Βολεύουν στη Βουλή θυγατέρες, πρώην συζύγους, βοηθούς και συντρόφους...

Μαζικό βόλεμα θυγατέρων, ημέτερων και κομματικών αφισοκολλητών στη Βουλή πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύοντας στην πράξη ότι πραγματικό μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η ανακούφιση της μεσαίας τάξης αλλά η τακτοποίηση του κομματικού στρατού εις βάρος των φορολογούμενων και των συνταξιούχων.
Επίσημες αποφάσεις δείχνουν ότι η αποδρομή της κυβέρνησης από την εξουσία συνοδεύεται από πλιάτσικο σε κρατικές θέσεις.
Κόρες, πρώην σύζυγοι, μετακλητοί, σύντροφοι και συνεργάτες που πανηγύριζαν πριν από λίγα χρόνια στην πλατεία Συντάγματος για το υπερήφανο «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα σπεύδουν σήμερα να βρουν ασφαλές καταφύγιο στη Βουλή. Ήδη, το όργιο ρουσφετολογικών τακτοποιήσεων μετρά δεκάδες προσλήψεις και 32 μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου προς το ασφαλές και προνομιακό καταφύγιο της Βουλής. Αρκετοί δε, από τους μεταταχθέντες προέρχονται από το υπουργείο Παιδείας και είναι δάσκαλοι ή καθηγητές και θα μπορούσαν να καλύψουν ορισμένα από τα κενά που αντιμετωπίζουν τα σχολεία.
Την ίδια ώρα η εικόνα που εμφανίζει υπουργούς και κυβερνητικούς βουλευτές να διαπληκτίζονται δημόσια στην Ολομέλεια της Βουλής για τον τρόπο που θα ψηφιστούν δεκάδες ρουσφετολογικές τροπολογίες έρχεται να επιβεβαιώσει τον συντριπτικό εκφυλισμό που επέφερε στον ΣΥΡΙΖΑ η διαχείριση της εξουσίας και το άγχος των στελεχών του στην προοπτική απώλειας των προνομίων της.


Το ΦΕΚ των μετατάξεων από τον Απρίλιο του 2019



Οργιο προσλήψεων από πόρτες και παράθυρα 
Μεταξύ των δεκάδων τακτοποιήσεων εντοπίζεται και η πρόσληψη της κυρίας Αλεξάνδρας Αλεξανδροπούλου. Η κυρία Αλεξανδροπούλου ήταν μέχρι πρόσφατα μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση που σημαίνει ότι με την προκήρυξη των εκλογών την ερχόμενη εβδομάδα θα έχανε την θέση της. Παράλληλα όμως είναι και κόρη της κυρίας Βασιλικής Τσιακανίκα, διευθύντριας του γενικού γραμματέα του κοινοβουλίου Κώστα Αθανασίου. Η κυρία Τσιακανίκα φρόντισε ώστε η κόρη της να διοριστεί στο Ιδρυμα της Βουλής στις 31 Μαΐου 2019, με σύμβαση ενός έτους. Η κυρία Τσιακανίκα είναι συνταξιούχος στενογράφος της Βουλής και τον Νοέμβριο του 2015 διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος. Είχε υπηρετήσει στο γραφείο της Ρένας Δούρου επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου θέτοντας σε αναστολή την σύνταξή της. Παράλληλα ήταν και συντονίστρια στον φάκελο της Κύπρου, υπηρεσία για την οποία είχε αποζημιωθεί με το ποσό των 5.000 ευρώ. Είχε όμως και άλλες δραστηριότητες, καθώς ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής, από την οποία παραιτήθηκε στις 30 Μαΐου, μία ημέρα, δηλαδή, πριν τον διορισμό της κόρης της. Και αυτό, διότι αρμόδια για τον διορισμό είναι η εκτελεστική επιτροπή του Ιδρύματος της Βουλής και άρα δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της επιτροπής που διόρισε την κόρη της.

Η τοποθέτηση της Αλεξάνδρας Αλεξανδροπούλου από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση




Την κόρη της  «βόλεψε» και η προϊσταμένη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Πανταλού, στην ίδια υπηρεσία (Ιδρυμα της Βουλής). Η Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη, όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο, διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 31 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι η κυρία Σκουρογιάννη ήταν μέχρι πρόσφατα μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη

Εκτός αυτών μεταξύ των δεκάδων ρουσφετολογικών αποφάσεων εντοπίζεται και η μετάταξη της θυγατέρας της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Σύμφωνα, δε, με άλλα έγγραφα στο προνομιακό μισθολογικά περιβάλλον της Βουλής μετατάσσονται, από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, και η πρώην σύζυγος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, κυρία Σοφία Βογιατζή, η διευθύντρια του γραφείου του πρώην υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, Άλκηστη Ματθίλδη-Μιχαηλίδου, η ειδική σύμβουλος του κ. Γιώργου Σταθάκη, κυρία Αικατερίνη Μπούμπα, και η προϊσταμένη της Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες, Σταματία Γαρεδάκη. Επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έσπευσε να μετατάξει και την ιδιαιτέρα του, Δήμητρα Κούτσουρα και να την τοποθετήσει αναπληρωματικό μελος του ΔΣ στη Σιβιτανίδειο σχολή.

