«Πατέρα συγχώρεσέ με αλλά αρνούμαι να πολεμήσω για το Ισραήλ σου»

«Πατέρα συγχώρεσέ με αλλά αρνούμαι να πολεμήσω για το Ισραήλ σου». Η δήλωση αυτή ανήκει στην 19χρονη Omer Goldman η οποία είναι αντιρρησίας συνείδησης του Ισραηλινού στρατού (SHMINISTIM). Η πανέμορφη Omer αρνήθηκε να καταταγεί στον ισραηλινό στρατό και για το λόγο αυτό θα στερηθεί την ελευθερία της καθώς αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης. Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι η Omer είναι κόρη του πρώην αναπληρωτή επικεφαλής της Μοσάντ. Μάλιστα ο πατέρας της εξακολουθεί να θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον τομέα της ασφάλειας στο Ισραήλ. Ο δικαστής που εξέτασε την υπόθεσή της προσπάθησε να την μεταπείσει λέγοντάς της: «Στα σημεία του ελέγχου μπορείτε να δίνετε καραμέλες στα παιδιά της Παλαιστίνης».

Τι προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας για τους οδηγούς ποδηλάτων

Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης, Δικηγόρος Αθηνών

Ορισμός Ποδηλάτου: Το όχημα δύο τουλάχιστον τροχών το οποίο κινείται με τη μυική δύναμη εκείνων που επιβαίνουν και μπορεί να υποβοηθείται με βοηθητικό ...ηλεκτροκινητήρα μέγιστης συνεχούς ονομαστικής ισχύος 0,25 KW και η ισχύς του οποίου μειώνεται σταδιακά και τελικά μηδενίζεται όταν η ταχύτητα του οχήματος φθάσει τα 25 χλμ ανά ώρα ή νωρίτερα, εάν σταματήσει η ποδηλάτηση.

Σοκαριστικά στοιχεία: Χάθηκε ένα ολόκληρο χωριό από τις αυτοκτονίες

Σοκάρουν τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις αυτοκτονίες στη χώρα μας το διάστημα της κρίσης, δηλαδή την περίοδο από το 2009 έως το τέλος Αυγούστου του 2012.

Συντάξεις ΤΕΛΟΣ. Η μεγάλη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων

Υποχρεώθηκαν τελικά να το ομολογήσουν επισήμως και ενώπιον της Βουλής:
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπό την ηγεσία των Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά «λήστεψαν» τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας με το μεγαλοφυές «κούρεμα» που υποτίθεται ότι θα μείωνε το ελληνικό δημόσιο χρέος απέναντι στους ξένους!