Ψηφίζεται την Τρίτη το μίνι φορολογικό – Ποιες αδικίες διορθώνονται

Ψηφίζεται την  Τρίτη το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που ρυθμίζει ζητήματα φορολόγησης απασχολούμενων με πολύ χαμηλά ετήσια εισοδήματα, αγροτών και κατοίκων εξωτερικού ομογενώνΕιδικότερα οι προς ψήφιση διατάξεις προβλέπουν:EFORIA
– Κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης κατοίκων εξωτερικού. Επαναφορά φορολογικού καθεστώτος προηγούμενου ΚΦΕ (ν.2238/1994) για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) και αποτροπή άδικης φορολόγησης κατοίκων εξωτερικού, κυρίως χιλιάδων ελλήνων ομογενών, με βάση τις τεκμαρτές δαπάνες διαβίωσης (π.χ. δευτερεύουσα κατοικία, ΕΙΧ κ.λπ.). επειδή, π.χ. απέκτησαν εισόδημα από τόκους καταθέσεων στη χώρα μας ύψους… 1 ευρώ. Αντιμετώπιση αθρόας εκροής κεφαλαίων από τη χώρα, τα οποία ανήκουν σε έλληνες ομογενείς.
– Τρόπος φορολόγησης προστιθέμενης διαφοράς τεκμηρίων. Η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων του φορολογούμενου, που έχει εισόδημα μόνο από κεφάλαιο (π.χ. τόκοι/μερίσματα/εκμίσθωση ακινήτων) ή/και υπεραξία κεφαλαίου (π.χ. μετοχές), φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών/συνταξιούχων (προσκόμιση αποδείξεων για απαλλαγή) και όχι με συντελεστή 26%+προκαταβολή επομένου έτους, εφόσον το τεκμαρτό του εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ.
– Περιστασιακά/ευκαιριακά απασχολούμενοι. Το εισόδημα (εκτός από κεφάλαιο/υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου/αγροτική δραστηριότητα) έως 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 αυτής της κατηγορίας (άνεργοι, νοικοκυρές, φοιτητές, συμμετέχοντες σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας κ.λπ.), και εφόσον αυτοί δεν είναι επιτηδευματίες (δηλαδή, δεν έχουν κάνει έναρξη εργασιών), αντιμετωπίζονται φορολογικά, για λόγους φορολογικής δικαιοσύνης, ως εισόδημα από μισθούς-συντάξεις υπολογιζόμενου του ποσού της μείωσης φόρου των 2.100 ευρώ (προσκόμιση αποδείξεων) και χωρίς να βεβαιώνεται προκαταβολή επόμενου έτους.
– Iδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων.Δεν υπολογίζεται τεκμαρτό εισόδημα για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων προς ανιόντες/κατιόντες/συζύγους.
Επίσης, εισάγονται ρυθμίσεις για τροποποίηση του Κώδικα ΦΠΑ, με στόχο οι ελληνικές επιχειρήσεις να αντιμετωπιστούν όπως οι ομοειδείς κοινοτικές, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα συμμετοχής με ίσους όρους στους διαγωνισμούς για την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών για την κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου (ΤΑΠ), ενώ θεσπίζεται απαλλαγή από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του φυσικού αερίου, που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στην ελληνική βιομηχανία, απαλλαγή που εφαρμόζεται ήδη από την πλειοψηφία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο νομοσχέδιο επιλύεται νομοθετικά και το ζήτημα της απαλλαγής από φόρο δωρεάς των χρηματικών ποσών και τυχόν έκτακτων οικονομικών βοηθημάτων που καταβάλλονται στις οικογένειες των προσώπων που επλήγησαν από τη ναυτική τραγωδία του πλοίου Norman Atlantic, ενώ επαναπροσδιορίζονται  με το σωστό, πλέον, τρόπο τα καθαρά εισοδήματα και ο αναλογών φόρος για τα πρατήρια καπνοβιομηχανικών προϊόντων, για τη χρήση 2004.
– Ρύθμιση σχετικά με συμβολαιογράφους και τη προσκόμιση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ. Η προβλεπόμενη από την τροποποιούμενη διάταξη ακυρότητα των συμβολαίων μεταβίβασης της κυριότητας ή δικαιωμάτων επί ακινήτων, χωρίς την προσκόμιση του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ, είναι σοβαρή συνέπεια, η οποία πλήττει τις συναλλαγές και είναι δυσανάλογη προς τον επιδιωκόμενο σκοπό. Με την προτεινόμενη ρύθμιση, εξορθολογίζονται οι συνέπειες από τη μη προσκόμιση του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ ή τις ελλείψεις ή σφάλματα του πιστοποιητικού αυτού. Για τον αυτό λόγο, κρίνεται αναγκαία και η άρση της ακυρότητας των συμβολαίων που συνετάγησαν μέχρι την ισχύ του παρόντος νόμου, στα οποία έχει μεν επισυναφθεί πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ, αλλά έχουν διαπιστωθεί παραλείψεις ή σφάλματα ως προς τα στοιχεία του ακινήτου που αναφέρονται σε αυτό. Επιπλέον, εξορθολογίζονται και τα επιβαλλόμενα πρόστιμα σε βάρος συμβολαιογράφων, υποθηκοφυλάκων κ.λπ. και καθορίζονται ανάλογα με την αξία του μεταβιβαζομένου ακινήτου ή δικαιώματος σε αυτό.
Τα λάθη και οι αδικίες που θα διορθωθούν:
– Αδικίες τεκμηρίων: Λύση στο πρόβλημα της υπερφορολόγησης χιλιάδων φορολογούμενων με πολύ χαμηλά πραγματικά εισοδήματα από τόκους ή κι από ακίνητα. Μελετάται να εφαρμοστεί και πάλι η διάταξη που ίσχυε έως πέρυσι, βάσει της οποίας φορολογούνταν με την κλίμακα των μισθωτών-συνταξιούχων όσοι φορολογούμενοι (εξαιρουμένων των ελευθέρων επαγγελματιών, των ατομικών επιχειρήσεων και των εισοδημάτων από ακίνητα), έχουν πραγματικό εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ ή τεκμαρτό 9.500 ευρώ. Παράλληλα, δεν θα εφαρμόζεται το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ για τον άγαμο ή των 2.500 ευρώ για τον έγγαμο, σε κάθε περίπτωση, φορολογουμένου που δηλώνει εισοδήματα προερχόμενα μόνο από τόκους ή και από ακίνητα, ανεξάρτητα αν έχει στην κατοχή του κάποιο περιουσιακό στοιχεία (π.χ. ένα ΙΧ αυτοκίνητο ή κατοικεί σε ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη κατοικία)
– Μισθωτοί που έχουν έσοδα και από «μπλοκάκι». Με βάση τα ισχύοντα, όσοι είχαν το 2014 αμοιβές με «μπλοκάκι» και παράλληλα είχαν και εισόδημα από μισθωτή εργασία, για το μεν «μπλοκάκι» θα φορολογηθούν με 26% από το πρώτο ευρώ και για το μισθό με συντελεστές 22% για τα πρώτα 25.000 ευρώ ( 32%  για τα επόμενα 17.000 ευρώ και 42% για το υπερβάλλον) και φορο-έκπτωση 2.100 ευρώ. Με την αλλαγή που θα ψηφιστεί, θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να επιλέγουν αν θέλουν να φορολογηθούν ως μισθωτοί για το σύνολο του εισοδήματός τους αθροιστικά.
– Αγρότες. Με το νομοσχέδιο θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο προσδιορισμού του τεκμαρτού εισοδήματος από ιδιοχρησιμοποίηση των αγροτεμαχίων τους. Σύμφωνα με το νέο ΚΦΕ, το εισόδημα αυτό προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό της αντικειμενικής αξίας του αγροτεμαχίου ή του αγρού με ποσοστό 3% και το γινόμενο φορολογείται με 11% από το 1ο ευρώ.
– Δωρεές σε συγγενείς θυμάτων του Norman Atlantic: Στο νομοσχέδιο θα περιληφθεί διάταξη που θα προβλέπει μεταξύ άλλων ότι όποιος προχωρήσει σε δωρεά χρημάτων προς μέλη των οικογενειών που έχασαν συγγενικά τους πρόσωπα στο τραγικό δυστύχημα του Norman Atlantic τα ποσά αυτά θα παραμείνουν αφορολόγητα. Η διάταξη αυτή θα έχει ισχύ έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2015.
Πηγή: tovima.gr

