.Μπλόκα αγροτών 2017: Έκλεισε η Εθνική Οδός Πατρών - Πύργου - Όλες οι αγροτικές κινητοποιήσεις






Αγρότες της Ηλείας, έκλεισαν το πρωί της Πέμπτης (26/01) την Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου - Δείτε ποιοι άλλοι δρόμοι έκλεισαν - Όλα τα μπλόκα της επικράτειας

agrotes arta
agrotes patra copy
Το μπλόκο στην Εθνική Οδό Πάτρας - Πύργου έκλεισε στις 11:30 το πρωί, στο ύψος του κόμβου της Αμαλιάδας, με τους αγρότες να έχουν παρατάξει τα αγροτικά τους μηχανήματα.
Η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.
(Πηγή φωτογραφίας: patrisnews.com)
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο αποκλεισμός της Εθνικής Οδού θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες.

Κλειστή και η Ιονία Οδός

Επ' αόριστον παραμένει κλειστός ο κόμβος Αγίου Δημητρίου της Ιονίας Οδού στην Άρτα, από τα τρακτέρ των αγροτών.
Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι, ξεκίνησαν χθες και θα συνεχίζουν τους δίωρους αποκλεισμούς, καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, σε παράδρομο όπου η τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας, λόγω του μπλόκου του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα για δύο ώρες να διακόπτεται η συγκοινωνία στην εθνική οδό Ιωαννίνων -Αντίρριου.
(Πηγή φωτογραφίας: orangenews.gr)
Το μπλόκο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας στο Λούρο έχει ενισχυθεί και σύμφωνα με τον πρόεδρο Σπύρο Κλινάκη βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία, με το πανελλαδικό συντονιστικό.
Οι αγρότες του νομού Ιωαννίνων, έπειτα από σύσκεψη των συλλόγων τους για την οργάνωση και τον σχεδιασμό των κινητοποιήσεών τους, αποφάσισαν τον συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα καθοριστεί η μορφή συνέχισης του αγώνα τους.

Μπλόκο στη Σερρών - Θεσσαλονίκης

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι έκλεισε η εθνική οδός Σερρών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκώνα, από αγρότες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι με τα τρακτέρ τους επιχειρούν και σήμερα να κατευθυνθούν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς, αφού στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες διευκολύνουν την κίνηση, ενώ με κλούβες που έχουν στήσει, εμποδίζουν τους αγρότες να κατευθυνθούν στον Προμαχώνα.
«Είμαστε αποφασισμένοι, θα σπάσουμε τα μπλόκα των αστυνομικών και θα φτάσουμε στον Προμαχώνα», τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας Στέργιος Λίτος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής.
Στο σημείο βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής των Σερρών με περισσότερα από 100 τρακτέρ ενώ ισχυρή είναι και η παρουσία των αστυνομικών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγρότες: Στήνουν μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας - Όλες οι κινητοποιήσεις τους

Αγρότες: Στήνουν μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας - Όλες οι κινητοποιήσεις τους

