SOS....Ο αέρας της Αθήνας...


Περίπου έξι χιλιάδες Αθηναίοι δεν θα πέθαιναν κάθε χρόνο εάν λαμβάνονταν μέτρα για την ατμοσφαιρική ρύπανση της πρωτεύουσας, ενώ τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα ζούσαν έναν χρόνο περισσότερο!
«Οι ατμοσφαιρικοί ρύποι είναι αέριοι (όπως το διοξείδιο του αζώτου, το όζον κ.λπ.) ή σωματιδιακοί», εξηγεί η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Κλέα Κατσουγιάννη. «Οι τελευταίοι, δηλαδή τα αιωρούμενα ατμοσφαιρικά σωματίδια, που μετριούνται ως ΡΜ10 ή ΡΜ2.5, θεωρούνται πιο επικίνδυνοι για την υγεία».
Το πρόγραμμα ΑΡΗΕΑ ερεύνησε τις οξείες (βραχυχρόνιες) επιδράσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης για την υγεία

ΜoneyWeek: «Μήπως η Ελλάδα είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου;»



Ανατρεπτικό άρθρο αναφορικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας έχει κάνει πάταγο στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας είναι αυτή τη στιγμή η ισχυρότερη χώρα του κόσμου. «Μήπως η Ελλάδα είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου;» αναρωτιέται στο MoneyWeek η Μέριν Σόμερσετ Βεμπ δίνοντας μια διαφορετική οπτική από αυτή που είχαμε συνηθίσει.«Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη.

Αυτοί είναι οι 300 της Βουλής.....


Νέος χάρτης στο Κοινοβούλιο
Εκλογές 2012: Οι βουλευτές που εκλέγονται σε όλη την Ελλάδα
Σημαντικές αλλαγές όχι μόνο στη δύναμη των κομμάτων αλλά και στην ανθρωπογεωγραφία της Βουλής «ανέδειξε» η κάλπη των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου. Ενώ η καταμέτρηση των σταυρών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, η πρώτη εικόνα δείχνει ότι μένουν εκτός Βουλής «ηχηρά ονόματα» της πολιτικής ενώ αντίθετα εισέρχονται πολλοί βουλευτές που εκλέγονται για πρώτη φορά.

Ζ.Λ. Μελανσόν: Η εξέγερση των πολιτών στην Ευρώπη ξεκίνησε από την Ελλάδα

Ο ελληνικός λαός έκανε μειοψηφικές τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και επέλεξε ξεκάθαρα την Αριστερά για να αντιμετωπίσει τον χρηματοπιστωτικό κόσμο και τη λιτότητα. Αυτή η λαϊκή αντίσταση εκφράστηκε μαζικά χάρη στις ψήφους προς τα κόμματα της άλλης ελληνικής Αριστεράς, τα οποία ξεπερνούν το 30%. Χαιρετίζω ιδιαιτέρως το αποτέλεσμα του συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ, εταίρου του γαλλικού Αριστερού Μετώπου εδώ και αρκετά χρόνια. Με το να γίνει πρώτη πολιτική δύναμη στην Αριστερά, φέρνει στο προσκήνιο...  στην Ευρώπη την ανάγκη επανεφεύρεσης της Αριστεράς μετά από τη σοσιαλδημοκρατία και τον φιλελευθερισμό. Εξεγείρομαι ενάντια στο ψεύδος που συνίσταται στο να τοποθετείται αυτή η άνοδος της Αριστεράς στο ίδιο επίπεδο με το θλιβερό αποτέλεσμα των νεοναζί (6,9%). Αυτή η εμετική και νοσηρή γοητεία της Ακροδεξιάς αντιστοιχεί στη Γαλλία με τη δυσανάλογη θέση που έδωσαν τα ΜΜΕ στη Μαρίν Λεπέν, μεταξύ των δύο γύρων των προεδρικών εκλογών στη χώρα.
πηγή

αἰέν ἀριστεύειν

Καταπληκτικό άρθρο του Μ.Μαζάουερ στους New York Times: “Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, κλονίζει τον πλανήτη.”


Του Μαρκ Μαζάουερ*. Χθες, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα καθώς το κοινοβούλιό της ψήφισε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ισως προκαλεί έκπληξη που αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή. Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να βρίσκεται βαθιά στην αρχαιότητα.