Απορίες για το φοιτητικό επίδομα 2013

Είμαι από Κω και φοιτώ στο ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ στα Ιωάννινα. Ακούστηκε ότι τα δικαιολογητικά φέτος θα τα καταθέτουμε... στις γραμματείες της σχολής μας και όχι στις εφορίες στον τόπο μόνιμης κατοικίας.Μάλιστα, ανακοινώθηκε και επίσημα από τηλεοπτικό σταθμό σήμερα το πρωί (22/02/2013). Αντίθετα, στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι θα πηγαίνουμε στις εφορίες (μάλλον δεν έχει ακόμη ανανεωθεί όμως). Σε κάποιο άλλο site διάβασα ότι δεν θα τα καταβάλουμε στις εφορίες αλλά στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου.. Ποια Υ.Δ.Ε;;; Εμείς δεν μπορούμε να τα καταβάλουμε εκεί διότι η Υ.Δ.Ε στο Νομό Δωδεκανήσου βρίσκεται στη Ρόδο!! ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!

ΕΟΠΥΥ: Πως θα πάρετε έκπτωση από τη ΔΕΗ αν είστε ασθενής! Τι πιστοποιητικά απαιτούνται

Κοινωνικό τιμολόγιο από τη ΔΕΗ με εκπτώσεις μπορούν να εξασφαλίσουν εκτός των άλλων οι ασθενείς και ειδικά οι χρονίως πάσχοντες, απολαμβάνοντας εκπτώσεις. Τι δικαιολογητικά θέλει ο ΕΟΠΥΥ.

Η τελική ρύθμιση για τα δάνεια – Ποιοι μπορούν να μειώσουν τη δόση...

Η πρόταση που θα καταθέσει η κυβέρνηση σε τράπεζες και τρόικα θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν φτάσει στα όριά τους, είτε λόγω μείωσης μισθού, είτε λόγω ανεργίας. Προβλέπεται πάγωμα δόσεων του δανείου, ακόμη και μηδενικές δόσεις.

Η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση αφορά σε όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και όσους έχουν εξαρτημένη εργασία. Το πλαφόν στο εισόδημα είναι οι 25.000 ευρώ και θα πρέπει να έχει υπάρχει μείωση 35% από 1/1/2010. Στην ίδια ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν άνεργοι, πάσχοντες από βαριά ασθένεια, αλλά και πολύτεκνοι και ανάπηροι χωρίς εισοδηματικά κριτήρια Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” τα δάνεια που ρυθμίζονται αφορούν μόνο στην πρώτη κατοικία και με αντικειμενική αξία ως 180.000 ευρώ ή 200.000 ευρώ για τους πολύτεκνους.