Η ανάπτυξη ήρθε τελικά την φωτογραφίσαμε (Δείτε φωτό) και αναπτυχθείτε

Πόσες φορές έχει ειπωθεί η φράση «Του Χρόνου Έρχεται Ανάπτυξη στην Ελλάδα»; Κάτσαμε και τις μετρήσαμε.... Όλες οι new year's resolutions που δεν τήρησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και γι' αυτό κρυώνεις μέσα στο σπίτι σου


Υπάρχει ένα παρεάκι 10-11 ατόμων που κάνουν το εξής: λένε κάθε χρόνο όλοι την ίδια φράση. Λόγω των αντίστοιχων αξιωμάτων τους, η φράση αυτή είναι ανάμεσα σε πρόβλεψη, επιστημονικό συμπέρασμα και δέσμευση. Κάθε χρόνο πέφτουν έξω ως καζαμίες, επιστήμονες και μπεσαλήδες. Και τον επόμενο χρόνο την ξαναλένε, αλλάζοντας μόνο το τελευταίο ψηφίο της.

Απομυθοποίηση των αιτίων της κρίσης

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όπως προσπάθησα να δείξω στα προηγούμενα άρθρα, είναι αδύνατη οποιαδήποτε ριζική αλλαγή πολιτικής για την έξοδο από τη σημερινή οικονομική (και όχι μόνο!) καταστροφή, χωρίς μονομερή έξοδο από την ΕΕ και διαγραφή του Χρέους, ακύρωση της μνημονιακής νομοθεσίας, και τις αναγκαίες γεωστρατηγικές μεταβολές που περιέγραψα στο προηγούμενο άρθρο. Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να ανακτήσουμε το ελάχιστο της απαιτουμένης οικονομικής και εθνικής κυριαρχίας για μια στρατηγική οικονομικής αυτοδυναμίας, που είναι αναγκαία για τη μόνιμη έξοδο από την κρίση μέσα από την οικοδόμηση μιας νέας παραγωγικής δομής για τη κάλυψη των αναγκών μας.