Εν αναμονή αποφάσεων στην Κεντρική Μακεδονία

Το απόγευμα της Παρασκευής (27/01), οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας σε προγραμματισμένη σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκαστρο του νομού Κιλκίς, αναμένεται να δώσουν το τελικό σύνθημα για το στήσιμο των μπλόκων τους. Πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, κάνουν λόγο για ενδεχόμενο κλείσιμο του τελωνείου των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, και ένα ισχυρό μπλόκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Σε ετοιμότητα -και πιο άρτια συντονισμένοι- φαίνεται ότι είναι οι αγρότες σε περιοχές των Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας, ενώ ακολουθούν Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς, Λαγκαδάς και Δερβένι.
Εν τω μεταξύ, το Σάββατο (28/01) πρόκειται να στήσουν το μπλόκο στα διόδια Μαλγάρων, αγρότες της ευρύτερης περιοχής, ενώ το ακριβές χρονοδιάγραμμα κινητοποίησης θα καθοριστεί σε γενική συνέλευση που θα γίνει την ίδια ημέρα, αφού πρώτα παραταχθούν τα τρακτέρ, όπως επισήμανε, μιλώντας στο Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Κώστας Ανεστίδης, αγρότης και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ανεστίδης τόνισε ότι «η συγκρότηση της συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας είναι καλή ιδέα, αλλά παραμένει μια ιδέα, αφού δεν έχει να επιδείξει πράξεις και έργα πρώτα».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Β΄Χαλάστρας, Αχιλλέας Καμπούρης, που πέρυσι ηγείτο του μπλόκου στα Μάλγαρα και συμμετέχει και φέτος ως ένας εκ των δύο επικεφαλής, ενώ είναι και μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, διευκρίνισε ότι «πέραν των όσων ήδη γνωστοποιήθηκαν, η χθεσινοβραδινή γενική συνέλευση στα Μάλγαρα αποφάσισε επίσης να συμμετέχει αύριο στη σύσκεψη στο Πολύκαστρο». Πρόσθεσε δε ότι «μπορεί μεν να στήνετε το μπλόκο στα διόδια Μαλγάρων, αλλά δεν αποκλείεται πέραν της όποιας χιλιομετρικής απόστασης μας χωρίζει από ένα άλλο, να μεταβούν δυνάμεις σε αυτό, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο».
Στην Πέλλα, οι συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση αποφάσισαν ομόφωνα να ακολουθήσουν τις αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στο Κιλκίς φαίνεται σε ότι σε πρώτη φάση θα στηθεί το γνωστό μπλόκο στην είσοδο της πόλης και σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να μεταβούν σε άλλο σημείο.
Από την πλευρά τους οι αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης, γνωστοί ως το μπλόκο στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία) έχουν προγραμματίσει νέα συνάντηση την προσεχή Κυριακή στις 18:00.
Στη Χαλκιδική, συνεχίζεται η συγκέντρωση τρακτέρ στους Μύλους Ευγενίου στην Τρίγλια και απόφασή τους είναι να κινηθούν με βάση τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας.
Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής -που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας και δεν εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.
Επισημαίνεται ότι οι συντασσόμενοι με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, αναμένεται να μαζευτούν ξανά πιθανόν το Σαββατοκύριακο για να συζητήσουν τα αποτελέσματα των γενικών συνελεύσεων που κάνουν ή θα κάνουν την τρέχουσα εβδομάδα. Αυτό που φαίνεται να προκρίνεται -σύμφωνα με αποτελέσματα γενικών συνελεύσεων σε περιοχές των Σερρών, Παγγαίου και Δράμας- είναι η διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου στην 10η Διεθνή Έκθεση Κτηνοτοροφίας και Πτηνοτροφίας "Ζοοtechnia" που ανοίγει τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 2/2. Άλλωστε -όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων- λένε «ναι σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αλλά χωρίς το κλείσιμο δρόμων».
Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι αγρότες σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έχουν αποφασίσει να τηρήσουν στάση αναμονής, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουν συνάντηση προκειμένου να σταθμίσουν την κατάσταση και να δουν πως θα κινηθούν. Πάντως, όπως ξεκαθαρίζουν, «παρακολουθούν στενά τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα σε επίπεδο κινητοποιήσεων».

Πότε θα στηθούν μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία

Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και τα μπλόκα θα στηθούν τη Δευτέρα 30/1, αφού πρώτα οριστούν τα ακριβή σημεία στην ευρεία σύσκεψη που θα γίνει το προσεχές Σάββατο στις 19:30, όπως είπε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στη χθεσινή τους συνέλευση, αποφάσισαν να στήσουν το μπλόκο τους, τη Δευτέρα 30/1 στις 12 το μεσημέρι, στο Άργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία. Πρόσθεσε δε ότι σήμερα στις 19:30 στη γενική τους συνέλευση στο Καλονέρι Βοείου, πρόκειται να επικυρώσουν την απόφασή τους να στηθεί τη Δευτέρα 30/1 το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο Παρασκευή, στις 16:30, θα γίνει στο Αμύνταιο συγκέντρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων, όπου θα παρευρίσκονται αγροτοσυνδικαλιστές της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Μπούτας.
Το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017, στις 19:30, θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων στην περιοχή, προκειμένου να συναποφασιστεί και να οργανωθεί το πλάνο των κινητοποιήσεων στο αμέσως επόμενο διάστημα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/765350/ektakto-agrotes-ekleisan-tin-ethniki-odo-patron-pyrgoy#ixzz4WroZLg00