Τι αλλάζει για τους ξένους φοιτητές που σπουδάζουν στη Βρετανία / Τους νέους κανόνες για τους ξένους φοιτητές ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση

Οι ξένοι φοιτητές θα μπορούν να παραμένουν στη Βρετανία για να αναζητήσουν εργασία μέχρι και δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή τους, βάσει των νέων κανόνων, που ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.   
Βάσει των κανόνων που ισχύουν σήμερα, και τους οποίους εισήγαγε η πρώην πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, οι φοιτητές επιτρέπεται να παραμένουν στη Βρετανία μόνο για τέσσερις μήνες μετά την απόκτηση του πτυχίου τους.   
«Η συμβολή των ξένων φοιτητών στη χώρα και στα πανεπιστήμιά μας είναι σημαντική τόσο από πολιτισμική όσο και από οικονομική άποψη. Η παρουσία τους είναι επωφελής για τη Βρετανία», ανέφερε σε μια δήλωση ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον.   
«Τα πανεπιστήμιά μας ακμάζουν με το να είναι ανοικτά παγκόσμια ιδρύματα. Η εισαγωγή της μεταπτυχιακής διαδρομής διασφαλίζει πως ο υψηλού κύρους τομέας της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας θα συνεχίσει να προσελκύει τα καλύτερα ταλέντα από όλο τον κόσμο στην παγκόσμια Βρετανία».   
Η κυβέρνηση δήλωσε πως οι νέοι κανόνες θα δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να εργάζονται, ή να αναζητούν εργασία, σε οποιοδήποτε επίπεδο ειδίκευσης. Στη συνέχεια θα μπορούν να μετατρέπουν τη βίζα τους σε βίζα ειδικευμένης εργασίας αν βρουν μια δουλειά που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις.   

Δεν θα υπάρχει ανώτατο όριο στον αριθμό των φοιτητών που μπορούν να κάνουν αίτηση για τη μεταπτυχιακή διαδρομή. Περίπου 450.000 ξένοι φοιτητές σπουδάζουν κάθε χρόνο στη Βρετανία.   
Οι νέοι κανόνες θα ισχύσουν για εκείνους που ξεκινούν ένα προπτυχιακό επίπεδο ή ένα μεταπτυχιακό, από την επόμενη χρονιά και σε οποιοδήποτε πεδίο σπουδών, σε ένα «αξιόπιστο πανεπιστήμιο του ΗΒ ή σε έναν πάροχο ανώτατης εκπαίδευσης που διαθέτει μια αποδεδειγμένη καταγραφή επικύρωσης μεταναστευτικών ελέγχων».   
«Ήταν καιρός. Θα έπρεπε να είχαμε ανατρέψει αυτή την ανόητη πολιτική πολλά χρόνια πριν. Η Βρετανία πρέπει να είναι πάντα ανοιχτή στα καλύτερα ταλέντα από όλο τον κόσμο», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών Σάτζιντ Τζάβιντ.   

Με πληροφορίες από Reuters 
Πηγή: www.lifo.gr

Ασφαλιστικό: Απώλειες 1,3 δισ. ευρώ, λόγω απορρύθμισης εργασιακών σχέσεων




Η μείωση του αριθμού των εργαζομένων με πλήρη απασχόληση εν μέσω της κρίσης και η παράλληλη αύξηση αυτών που απασχολούνται –ή δηλώνονται και κατά συνέπεια ασφαλίζονται– με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών, είχαν ως αποτέλεσμα τη μέση ετήσια μείωση των εσόδων του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης κατά 1,3 δισ. ευρώ.
Η επικυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης που, όπως φαίνεται και από τα πρόσφατα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» (μηνός Αυγούστου), παραμένει στις νέες προσλήψεις, προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για τις συνέπειες στο ασφαλιστικό.
Όπως επισημαίνει ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης, στην Ελλάδα η δυσμενής και ευέλικτη πραγματικότητα της αγοράς εργασίας, που εντάθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των ασκούμενων μνημονιακών πολιτικών, ασκεί σοβαρές πιέσεις στους ανέργους και ιδιαίτερα στους νέους. Οι τελευταίοι καλούνται να αποδεχθούν ως γέφυρα εισόδου στην αγορά εργασίας την ευέλικτη απασχόληση, που μετεξελίσσεται σε μόνιμης διάρκειας ευέλικτη, χαμηλά αμειβόμενη, αδήλωτη και ανασφάλιστη απασχόληση. Παράλληλα, βέβαια, αφορά και ένα σημαντικό μέρος των ήδη εργαζομένων με πλήρη απασχόληση να αποδέχονται να δηλώνονται με μερική.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΕΦΚΑ, η μερική απασχόληση στη μισθωτή απασχόληση του ιδιωτικού τομέα, από 11,05% το 2002, έφτασε το 29,8% τον Δεκέμβριο του 2018  καταγράφοντας αύξηση 267% (+18,75 ποσοστιαίες μονάδες). Κατά την ίδια περίοδο, η πλήρης απασχόληση μειώθηκε κατά 21,1%, από 88,95% το 2002 σε 70,2% το 2018. Παράλληλα, ο μέσος μισθός της μερικής απασχόλησης, από 579 ευρώ μεικτά το 2009, μειώθηκε στα 391 ευρώ, καταγράφοντας μείωση 32,5%, όταν ο μέσος μισθός της πλήρους απασχόλησης, από 1.443 ευρώ μειώθηκε στα 1.160 ευρώ μεικτά (-19,7%).
Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Σ. Ρομπόλη σε συνεργασία με τον υποψήφιο διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου Β. Μπέτση, η επικράτηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας οδήγησε σε ετήσια μείωση των εσόδων του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης κατά 1,3 δισ. ευρώ (16% των συνολικών εσόδων από εισφορές). Εάν αυτό προβληθεί στο μέλλον, και υπό την προϋπόθεση ότι η ευελιξία στην απασχόληση θα αυξηθεί έως το 2050, οι δύο ειδικοί εκτιμούν πως την περίοδο 2019-2050 θα χαθούν συνολικά από το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα περίπου 85 δισ. ευρώ (1,12% του ΑΕΠ ετησίως).
ISKRA.GR

Προσοχή: Οι 24 εφαρμογές που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα από το κινητό σας

/11/2019 12:30:00 μ.μ.    No comments


Τον κώδωνα του κινδύνου για ένα κακόβουλο λογισμικό που βρίσκεται σε πολλές εφαρμογές του Play Store, κρούει η εταιρεία ασφαλείας του διαδικτύου CSIS.Σε έρευνα που έκανε διαπίστωσε την ύπαρξη ενός κρυμμένου λογισμικό με το προσωνύμιο Joker, το οποίο μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά.Όπως αναφέρει η CSIS, το λογισμικό αυτό γράφει κρυφά τους χρήστες 24 εφαρμογών σε υπηρεσίες με συνδρομή με αποτέλεσμα οι χρήστες να πληρώνουν για υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιούν.Η Google αφαίρεσε τις αφαίρεσε τις εφαρμογές αυτές, αλλά το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όσοι τις έχουν εγκαταστήσει στα κινητά τους,!
Αυτές είναι οι εφαρμογές:
  1. Advocate Wallpaper
  2. Age Face
  3. Altar Message
  4. Antivirus Security – Security Scan
  5. Beach Camera
  6. Board picture editing
  7. Certain Wallpaper
  8. Climate SMS
  9. Collate Face Scanner
  10. Cute Camera
  11. Dazzle Wallpaper
  12. Declare Message
  13. Display Camera
  14. Great VPN
  15. Humour Camera
  16. Ignite Clean
  17. Leaf Face Scanner
  18. Mini Camera
  19. Print Plant scan
  20. Rapid Face Scanner
  21. Reward Clean
  22. Ruddy SMS
  23. Soby Camera
  24. Spark Wallpaper  πηγή