Η γκλίτσα και η αξιοπρέπεια της γλίτσας

"Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα, ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι ..." Κωστής Παλαμάς
Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω πως εμείς οι νεοέλληνες καταντήσαμε δουλοπρεπείς στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις των Μογγόλων-Τουρκαλάδων, των Σλαβο-ψευτοΜακεδόνων και των "Ευρωπαίων" δανειστών μας. Αντί να απαιτούμε τον σεβασμό τους, γίναμε φοβισμένοι επαίτες της δήθεν "ειρηνικής συνύπαρξης". Υποκριτικά - διπλωματικά μιλάμε ότι είμαστε χώρα σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής, αλλά κατ' ουσίαν είμαστε υποταγμένοι στις επιταγές και τις ορέξεις της ΕΕ, του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ, κλπ, κλπ. Υπόδουλοι επαίτες, που παρακαλάμε τους Ευρωπαίους να μας αφήσουν να έχουμε χαμηλότερο ΦΠΑ στην εστίαση και περισσότερες δόσεις για ρύθμιση χρεών των νοικοκυριών. Υπόδουλοι θεατές στις προθέσεις των ΗΠΑ και στις προτάσεις του Μπερνς για την ονομασία των Σκοπίων, Υπόδουλοι φοβισμένοι για το αν θα προκαλέσει ακόμα ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ο Ερντογάν. Αλήθεια πόσο περήφανοι θα ήταν οι πρόγονοί μας μ' αυτήν την εικόνα; Αλήθεια είμαστε απόγονοι αυτών των ηρώων που αγωνίστηκαν, πολέμησαν και δημιούργησαν τον πολιτισμό που τον διέδωσαν σ' όλους αυτούς τους βαρβάρους; Από μικροί είχαμε μάθει να σεβόμαστε την οικογένεια και την πατρίδα. Μας το ενέπνευσαν οι γονείς μας και οι δάσκαλοι μας.

Την Πέμπτη η εφαρμογή για τα ληξιπρόθεσμα

eforia414Την Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου, αναμένεται να ανοίξει η ειδική εφαρμογή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών για την υπαγωγή των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο.Η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση θα είναι απλή, καθώς οι οφειλέτες θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr και με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν να εισέρχονται στην ειδική υπηρεσία ρύθμισης των οφειλών. Εκεί θα μπορούν να επιλέγουν τον αριθμό των δόσεων, έχοντας υπόψη τους ότι το ποσό της κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 50 ευρώ.Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η ανταπόκριση των οφειλετών στη ρύθμιση θα είναι μεγάλη και ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων. Επικαλούνται μάλιστα την πολύ καλή πορεία των εσόδων από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από τον οποίο έχουν ήδη εισπραχθεί έσοδα που υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό ίσο με το 40% του προγραμματισμένου στόχου των 2,6 δισ. ευρώ.
- See more at: http://arouraios.gr/2014/11/thn-pempth-h-efarmogi-gia-ta-lhxiprothesma/#sthash.R5NElx8a.dpuf