΔΩ την αίτηση – Μέχρι τις 29 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Τι θα πρέπει να γνωρίζετε όλοι όσοι θέλετε να κάνετε αιτήσεις στις Στρατιωτικές Σχολές.
Οι υποψήφιοι σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ καλούνται από σήμερα 20 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 να υποβλαλουν τη σχετική αίτηση – δήλωση.
Το υπουργείο παιδείας τονίζει ότι η προθεσμία αυτή είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.
Η τελική μορφή του μηχανογραφικού θα προκύψει με τις τελευταίες συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ, οι οποίες θα περιλαμβάνονται στο αναμενόμενο νομοσχέδιο για το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πανελλήνιες 2019: Στρατιωτικές Σχολές

Επιθυμείτε να είστευποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές; Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει:
Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για
  • τις Στρατιωτικές Σχολές,
  • ις Αστυνομικές Σχολές,
  • τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας,
  • τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος
  • και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού
πρέπει επιπλέον να υποβάλουν αίτηση απευθείας
  • στο Στρατό,
  • στην Αστυνομία,
  • στην Πυροσβεστική,
  • στο Λιμενικό
  • ή στο Εμπορικό Ναυτικό
σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις.
Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.
Από φέτος σχολές του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εντάχθηκαν στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Πιο συγκεκριμένα η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.
Οι υποψήφιοι μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε αυτές είτε με νέα εξέταση το 2019 είτε χωρίς νέα εξέταση το 2019 (για το 10% των θέσεων).

Πανελλήνιες 2019: Κατεβάστε ΕΔΩ την αίτηση – ΓΕΛ – ΕΠΑΛ

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ,
ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).
Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2017 ή το 2018 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ).
Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση του Μαρτίου, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.
Οι υποψήφιοι για το 10% των ΓΕΛ έτους 2017 θα συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο με πέντε (5) επιστημονικά πεδία.
Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις
(για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), έχουν ήδη αποκτήσει νέο πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων.
Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν υποβάλλουν την Αίτηση-Δήλωση του Μαρτίου,
αλλά θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.
https://www.armyvoice.gr/2019/03/panellinies-2019-stratiotikes-scholes-ka/

Η ΔΕΗ μειώνει την έκπτωση για τους συνεπείς πελάτες και... το "πανηγυρίζει"

 


Από 1ης Απριλίου η έκπτωση για τους συνεπείς καταναλωτές από 15% που είναι σήμερα μειώνεται στο 10% - Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ «πανηγυρίζει» επειδή δεν έγιναν αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος!
Την μείωση των εκπτώσεων για τους συνεπείς πελάτες και όσους προπληρώνουν την κατανάλωση ρεύματος αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, το οποίο επίσης ενέκρινε την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη βιομηχανία για τα τιμολόγια.
Ειδικότερα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από 1ης Απριλίου η έκπτωση για όσους πληρώνουν έγκαιρα τον λογαριασμό που είναι σήμερα 15% μειώνεται στο 10%. Από την ίδια ημερομηνία η έκπτωση για την προπληρωμή της ετήσιας κατανάλωσης που είναι σήμερα 6% θα διαμορφωθεί σε 4%.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ η ΔΕΗ, επιβεβαιώνει τη μείωση της έκπτωσης για τους συνεπείς καταναλωτές και στην προσπάθεια της να μετριάσει τις εντυπώσεις για τις αποφ
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει:
Αμετάβλητα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, παγιοποίηση της έκπτωσης 10%
Με απόφαση του σήμερα (19.03.19) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα τιμολόγια Ηλεκτρικής Ενέργειας Μέσης και Χαμηλής Τάσης, παρά τις πιέσεις από εξωγενείς παράγοντες όπως η αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος και της τιμής των Δικαιωμάτων εκπομπών Co2.

Επίσης το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε την διατήρηση και παγιοποίηση της χορήγησης της Έκπτωσης Συνέπειας σε ποσοστό 10% επί της συνολικής αξίας χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, για τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από 1ης Απριλίου 2019 και εφεξής. Σε ότι αφορά την έκπτωση λόγω προπληρωμής αυτή καθορίστηκε σε 4% από 1ης Απριλίου 2019.


Πηγή: http://www.larisacitynews.gr/2019/03/h-deh-meinei-tin-ekptosi-gia-synepeis-pelates.html#ixzz5ij8JitX7
Follow us: larisacitynews on Facebook

άσεις που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο «πανηγυρίζει» επειδή δεν έγιναν αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος!