Γενική απεργία την Πέμπτη – Ποιοι συμμετέχουν – Τι γίνεται με τα ΜΜΜ

Πανελλαδική απεργία προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015. Στην απεργία αναμένεται να συμμετάσχουν όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Την συμμετοχή του στην απεργία έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι στους δήμους, στις Περιφέρειες, καθώς και οι εργαζόμενοι στα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας (Πεντάμηνα)Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, θα απεργήσουν την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, από τις 6:00 της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου έως τις 6:00 της επομένης 3 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ.Τη συμμετοχή της στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΠΝΟ κατά τη συνεδρίασή της την περασμένη Παρασκευή. Τα πλοία θα ακινητοποιηιούν στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23:59 το βράδυ της ίδιας ημέρας.Σε ό,τι αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα 30/11, για να αποφασίσουν την μορφή της κινητοποίησής τους.Τέλος, και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 3/12.Ανακοινώσεις συμμετοχής στην Γενική Απεργία από υπόλοιπες Ομοσπονδίες και Σωματεία, αναμένονται να εκδοθούν στην διάρκεια των επόμενων ημερών.
\\

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ....(το χάλι σου Νεοέλληνα....)

periodiko.net
Ανακοινώθηκαν στην ΗΔΙΚΑ τα αποτελέσματα του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ για δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης
Με απόφαση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ που θα παρέχει δωρεαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Τα αποτελέσματα μπορούν να βλέπουν οι δικαιούχοι μέσω της ΗΔΙΚΑ με τους κωδικούς του Taxisnet όπως ακριβώς έκαναν την αίτηση. Στον αριθμό των 410.000 ανέρχονται, σε πρώτη φάση, οι δικαιούχοι συμμετοχής στο πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής που προωθείται με κονδύλια του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας σε Άπορους (ΤΕΒΑ). Ανάμεσα σε αυτούς, έχουν εντοπιστεί και περίπου 13.500 βρέφη που έχουν ημερομηνία γέννησης από το 2013 έως το 2015. Το πρόγραμμα παρέχει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (πχ βρεφικό γάλα, πάνες για μωρά), σε πολίτες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Με βάση τις περίπου 230.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν προέκυψαν 90.000 περιπτώσεις πολιτών που απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα και έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης. Η ένσταση δύναται να υποβληθεί εντός 7 ημερολογιακών ημερών από την επομένη της δημόσιας ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.Στο υπουργείο Εργασίας θεωρούν ότι οι διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη για να γίνει η επιλογή των προμηθευτών τροφίμων και λοιπών προϊόντων, θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Στόχος είναι εντός Νοεμβρίου, να ξεκινήσει η διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους. Για το λόγο αυτό, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η κατανομή του προϋπολογισμού του προγράμματος. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που συμπεριλήφθηκαν στο ΦΕΚ ο προϋπολογισμός του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ ΕΒΥΣ), που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, για τη διετία 2015- 2016, ανέρχεται στο ποσό των 135 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 30 εκατ. ευρώ προβλέπεται να διατεθούν φέτος και τα υπόλοιπα 105 εκατ. ευρώ το 2016.
Τα κονδύλια για το 2015 επιμερίζονται ως εξής:
*22.293.354 ευρώ για την κεντρική προμήθεια τροφίμων.
*3.634.786 ευρώ για την κεντρική προμήθεια ειδών βασικής υλικής συνδρομής.
*1.296.407 ευρώ για διοικητικές δαπάνες και δαπάνες μεταφοράς και αποθήκευσης που επωμίζονται οι Κοινωνικές Συμπράξεις.
*1.296.407 ευρώ για δαπάνες συνοδευτικών μέτρων.

Επίσης, συστήνεται τριμελής επιτροπή ενστάσεων, οι οποίες συλλέγονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ. Η Επιτροπή Ενστάσεων αποφαίνεται επί των ενστάσεων κάθε Περιφερειακής Ενότητας εντός 30 ημερολογιακών ημερών από την αποστολή τους στη, έδρα του ΕΙΕΑΔ από την οικεία Κοινωνική Σύμπραξη.
Οι δυνητικοί ωφελούμενοι ενημερώνονται από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. για την αποδοχή ή απόρριψη της αίτησης τους με σχετική γνωστοποίηση στην ηλεκτρονική τους αίτηση και μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας που έχουν δηλώσει.
Η Κοινωνική Σύμπραξη αναρτά, σε εμφανή δημόσια σημεία, ανακοίνωση η οποία περιλαμβάνει:
*Γνωστοποίηση περί έκδοσης αποτελεσμάτων.
*Κατάλογο των υποβληθεισών αιτήσεων, ο οποίος θα περιλαμβάνει μόνο τον αριθμό πρωτοκόλλου αίτησης, με την ένδειξη «εγκεκριμένη – απορριφθείσα».
*Οδηγίες για την διαδικασία και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων.
*Πληροφορίες για τη διεύθυνση και το ωράριο λειτουργίας των σημείων πληροφόρησης/υποβολής εν-στάσεων, όπου μπορούν να προσέλθουν οι δυνητικά ωφελούμενοι για να ενημερωθούν για την έκβαση της αίτησή τους και να υποβάλλουν την ένστασή τους.
*Επικουρικά οι Κοινωνικές Συμπράξεις ενημερώνουν τους δυνητικά ωφελούμενους των οποίων οι αιτήσεις έχουν απορριφθεί, εν όλω ή εν μέρει, τηλεφωνικά ή μέσω γραπτού μηνύματος κατά περίπτωση.
*Δεν επιτρέπεται η δημόσια ανακοίνωση των ονομάτων του Πίνακα Ωφελουμένων.