Η ¨αριστερή" κυβέρνηση, του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» ετοιμάζει τσεκούρι και στις κύριες συντάξεις γ@μ@.....Νέα Εθνική Σύνταξη «πείνας» των 382 ευρώ και αναπλήρωση με βάση το εισόδημα – «Πρώτη φορά αριστερά» κι όποιον πάρει… ο Χάρος
Κι ενώ όλα τα κανάλια ασχολούνται με τη σαπουνόπερα της ΝΔ, η αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα και του...Καμμένου βρίσκει χώρο και χρόνο να προχωρήσει στις πιο απάνθρωπες περικοπές που δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν ούτε οι εθελόδουλοι της τρόικας Σαμαράς και Βενιζέλος.Με τον πιο «ύπουλο» τρόπο ο υπ. Εργασίας κ. Κατρούγκαλος καθιερώνει νέα εθνική σύνταξη στα 382 ευρώ, έναντι των 487 και προωθεί το μοντέλο χρηματοδότησης της μέσω φορολογίας και της αναπλήρωσης μέσω εισοδήματος.
Την ίδια ώρα, σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας με ανακοίνωσή του, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής επισημαίνει την ανάγκη για ένα … «αναγκαίο τον πλέον ευρύ και ουσιαστικό διάλογο μέσα στην κοινωνία με σκοπό τόσο την υπέρβαση των σημερινών επιτακτικών αναγκών του ασφαλιστικού συστήματος όσο και την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών, στρεβλώσεων, αδυναμιών και αδικιών του».
Πρώτα δηλαδή πετσοκόβουν επικουρικές, ΕΚΑΣ και κύριες συντάξεις και μετά καλούν το λαό σε κοινωνικό διάλογο.Μετά τις περικοπές στις επικουρικές, στα εφάπαξ και το ΕΚΑΣ Εν κατακλείδι μετά τις περικοπές στις επικουρικές, στα εφάπαξ και το ΕΚΑΣ που προβλέπει το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2016, έρχονται περικοπές στις κύριες συντάξεις σύμφωνα με το σχέδιο Κατρούγκαλου, το οποίο εγκρίθηκε χθες.

Η αξία του ακινήτου δεν θα καθορίζεται από ανεξάρτητους εκτιμητές -όπως αρχικά προβλεπόταν- αλλά με βάση οδηγίες της Τραπέζης της Ελλάδος

Αυτός που θα σου παίρνει το σπίτι θα καθορίζει και την αξία του

Γιάννης Λαζάρου 
Την τελευταία στιγμή άλλα μια έκπληξη επιφύλασσε ο υπουργός Σταθάκης σε οτι αφορά τους πλειστηριασμούς και τις τιμές ακινήτων. Ενώ αρχικά την αξία του ακινήτου θα την καθόριζε ανεξάρτητος εκτιμητής, τώρα σύμφωνα με τις εντολές που πήρε ο Σταθάκης, θα την καθορίζει η Τράπεζα.
Το ερώτημα δεν είναι το πόσο χαμηλά θα ρίξουν τις τιμές αλλά αν τελικά θα υπάρχουν τιμές, διότι οι παμφάγες τράπεζες αφού θα καθορίζουν τα πάντα δεν θα είναι διατεθειμένες να βγάλουν το οποιοδήποτε χρήμα από τα ταμεία τους.Από το 2009 μέχρι σήμερα, έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 42%, με την τάση να παραμένει πτωτική. Ενδεικτικά, οι μεγαλομεσίτες προβλέπουν τώρα ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που επιθυμούν να πουλήσουν ακίνητά τους διότι επιθυμούν την αποπληρωμή του δανείου τους θα έρθουν αντιμέτωποι με προτάσεις ενδιαφερόμενων που θα είναι μειωμένες κατά 25%-30% σε σχέση με πριν.
ο κ. Θέμης Μπάκας επικεφαλής του μεγάλου δικτύου κτηματομεσιτικών υπηρεσιών E-Real Estates σημειώνει πως «Η εμπορική τιμή διαμορφώνεται βάσει ενός γινομένου όπου βασικοί συντελεστές είναι η ζήτηση και η προσφορά. Αν ένας από τους συντελεστές είναι μηδέν, τότε το γινόμενο είναι μηδέν», Και συνεχίζει: «Σήμερα δεν πραγματοποιούνται συμβόλαια ώστε να έχουμε σαφή εικόνα και αξιόπιστα δείγματα, ενώ οι τιμές που αναγράφονται στις αγγελίες δεν είναι οι εμπορικές αλλά αυτές της πώλησης - ζήτησης του ιδιοκτήτη. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή οι τιμές που αναγράφονται ως τιμές πώλησης είναι πάντα διαπραγματεύσιμες σε ποσοστό άνω του 20%-25%, αν υπάρξει ενδιαφέρον. Γι’ αυτό και ο ρόλος του εκτιμητή, προκειμένου τελικά να βρεθεί η πραγματική τιμή ενός ακινήτου, θα είναι καθοριστικός».Όταν θα αρχίσουν κανονικά οι πλειστηριασμοί οι τιμές θα πέφτουν κάθετα αφού ο ενδιαφερόμενος (τράπεζα) να σου πάρει το ακίνητο θα καθορίζει και την αξία του ακινήτου. Εκτός κι αν οι οδηγίες της Τραπέζης της Ελλάδος είναι τέτοιες που θα κάνουν επανάσταση. Αυτό φυσικά κανένας δεν μπορεί να τι πιστέψει εκτός από τον υπουργό Σταθάκη που με ακόμη μια κίνηση δείχνει πως η κυβέρνησή του δεν δίνει καμία σημασία στην ατομική ιδιοκτησία αλλά και στην αγωνία χιλιάδων ανθρώπων που θα έρθουν αντιμέτωποι με μια κατάφωρη αδικία.