Φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις


Απαλλαγή από την προκαταβολή φόρου 55% για τα εισοδήματα που αποκτούν οι φορολογούμενοι από ακίνητα και κινητές αξίες, απαλλαγή από τον... φόρο για ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές, εκχώρηση στο Δημόσιο ανείσπρακτων ενοικίων, αλλά και κατάργηση της διαδικασίας της «αυτοπεραίωσης» για ελεύθερους
επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μείωση έως 66% στα πρόστιμα για παραβάσεις που διαπράχθηκαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013, προβλέπει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Πιο συγκεκριμένα, στα «ψιλά γράμματα» του πολυνομοσχεδίου, όπως γράφει σήμερα το «Έθνος», περιλαμβάνονται τα εξής:
-Απαλλαγή από την προκαταβολή φόρου 55% για τους φορολογούμενους που αποκτούν από την 1η Ιανουαρίου 2014 εισοδήματα που προέρχονται από ακίνητα και κινητές αξίες, ενώ διατηρείται η απαλλαγή αυτή για τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες.

Όλη η ιστορία των ελληνικών δανείων! Η Επανάσταση του `21 δεν έχει τελειώσει ακόμη..

istoria-ola-ta-daneia-ths-elladas Καταιγισμός αποκαλύψεων από τον οικονομολόγο κ. Γιώργο Αδαλή, σε ζωντανή εκπομπή του «TV Εγνατία».
Στο βίντεο που δημοσίευσε εχτές το TV Εγνατία, υπάρχει όλη η Εκπομπή, διάρκειας 1 ώρας και 25 λεπτών και μπορείτε να απολαύσετε για άλλη μια φορά τον άνθρωπο που πρόβλεψε και μίλησε από το 2007, για την κατάσταση που ζούμε τώρα!
«Μετά από τρία χρόνια αυτό-εξορίας από την Ελληνική Τηλεόραση, αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόσκληση του TV Εγνατία, γιατί θεωρώ ότι ο οικονομολόγος δεν είναι sportscaster που περιγράφει ποδοσφαιρικούς Αγώνες. Αν είναι για να βγαίνουμε στην τηλεόραση και να λέμε, είδατε που σας τα έλεγα, δεν κάνει καλό στην κοινωνία. Σκοπός ήταν να εισακουστούν όσα έλεγα από το 2007 περίπτώχευσης της Ελλάδας. Μετά δεν είχε κανένα νόημα να βγω και να περιγράφω … αυτά που έλεγα χρόνια πριν ότι θα συμβούν.

Οι Ελληνες ο φτωχότερος λαός στην Ε.Ε.

Το φάσμα της φτώχειας αντιμετωπίζει ένας στους τέσσερις Ελληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση και...την απασχόληση στην ΕΕ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Η έκθεση επιβεβαιώνει τη δραματική μείωση των εισοδημάτων για τη συντριπρική πλειοψηφία των νοικοκυριών και την έκρηξη της ανεργίας στους νέους. Την ίδια ώρα οι Έλληνες εμφανίζονται ως οι Ευρωπαίοι που εργάζονται τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως, με 43,7 ώρες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα εμφανίζει την περίοδο 2011-2013 τη μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού που απειλείται από το φάσμα της φτώχειας.