Χιλιάδες οι επιστολές για τα κόκκινα δάνεια. Τι να κάνετε για να μην πουληθεί το δάνειο σας σε funds;

Κατά εκατοντάδες χιλιάδες στέλνουν τις προειδοποιητικές επιστολές...
οι τράπεζες σε όσους έχουν δάνεια και έχουν αθετήσει δόσεις. Αν αδιαφορήσουν τους έρχεται και δεύτερη επιστολή και μετά ξεκινούν οι διαδικασίες πλειστηριασμού ακόμα και της πρώτης κατοικίας τους.Ξεπέρασαν τις 500.000 οι προειδοποιητικές επιστολές των τραπεζών σε δανειολήπτες που χρωστούν δόσεις και δεν έχουν γίνει ακόμα ''κόκκινα'' τα δάνεια τους.Αν δεν εξοφλήσουν μέσα σε 15 ημέρες τότε θα τους έρθει η τελευταία, αυστηρότερη, προειδοποιητική επιστολή. Σε αυτήν θα αναφέρεται άλλη μία 15νθήμερη προθεσμία που μόλις παρέλθει τότε θα ξεκινήσουν διαδικασίες πλειστηριασμού ακόμα και κύριας κατοικίας.Και όλα αυτά γιατί σύμφωνα με την Ημερησία αρχίζουν οι πωλήσεις δανείων σε funds, τα οποία ''καραδοκούν'' όχι μόνο για τα δάνεια με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών, αλλά και για τα εξυπηρετούμενα μαζί με τα "κόκκινα" του ίδιου δανειολήπτη.Πως θα γλιτώσετε την πώληση του δανείου σας στα funds.Για να αποφύγει κάποιος την πώληση του δανείου του πρέπει να ρυθμίσει με κάποιον τρόπο τις οφειλές του μέσα σε 12 μήνες από τη στιγμή που θα λάβει τη σχετική ειδοποίηση. Όμως αυτή την πιθανότητα την χάνουν όσοι χαρακτηρίζονται "μη συνεργάσιμοι δανειολήπτες".Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις ως τις 31 Δεκεμβρίου για υπαγωγή στον "παλιό" νόμο Κατσέλη, ενώ έχουν δυνατότητα 47 ακόμα ημερών, προκειμένου να υποβάλουν τα αναγκαία δικαιολογητικά στα Ειρηνοδικεία.
Όμως από την 01/01/2016 θα ισχύουν τα νέα αυστητρότερα κριτήρια προστασίας για την πρώτη κατοικία. Γιατί πλέον θα παρέχεται απόλυτη προστασία στο 25% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που θα πληρώνουν ελάχιστη μηνιαία δόση στο 5 με 10% του εισοδήματος τους, στην οποία θα έχει, όμως, συμμετοχή και το Δημόσιο.
Με τη νέα, ωστόσο, χρονιά έρχονται κι άλλες ανατροπές στη διαχείριση των "κόκκινων" δανείων, τα οποία συνολικά έχουν ξεπεράσει τα 107 δισ. ευρώ.Αυτό που συμφωνήθηκε σε πρώτη φάση με τους δανειστές είναι να "ανοίξει" η αγορά στα funds, που μπορούν και τυπικά, πλέον, να αποκτούν όχι μόνο μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια αλλά και στεγαστικά δεύτερης και εξοχικής κατοικίας.
Το νέο "παζάρι" έχει ορόσημο τη 15η Φεβρουαρίου, οπότε αίρεται το απαγορευτικό για την πώληση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, καταναλωτικών δανείων και δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δίνουν αναδρομικά έως και 100.000 ευρώ σε συνταξιούχους βουλευτές...αυτούς ψηφίζουμε ρεεε....μας αξίζει.

by 

Απίστευτα ποσά την ώρα που οι συντάξεις ολοένα και μειώνονται για χιλιάδες ασφαλισμένους.
ImageHandler.ashxΤην ώρα που η μία μείωση διαδέχεται την άλλη στις συντάξεις χιλιάδων συμπολιτών μας, νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, περιλαμβάνει διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση σε συνταξιούχους βουλευτές.Με την εν λόγω διάταξη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, δηλαδή να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.
Άμεσα εκτελεστές
Μάλιστα, παρότι το Δημόσιο είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά των αποφάσεων που έχει εκδώσει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δικαιώνοντας τους συνταξιούχουςβουλευτές οι οποίοι προσέφυγαν για να διεκδικήσουν αναλογικά τις αυξήσεις των εν ενεργεία δικαστικών, εντούτοις άνοιξε παράθυρο για να δοθούν άμεσα οι αναδρομικές αυξήσεις μέσω της τριμελούς επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι αποφάσεις της οποίας είναι άμεσα εκτελεστές χωρίς να επιτρέπεται η δυνατότητα αναίρεσής τους ή καθυστέρησής τους από το Δημόσιο.Με τη διάταξη που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο γίνονται αποδεκτές όλες οι αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους
 βουλευτές και το μόνο που απομένει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είναι να ρυθμιστεί «ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών με απόφαση του υπουργού Οικονομικών».
Τα ποσά
Το ποσό που θα υποχρεωθεί να καταβάλλει ο Κρατικός Προϋπολογισμός δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» από έγκυρες -αρμόδιες- πηγές μπορεί η καταβολή των αναδρομικών να αφορά σε μικρό αριθμό συνταξιοδοτηθέντων βουλευτών, πλην όμως τα ποσά που προκύπτουν ανά περίπτωση είναι κατά μέσο όρο της τάξης των 100.000 ευρώ
, καθώς περιλαμβάνουν αναδρομικές αυξήσεις από το 2008 και μετά.
Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν οι μειώσεις που έγιναν μετά το 2010 λόγω των Μνημονίων, αλλά παρά ταύτα η «καθαρή» μετά τις περικοπές αύξηση δεν θα είναι μικρότερη των 50.000 ως 60.000 ευρώΠηγή