ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ “ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ”









    ΤΡΑΚΤΕΡ-ΕΕ
  1. Οι αγρότες που υπέστησαν πρώτοι τις καταστροφικές συνέπειες από την ένταξη μας στην ΕΕ, παρά τα “καθρεφτάκια των επιδοτήσεων” που δίνονταν για να συγκαλύπτουν την καταστροφή, ξεκίνησαν έναν ηρωικό αγώνα κατά του τελευταίου μνημονίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση των απατεώνων της “Αριστεράς”, οι οποίοι δεν διστάζουν να ισχυρίζονται ότι τον υποστηρίζουν ! Χωρίς βέβαια να διανοούνται να παραιτηθούν. Πάντα για το καλό μας. Δηλαδή το καλό των χιλιοβολεμένων Τσακαλώτων, Σταθάκηδων, Φλαμπουράρηδων, Βαρουφάκηδων και λοιπών.
  1. Στον αγώνα αυτό που γενικεύθηκε μπήκαν τώρα και όλα τα άλλα λαϊκά στρώματα που υπέστησαν τη λαίλαπα που άρχισε πριν 5 χρόνια, με πρωτοστάτες τους φορτηγατζήδες, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς και τους ταξιτζήδες, καθώς και την καταστρεφόμενη μεσαία τάξη (έμποροι, δικηγόροι, βιοτέχνες κλπ.)
  1. Όμως παράλληλα γενικεύθηκε και η μαζική εκστρατεία εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων. Όχι μόνο ακόμη και από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ που χαιρετίζει την απεργία, καθώς και τα παρακλάδια του στα μίντια  (πχ Εφημερίδα των Συντακτών κλπ.), αλλά και από όλα τα κόμματα σήμερα στην αντιπολίτευση που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή των Μνημονίων, και ακόμη και από απατηλές δήθεν “εναλλακτικές” φωνές που απλά προτείνουν έξοδο από το Ευρώ (συνήθως κάποια παραλλαγή του Σχεδίου Σόιμπλε!)
  1. Έτσι υποτίθεται  όλοι “ενωμένοι” ενάντια στους κακούς ξένους καπιταλιστές και δανειστές! Όμως οι “κακοί” αυτοί απλά τη δουλειά τους κάνουν. Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν θα μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους αυτή αν δεν είχαν την αποφασιστική συμπαράσταση των διεφθαρμένων κομμάτων στη Βουλή, αλλά και της πνευματικής και πολιτιστικής “ηγεσίας” του τόπου μας, που δεν τόλμησαν ποτέ να θέσουν θέμα εξόδου μας από την ΕΕ αλλά και από την παγκοσμιοποιημένη οικονομία της αγοράς γενικότερα (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, ΔΝΤ κλπ.), και φυσικά τις πολιτικοστρατιωτικές εκφράσεις της όπως το ΝΑΤΟ που αιματοκυλά τους λαούς κατ’ εξακολούθηση.
  1. Όμως χωρίς οικονομική και επομένως εθνική κυριαρχία (δηλαδή στο καθεστώς εθελοδουλίας που μας επιβάλλαν μέσω της ΕΕ) δεν μπορούμε να έχουμε οικονομική αυτοδυναμία, ώστε να αναπτύξουμε τη δική μας εθνική παραγωγή, και προπαντός την αγροτική. Και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να συγκρουστούμε ανοικτά οχι μόνο με την εκάστοτε κυβέρνηση των ανδρείκελων της Υπερεθνικής και Ευρωπαϊκής Ελίτ, αλλά και με τα ντόπια οικονομικα, πολιτικά και πολιτιστικά συμφέροντα που άμεσα η έμμεσα στηρίζουν την υποδούλωση του λαού μας και τον οριστικό εξανδραποδισμό μας.
  1. Οι συντονισμένες δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις αγροτών, εργαζομένων, συνταξιούχων, μικρο-επαγγελματιών και ανέργων είναι ο μόνος δρόμος. Οι αγρότες θα πρέπει να μπλοκάρουν τα σύνορα και τις βασικές οδικές αρτηρίες, αλλά όχι μόνο. Θα πρέπει να κατέβουν συγκροτημένα με τα τρακτέρ στην Αθήνα, με την υποστήριξη όλων των υπόλοιπων κοινωνικών ομάδων. Όπως έκαναν οι Γάλλοι αγρότες που ακινητοποιήσαν τη Γαλλική πρωτεύουσα, δηλαδή το Γαλλικό Κράτος, κερδίζοντας την πρώτη μάχη εναντίον του Ευρωπαϊκού Κατεστημένου.

ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

  • Άμεση Μονομερή Έξοδο από την ΕΕ (και όχι μόνο το ΕΥΡΩ, όπως υποστηρίζουν οι νέοι δήθεν “εναλλακτικοί” που φιλοδοξούν να συνεχίσουν το έργο ΣΥΡΙΖΑ με την ευλογία και του…Σόιμπλε!)
  • Μονομερή Διαγραφή όλου του Χρέους για το οποίο ποτέ δεν ρωτηθήκαμε
  • Κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων και θυγατρικών Πολυεθνικών, καθώς και των Τραπεζών
  • Κοινωνικοποίηση της διανομής των αγροτικών προϊόντων
  • Παραγωγικοί συνεταιρισμοί άμεσα ελεγχόμενοι από τις συνελεύσεις των αγροτών για τον συντονισμό της παραγωγής με βάση τις ανάγκες του ελληνικού λαού, όπως θα προκύπτουν από ενδεικτικό Σχεδιασμό
  • Αναδιάταξη της Αγροτικής, Βιοτεχνικής και Βιομηχανικής Παραγωγής στη Βάση της Οικονομικής Αυτοδυναμίας, σε αλληλεγγύη και διμερείς ανταλλαγές με άλλους λαούς στο ίδιο επίπεδο Ανάπτυξης, έξω από τις “4 ελευθερίες” της Παγκοσμιοποίησης και τους θεσμούς της Υπερεθνικής Ελίτ (ΠΟΕ, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ κλπ.) 
  • πηγή

Η πέμπτη φάλαγγα βγήκε παγανιά για να διαλύσει το κίνημα των αγροτών....

του Γιώργου Χαλιμούρδα*
Και ξαφνικά μαθαίνουμε πως κλείστηκε συνάντηση ομάδας αγροτών με τον Τσίπα. Το όνομα αυτής «Πρωτοβουλία Αγροτών». Για όσους...
είναι μυημένοι στα συνδικαλιστικά πράγματα θα καταλάβει αμέσως πως οι λεγόμενες «Πρωτοβουλίες» προέρχονται ή είναι φιλικά προσκείμενες, όλως τυχαίως στην προκειμένη, προς τον χώρο της κυβερνητικής παράταξης. Και πώς αυτοπροσδιορίζεται η συγκεκριμένη «Πρωτοβουλία Αγροτών»; Μας ανακοινώνει, και αυτό «παίζει» σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ότι συντάσσονται μαζί της 62 σύλλογοι αγροτών σε όλη την χώρα, καθώς επίσης πως έχει «ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση, απέναντι στο νομοσχέδιο που κατήρτισε ο υπουργός Εργασίας». Μάλιστα… Και ξάφνου βλέπεις πηχυαίους τίτλους του στιλ «Δύο… μπλόκα μέσα στα μπλόκα». Για όσους δεν μπορούν να κατανοήσουν την όλη κυβερνητική προπαγάνδα, αυτό που θα επιχειρηθεί να….περάσει μέσω των Μέσων Κοινωνικής Χειραγώγησης, είναι ότι διασπάστηκε η όποια ενότητα έχει επιτευχθεί έως τώρα, των αγροτών, απέναντι στο νομοσχέδιο λαίλαπα για όλο τον αγροτικό κόσμο και κατ΄ επέκταση για την ελληνική περιφέρεια. Το πρώτο ψέμα που δεν μπορεί να κατανοήσει ο καθημερινός μη μυημένος στο χώρο καθημερινός συμπολίτης μας, είναι πως οι 62 σύλλογοι πιθανόν δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν και τίποτα. 62 σύλλογοι μπορούν να φτιαχτούν σε μια νύχτα. Κάθε σύλλογος μπορεί να αποτελείται από ελάχιστα άτομα, στο σύνολο των 700.000 συμπολιτών μας που ασχολούνται καθ΄ ολοκληρίαν ή μερικώς με την πρωτογενή παραγωγή.