Επίδομα θέρμανσης 2013 2014 ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Ανοιξέ πριν λίγη ώρα η ηλεκτρονική αίτηση για το επίδομα θέρμανσης 2013 2014 στο taxisnet όπου οι δικαιούχοι θα μπορούν να αιτηθούν και την προκαταβολή του επιδόματος.www.dikaiologitika.gr  Χορηγείται επίδομα θέρμανσης σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή εν διαστάσει, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 2 της παρούσας. Ειδικά, για τους έγγαμους δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 61 του Κ.Φ.Ε.

Απόφαση Βόμβα : Πλήρης ασφάλιση στο ΙΚΑ με 4 ώρες εργασία ημερησίως

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Χαλκίδας με την απόφαση 223/2012 αποφάσισε ότι υπάγεται στην πλήρη ασφάλιση του Ι.Κ.Α. για 25 ημέρες εργασίας μηνιαίως απασχολούμενη/ος με 4 ώρες εργασίας ημερησίως.Η απόφαση στηρίχθηκε στο άρθρο 39 του ν. 1892/1990 που ορίζονται και τα εξής:
-Η υποχρεωτική ασφάλιση των μερικώς απασχολουμένων στους οικείους οργανισμούς κύριας και επικουρικής ασφάλισης γίνεται με βάση τις ισχύουσες διατάξεις -Κατ’ εξαίρεση, στην ασφάλιση του μερικώς απασχολούμενου, ανεξαρτήτως του αν αμείβεται με μισθό ή ημερομίσθιο, αναγνωρίζονται όλες οι ημέρες εργασίας που πραγματοποιεί σε κάθε μισθολογική περίοδο, εφαρμοζομένων αναλόγως και των διατάξεων για την αναγνώριση περισσότερων ημερών εργασίας επί πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας….-Οι εισφορές υπολογίζονται στις καταβαλλόμενες αποδοχές, σε καμιά όμως περίπτωση για τον υπολογισμό των εισφορών για κάθε ημέρα εργασίας που αναγνωρίζεται στην ασφάλιση κατά τους ορισμούς της προηγούμενης παραγράφου, δεν μπορεί να ληφθούν υπόψη αποδοχές μικρότερες των αντιστοιχουσών στο εκάστοτε τεκμαρτό ημερομίσθιο της ειδικής ασφαλιστικής κλάσης του Ι.Κ.Α. 5…… »
Προϋπόθεση για την αναγνώριση αυτή είναι η μερική απασχόληση να μην είναι μικρότερη των 4 ωρών, δηλαδή του μισού των ημερησίων ωρών εργασίας και να έχει συμφωνηθεί η συνεχής εργασία.
http://ergasianews.blogspot.gr/2013