ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ! Δείτε πόσο θα πληρώνουμε από 1η Αυγούστου στα διόδια



Η «Νέα Οδός» ανακοίνωσε την λειτουργία νέων διοδίων στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Αντιρρίου έως τον ανισόπεδο κόμβο Χαλικίου, κοντά στο Μεσολόγγι.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι τα τελευταία 14 χιλιόμετρα της «Ιονίας Οδού» από την Πέρδικα Ιωαννίνων, έως και τον ανισόπεδο κόμβο της «Εγνατίας οδού», θα παραδοθούν σε κυκλοφορία την Πέμπτη 3 Αυγούστου.
Ειδικότερα, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 1 Αυγούστου προς Τετάρτη 2 Αυγούστου, θα ξεκινήσει η λειτουργία των σταθμών διοδίων στον μετωπικό σταθμό Κλόκοβας και στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων, στον ανισόπεδο κόμβο Μεσολογγίου.
Όπως ανακοινώθηκε, οι τιμές που θα ισχύσουν στον μετωπικό σταθμό της Κλόκοβας είναι οι ακόλουθες:
Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,60 ευρώ.
ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 2,95 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 7,45 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 10,40 ευρώ.
Στους πλευρικούς σταθμούς στο Μεσολόγγι οι τιμές θα είναι οι εξής:
Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,85 ευρώ.
ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 1,25 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 3,10 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 4,40 ευρώ.
Σύμφωνα με την «Νέα Οδό» η τιμή διοδίου τέλους καθορίζεται ως εξής:
Σε κάθε μετωπικό σταθμό βάσει του συνολικού μήκους της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός.
Στους πλευρικούς σταθμούς εξόδου, βάσει του μήκους από την αρχή της ζώνης στην οποία ανήκει ο σταθμός μέχρι το σταθμό.
Στους πλευρικούς σταθμούς εισόδου βάσει του μήκους από το σταθμό έως το τέλος της ζώνης στην οποία αυτός ανήκει.
Έτσι, όσον αφορά στην πληρωμή διοδίων, η «Νέα Οδός» διευκρινίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι». Αντιστοίχως, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι».
Σύμφωνα με την «Νέα Οδό», «οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων που θα συναντούν οι οδηγοί στη διαδρομή από το Αντίρριο, έως τα Ιωάννινα θα είναι στην παρούσα φάση αυτοί της Κλόκοβας και του Αγγελοκάστρου, καθώς επί της ουσίας, έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι δύο από τις συνολικά τέσσερις ζώνες χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου». Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την «Νέα Οδό», «μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί το σύστημα χρέωσης της Ιόνιας Οδού, με τη λειτουργία των μετωπικών σταθμών διοδίων στο Μενίδι και στο Τέροβο και των πλευρικών σταθμών στην Γαβρολίμνη, στην ‘Αρτα και στον Γοργόμυλο».

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ – Τι αλλάζει στις χρεώσεις – Για ποιους καταργείται το κοινωνικό τιμολόγιο



Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αλλάζει τα δεδομένα στους λογαριασμούς ρεύματος. Μέσα στις επόμενες ημέρες η ΡΑΕ αναμένεται να κάνει την τελική εισήγησή της προς το υπουργείο Ενέργειας για τις αλλαγές.Οι πρώτη μεγάλη αλλαγή αφορά στις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Σήμερα υπάρχει μια κλίμακα από 0 έως 1.600 kwh με τιμή 0,00699 ευρώ ανά kwh, μια δεύτερη από 1.601 έως 2.000 kwh με τιμή 0,01570 ευρώ, η τρίτη κλίμακα από 2.001 έως 3.000 kwh με χρέωση 0,03987 ευρώ ανά kwh και η κλίμακα πάνω από 3.001 kwh με τιμή 0,04488 ευρώ.Με το σημερινό καθεστώς εάν κάποιος υπερβεί μία κλίμακα χρεώνεται με την τιμή της επόμενης για όλες τις κιλοβατώρες που κατανάλωσε από την πρώτη κιλοβατώρα.

Τώρα η ΡΑΕ προσανατολίζεται σε μια πιο δίκαιη κατανομή και έτσι ο καταναλωτής θα χρεώνεται με τις τιμές τις επόμενης κλίμακας μόνο για τις πρόσθετες κιλοβατώρες.
Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν και αυξήσεις στις χρεώσεις, οι δημιουργία ενδιάμεσων κλιμάκων.Η δεύτερη αλλαγή αφορά στους 692.335 δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. Εδώ αναμένεται τα γίνουν πιο αυστηρά τα κριτήρια για την ένταξη στο ΚΟΤ, καθώς έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις δικαιούχων που ναι μεν έχουν εισόδημα ως 12.000 ευρώ ωστόσο διαθέτουν καταθέσεις και ακίνητα στην κατοχή τους που δεν δικαιολογούν… ένδεια.
Σήμερα στο ΚΟΤ εντάσσονται οικογένειες με εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ, όριο το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο και με κατανάλωση ως -1.500 kwh, ενώ στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και οι τρίτεκνοι με εισόδημα έως 23.500 ευρώ και από 200 kwh ως 1.700 kwh. Στη δεύτερη κατηγορία υπάγονται μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία 67% και άνω, καθώς και άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.
http://arouraios.gr/2017/08/logariasmoi-deh/