Η Ελλάδα ξεπερνά δήθεν την κρίση.

 Τα ψέματα έχουν και τα όριά τους Στη ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε, μόνο σαν ανέκδοτο μπορούν να ακουστούν οι διαβεβαιώσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων, ότι περάσαμε τα δύσκολα και έρχονται καλύτερες μέρες. Ίσως και να θέλουν να μας διασκεδάσουν, αφού τίποτα άλλο δεν έχουν να προσφέρουν στον Ελληνικό λαό, πλην της δυσοσμίας που αναδίδει το πολιτικό τους ήθος. Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι οι εκλογές πλησιάζουν και κάτι πρέπει να πουν. Κάτι, ώστε να διατυμπανιστεί μία αναστροφή της τάσης, ακριβώς όπως είχε γράψει η Γερμανική «ΦρανφούρτερΑλγκεμάινε» τον Δεκέμβριο. Ας έρθουμε όμως στα «καλά» νέα, ότι έχουμε πλεόνασμα, ότι περάσαμε τον κάβο και η Ελλάδα βγήκε στις αγορές. Παρατίθενται επίσημα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι όλα αυτά τα «καλά» νέα είναι ψευδή και παραπλανητικά. Αυτό γίνεται εν γνώσει των Ευρωπαίων, πρόκειται δηλαδή για μία συμπαιγνία.

Φτιάξε αγνό σπιτικό σαπούνι στίς δύσκολες αυτές ημέρες.


Πάμε να δούμε πως φτιάχνετε το χειροποίητο αγνό σαπούνι, με τη μέθοδο της κρύας σαπωνοποίησης.
Η διαδικασία είναι απλή, αρκεί να προσέξουμε κάποια σημεία που θα τονίσω στη συνέχεια.
Και να μου υποσχεθείτε, ότι θα τηρήσετε τα μέτρα ασφαλείας (καλά μην σας φοβίζει αυτό δεν είναι τόσο τρομερό).
Πάμε να ξεκινήσουμε.

Υλικά λοιπόν:
  • Μια ξύλινη κουτάλα
  • Μια κατσαρόλα
  • Ένα πλαστικό σκεύος
  •  Ένα θερμόμετρο (μαγειρικής), εγώ βέβαια δανείζομαι ένα θερμόμετρο που μετράει από απόσταση (θα το δείτε στο βίντεο).
  • Ένα ηλεκτρικό αναδευτήρα (π.χ. μίξερ) (προαιρετικό) 
  • Ζυγαριά ακριβείας
  • Και καλούπια. Τα καλούπια μπορεί να είναι πλαστικά, ξύλινα, από σιλικόνη, αλλά ποτέ μεταλλικά (αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε μεταλλικά πρέπει να ντυθούν με μεμβράνη ή λαδόκολλα.
Βασικά συστατικά:
  • Έλαια: Τα έλαια μπορεί να είναι σε υγρή μορφή π.χ. ελαιόλαδο ή σε στερεή π.χ. βούτυρο κακάο
  • Νερό: Το νερό πάντα αποσταγμένο (χωρίς άλατα), Μπορεί να αντικατασταθεί ή να συνδυαστεί π.χ. με ανθόνερο, ροδόνερο, χυμούς φρούτων, γάλα, τσάι, καφέ
  • NaOH υδροξείδιο του νατρίου (ή καυστική σόδα)
Προαιρετικά:
  • Αιθέρια έλαια για άρωμα. Εδώ δώστε λίγο προσοχή.
Τα αιθέρια έλαια έχουν ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες για τον άνθρωπο, ακόμα και για τα ζώα. Όμως υπάρχουν ορισμένα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε ανθρώπους με κάποιες ευαισθησίες, για παράδειγμα στις εγκύους ή σε ανθρώπους με αλεργείες. Γι΄ αυτό όταν αποφασίσετε να αγοράσετε κάποιο αιθέριο έλαιο πρέπει να ρωτήσετε σχετικά με αυτό.
Προσέξτε να χρησιμοποιήτε μόνο αυτά που έχουν παραχθεί από απόσταξη. Και ποτέ συνθετικά για χρήση σε σαπούνια ή καλλυντικά.

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας επ' αμοιβή για 12.000 δικαιούχους


ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας επ' αμοιβή για 12.000 δικαιούχους
Οι δικαιούχοι θα φτάσουν στους 12.000. Το πρόγραμμα θα τρέξει μέσα στο 2014. Η απόφαση υπεγράφη ήδη από τους εμπλεκόμενους υπουργούς και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Το κείμενο, το οποίο μπορείτε να δείτε ολόκληρο, προβλέπει αμοιβή γι’ αυτούς που θα συμμετέχουν. Πόσες ώρες θα καταρτίζονται; Έξι ημερησίως.
Το νέο πρόγραμμα ενέκριναν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Χρ Σταϊκούρας καιοι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ.
Αφορά σε μαθητές οι οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν σε πρακτική άσκηση, είτε σε φορείς του δημοσίου και δήμους είτε ακόμη και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης θα είναι τέσσερα εξάμηνα ενώ οι μαθητές θα απασχολούνται για έξι ώρες ημερησίως.
Βάσει της απόφασης, η αμοιβή ορίστηκε στα 11 ευρώ ημερησίως. Είτε τα χρήματα αποδίδονται στον εργοδότη (δημόσιο ή ιδιωτική επιχείρηση) είτε απευθείας στον μαθητή, θα πρέπει να αποδεικνύεται η καταβολή των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. ΠΟιοι είναι οι δικαιούχοι; Όπως αναφέρεται και στην απόφαση: "Στόχος της πράξης είναι η εξασφάλιση, μέσω της παράλληλης επαγγελματικής κατάρτισης στο σχολείο και τον πραγματικό χώρο εργασίας, της κατά το μέγιστο δυνατό ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων και εργασιακής εμπειρίας. Ωφελούμενοι της πράξης είναι το σύνολο των μαθητών των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ που φοιτούν στις εν λόγω Σχολές για το έτος 2014".
Για την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων, δημοσιεύουμε ολόκληρο το ΦΕΚ το οποίο μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ. 
http://www.fpress.gr