ΤΑ 10 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ...



Οι διαδικασίες για την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μπαίνουν στην τελική ευθεία και τα εκκαθαριστικά αναμένεται να έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς περίπου 7,5 εκατ. φορολογούμενων έως τις 31 Αυγούστου.Η εφαρμογή του Ε9 για το 2017 δεν θα είναι διαθέσιμη από αύριο έως και την ολοκλήρωση της ανάρτησης των ειδοποιητηρίων.Τα συνηθέστερα λάθη, όπως γράφει η εφημερίδα «Δημοκρατία», που εντοπίζονται στο Ε9 και μπορούν να αυξήσουν τη φορολογία ακινήτων αφορούν τα εξής στοιχεία:

1. Τα ποσοστά συνιδιοκτησίας

2. Επιφάνεια και χρόνος κατασκευής

3. Επικαρπωτής

4. Βοηθητικοί χώροι

5. Αποθήκες

6. Όροφος

7. Εμπράγματα δικαιώματα

8. Θέση αγροτεμαχίου

9. Πρόσοψη αγροτεμαχίου

10. Κτίσματα σε αγροτεμάχιο

Όσοι διαπιστώσουν λάθη στην ακίνητη περιουσία, που μπορεί να «φουσκώσουν» τον ΕΝΦΙΑ, έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε διορθώσεις μέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγιο» στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.


ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ: Ετοιμες να μοιραστούν οι… λυπητερές



Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) που θα κληθούν να καταβάλουν και φέτος στο Δημόσιο πάνω από 7,4 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Τα εκκαθαριστικά, όπως ανακοίνωσε η η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, θα έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς των φορολογούμενων έως τις 31 Αυγούστου 2017.
Ενόψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2017, η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2017 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή, 18 Αυγούστου, στις 11:00 π.μ., και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης – ανάρτησης των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2017 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2017. Επίσης η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2018, δεν θα είναι διαθέσιμη στις 18/8, μεταξύ 11:00 και 15:00.Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α., υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010-2016), θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 7,35 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και περίπου 50.000 εταιρίες και λοιπά νομικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., ο οποίος μάλιστα θα υπολογιστεί επί των ίδιων αντικειμενικών αξιών που ελήφθησαν υπόψη για τον υπολογισμό του ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2016.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ν. 4223/2013, για τον υπολογισμό του ΕΝ.Φ.Ι.Α. κάθε έτους λαμβάνονται υπόψη οι φορολογητέες αξίες των ακινήτων που ισχύουν την 1η Ιανουαρίου του συγκεκριμένου έτους. Την 1η-1-2017 ίσχυαν οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων που εφαρμόστηκαν και πέρυσι στον υπολογισμό του ΕΝ.Φ.Ι.Α.Τόσο τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώσουν τον φόρο αυτόν σε πέντε μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα καταβληθεί έως την 29η Σεπτεμβρίου 2017 και η τελευταία έως την 31η Ιανουαρίου 2018.
http://arouraios.gr/2017/08/mauri-ora-enfia/

Τουλάχιστον 13 νεκροί στην επίθεση με το φορτηγάκι στη Βαρκελώνη, μετέδωσε το Cadena Ser Radio

TOPICS:

Heavily armed police officers arrive for a manhunt near the site where a van crashes into pedestrians in Las Ramblas, downtown Barcelona, Spain, 17 August 2017. According to initial reports a van crashed into a crowd in Barcelona's famous Placa Catalunya square at La Rambla area injuring several. Local media report the van driver ran away, metro and train stations were closed. Several people were killed and numerous injured, the reasons behind the incident are yet to be investigated. EPA, Andreu Dalmau FACES PIXELATED BY SOURCE DUE TO SPANISH LAWHeavily armed police officers arrive for a manhunt near the site where a van crashes into pedestrians in Las Ramblas, downtown Barcelona, Spain, 17 August 2017. According to initial reports a van crashed into a crowd in Barcelona's famous Placa Catalunya square at La Rambla area injuring several. Local media report the van driver ran away, metro and train stations were closed. Several people were killed and numerous injured, the reasons behind the incident are yet to be investigated. EPA, Andreu Dalmau FACES PIXELATED BY SOURCE DUE TO SPANISH LAW


BREAKING NEWS: Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση με το φορτηγάκι στην πόλη της Βαρκελώνης, μετέδωσε το Cadena Ser Radio, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 12, ενώ άλλα ισπανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, μεταξύ αυτών η εφημερίδα El Pais, μεταδίδουν ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 10.
Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επισημαίνει ότι μια εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας δεν μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων.
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ένας άνδρας που υπάρχουν υποψίες ότι οδηγούσε το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πλήθος τουριστών στη Βαρκελώνη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι, σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, έχει οχυρωθεί μέσα σε ένα μπαρ, δήλωσε πριν από λίγο μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.
«Ο ένας από τους δράστες έχει οχυρωθεί μέσα σε ένα μπαρ», δήλωσε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η αστυνομία αναζητεί τουλάχιστον δύο υπόπτους, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
17/08/2017 19:51, ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters, Βαρκελόνη, Spain
ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα φορτηγάκι παρέσυρε δεκάδες πεζούς κοντά στη λεωφόρο Λα Ράμπλα, στο κέντρο της Βαρκελόνης, μετέδωσαν πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ωστόσο ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα El Periodico, υπάρχουν 20-25 τραυματίες.
ΝΕΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Ένα βαν έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στον πεζόδρομο Λα Ράμπλα, από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχές της Βαρκελώνης, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να τραυματιστούν, γνωστοποίησε η αστυνομία της Καταλονίας (βορειανατολική Ισπανία).
Η εφημερίδα El Pais γράφει, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια.
Δύο ένοπλοι οχυρώθηκαν μέσα σε ένα μπαρ στο κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης λίγη ώρα αφότου ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε διερχόμενους πολίτες, γράφει η εφημερίδα El Periodico.
Η εφημερίδα αναφέρει πως ακούστηκαν πυρά στην περιοχή της αγοράς Λα Μποκερία. Δεν κατονόμασε τις πηγές της.
Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι άνδρες αυτοί επέβαιναν στο φορτηγάκι που χτύπησε πεζούς νωρίτερα.
Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα με τηλεβόες ότι μια «τρομοκρατική επίθεση» έχει «επιβεβαιωθεί».
Οι αστυνομικές δυνάμεις εκκενώνουν την γειτονική πλατεία Plaza Catalunya και την περιοχή περιμετρικά σε απόσταση 200 μέτρων, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
«Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλα της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες» επισήμανε νωρίτερα η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να μην προσεγγίζουν την Placa Catalunya. Οι κοντινοί σταθμοί του μετρό και του σιδηροδρόμου έκλεισαν.
Επιπλέον, πέντε ασθενοφόρα και είκοσι περιπολικά έχουν σπεύσει στο σημείο, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη.
Από τον Ιούλιο του 2016 τζιχαντιστές έχουν χρησιμοποιήσει οχήματα με τα οποία έπεσαν πάνω σε κόσμο σε επιθέσεις στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα τον θάνατο 100 και πλέον ανθρώπων στη Νίκαια, το Βερολίνο, το Λονδίνο και τη Στοκχόλμη.
17/08/2017 19:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP
Βαρκελόνη, Spain