Επιπροσθέτως, η Βουλή ανέθεσε την παροχή υπηρεσιών νομικής φύσης για 2 έτη (από 30.5.2019 εως 29.5.2021) στην Μαρία Θεοδωροπούλου του Ιωάννη με μισθό 2.950 ευρώ πλέον ΦΠΑ μηνιαίως. Προχώρησε σε πρόσληψη με με 2ετή σύμβαση σε δημοσιογράφο που στο πρόσφατο παρελθόν είχε θητεύσει στο γραφείο τύπου της πρώην υπουργού τουρισμού Έλενας Κουντουρά και στην ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Χορήγησε 2ετή σύμβαση στον κ. Ιδομενέα Μανωλιτσάκη που τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας ενώ ήταν και περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου. Τέλος, διόρισε σε μόνιμη θέση τον δημοσιογράφο της Αυγής Ευστράτιο Μπουρνάζο.

Η τοποθέτηση της Βασιλικής Τσιακανίκα


Η τοποθέτηση της κόρης της προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ


Η τοποθέτηση της πρώην συζύγου του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, Σοφίας Βογιατζή






Δείτε επίσης

Το χωριό από πλαστικά μπουκάλια στον Παναμά

 Στο νησί Μπόκας ντελ Τόρο, στον Παναμά το «Χωριό από πλαστικά μπουκάλια» είναι μια πρωτοβουλία του Robert Bezeau που αποσκοπεί στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων και τη χρήση τους στην κατασκευή κατοικιών. Ο Bezeau, με καταγωγή από το Μόντρεαλ του Καναδά, έφτασε στο Μπόκας ντελ Τόρο πριν πολλά χρόνια και το 2012 τέθηκε επικεφαλής του προγράμματοςανακύκλωσης του νησιού (με τη βοήθεια κάποιων εθελοντών) Όλο αυτό το διάστημα συγκέντρωσε απίστευτο όγκο ανακυκλώσιμου υλικού, εκτιμώντας πως «σε ενάμιση χρόνο, πάνω από ένα εκατομμύριο μπουκάλια είχαν συγκεντρωθεί». «Οι άνθρωποι έχουν σήμερα φτάσει τον αριθμό των 7,3 δισεκατομμυρίων -που ολοένα αυξάνει- πάνω στον πλανήτη» λέει. «Αν ο καθένας μας πίνει μόνο ένα μπουκάλι την ημέρα, τότε ερχόμαστε αντιμέτωποι με 2,6 τρισεκατομμύρια μπουκάλια τον χρόνο. Πού είναι; Πού πηγαίνουν; Γιατί οι ανεπτυγμένες χώρες στον κόσμο προσπαθούν τόσο σκληρά να ανακυκλώσουν ένα μικρό ποσοστό των πλαστικών μπουκαλιών που πετιούνται, ενώ οι αναπτυσσόμενες χώρες, οι οποίες είναι πιο πολυάριθμες, δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει αυτό που συμβαίνει στον πλανήτη, αυτό το τεράστιο πρόβλημα με το πλαστικό που αντιμετωπίζουμε;» αναρωτιέται. Ο Bezeau επιθυμεί να εκπαιδεύσει περισσότερο κόσμο στο πώς μπορούν να ξαναχρησιμοποιήσουν τα πλαστικά απορρίμματα τους: μόνωση στις κατοικίες, καταφύγια μετά από καταστροφές τα οποία μπορούν να ανεγερθούν σε μικρό χρονικό διάστημα, κτίσματα σε φάρμες ζώων, πισίνες, αχυρώνες, στάβλους και κοτέτσια, δρόμους και άλλα. Δείτε το βίντεο Follow us

...Copyright (C) http://back-to-nature.gr . Read more at http://back-to-nature.gr/2019/05/%cf%84%ce%bf-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%cf%8c-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+e-backtonature+%28E%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE+%CF%83%CF%84%CE%B7+%CF%86%CF%8D%CF%83%CE%B7%29 .