ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

Του Στέλιου Φενέκου*
Ο τρόπος με τον οποίο επιβάλλουν τις θέσεις τους τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξόχως αυταρχικός, κομματικός και ιδεοληπτικός.Μία κλασσική (με την έννοια του όρου) “νομενκλατούρα” εγκαθιδρύεται ταχύτατα, από μια ιδεοληπτική και ελάχιστα δημοκρατική “παρέα” που ξεγέλασε τους ψηφοφόρους!Συγγενείς, φίλοι και κομματικοί ταγοί καταλαμβάνουν σιγά-σιγά όλες τις κρίσιμες κρατικές θέσεις και καθιστούν όλη τη δημόσια διοίκηση κομματικό ενεργούμενο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπουργοί απειλούν δημόσια τους πάντες, ακόμη και τη δικαιοσύνη, απαξιώνουν συλλήβδην τις ανεξάρτητες αρχές, θεσμοθετούν αυταρχικά για να ελέγξουν τον τύπο, αλλάζουν μεθοδικά στα σχολεία την ιστορία του τόπου σύμφωνα με τις ιδεοληψίες τους και δεν λογοδοτούν για τις ανομίες τους. Η αλαζονεία τους στο τρόπο που διαχειρίζονται την εξουσία που τους έχει εκχωρηθεί είναι πλέον φανερή, αισθάνονται ισχυροί, είναι απρεπείς, χωρίς αιδώ, με περισσή θρασύτητα.Κομματικοί στρατοί δημιουργούνται ύπουλα σε συνεργασία με τους συνδικαλιστές και δεν θα παραξενευθούμε εάν με συγκεκαλυμμένες τροπολογίες, νύκτα και σταδιακά, αλλάξει και το πλαίσιο για την απόκτηση ιθαγένειας και δοθεί το δικαίωμα ψήφου σε πλήθος μεταναστών, με βάση κάποια αμφιλεγόμενα κριτήρια. Η οικονομία έχει εγκαταλειφθεί στη τύχη της, το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει καταρρεύσει, το ασφαλιστικό επίσης, η ύφεση επανήλθε αυξανόμενη, το χρέος διογκώνεται, η εξάρτηση μεγαλώνει, οι μετανάστες εγκλωβίζονται επιβαρύνοντας τη κατάσταση, η εδαφική κυριαρχία αμφισβητείται, η ανεργία μεγαλώνει, η εξωτερική πολιτική είναι ανύπαρκτη αν όχι καταστροφική (όχι μόνο δεν μας λαμβάνουν υπ΄ όψη αλλά δεν μας καλούν κιόλας στα φόρα), η φορολογία εξαϋλώνει κάθε παραγωγική εργασία. Σχέδιο, Στόχοι και Στρατηγική δεν υπάρχουν για κάτι ή μη μόνο μυστικά αντιδημοκρατικά συνομωσιολογικά σχέδια άλωσης τύπου "X" ! Οι πολίτες αισθάνονται μονίμως απειλούμενοι, κινδυνεύουν κάθε στιγμή να χάσουν τα πάντα, τα πλαίσια προστασίας αίρονται, το κόστος προσφυγής στη δικαιοσύνη είναι αποτρεπτικό για να διεκδικήσουν το δίκιο τους και δεν μπορούν να πιστέψουν τις πολιτικές διακηρύξεις, ούτε να εμπιστευθούν τους νόμους και τις ρυθμίσεις, αφού αλλάζουν καθημερινά! Η άλωση της χώρας που επιτελείται μεθοδικά, προοιωνίζεται πολλά δεινά για τη δημοκρατία, για την ανεξαρτησία και την σύννομη λειτουργία των εξουσιών, για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών!Διολισθαίνουμε καθημερινά όλο και σε περισσότερο αυταρχισμό! Οφείλουμε να αντισταθούμε!

*Πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών
06 Φεβ 2016

Ταφόπλακα για τους αγρότες οι αλλαγές στην φορολογία ~ Παραδείγματα

Εξωπραγματικά ποσά φόρου εισοδήματος θα κληθούν να πληρώσουν φέτος περίπου 430.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και κτηνοτρόφοι, καθώς και άλλοι 200.000 φορολογούμενοι με εισοδήματα από γεωργικές δραστηριότητες.Τεκμήρια διαβίωσης και προκαταβολή φόρου εισοδήματος αναμένεται να εκτινάξουν στα ύψη τις τελικές φορολογικές επιβαρύνσεις τους, ακόμη και στις περιπτώσεις όσων δεν απέκτησαν καθόλου εισόδημα κατά τη διάρκεια του 2015, αλλά είχαν ζημιές.

Τι ισχύει
Όπως προκύπτει από τα όσα προβλέπει η ισχύουσα φορολογική νομοθεσία:
1 Το καθαρό φορολογητέο εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες υπολογίζεται λογιστικά, με βάση τα έσοδα που εισπράττει και τα έξοδα που πραγματοποιεί κάθε αγρότης. Δηλαδή