Ολα τα στοιχεία για την Εξεταστική του Μνημονίου είναι στο olympia από το 2010! ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Posted by netakias.com στο Απριλίου 4, 2015

samaras-venizelos-papandreou
σ.σ.αρχική εδω
Google+
“Τα πιο φλογερά  μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)
Απεχθάνομαι τις συνομωσίες, Νεφελίμ και λοιπά. Οπου υπάρχει χρήμα δεν υπάρχουν συνομωσίες, Μπίλντεμπεργκ κι άλλα αφελή. Δεν ξυπνάνε κάποιοι και θέλουν το κακό μας, τα πάντα είναι το χρήμα. Υπάρχουν φυσικά σχέδια και τρόποι να βγάλει κάποιος λεφτά από το μηδέν (CDS) αλλά πρέπει να θέλει και το θύμα να είναι…θύμα. Νομίζω ότι έχω την κρίση, να βλέπω πίσω από τις λέξεις.O ΓΑΠ κι ο Σόρος έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και δεν είναι κρυφό, ούτε σκευωρία.Ο Σόρος διακινεί το 95% των CDS σε όλο τον κόσμο. (wall street journal, businessweek ). Ενας προσωπικός του φίλος, γίνεται Πρωθυπουργός σε μια χώρα, και μετά από 6 μήνες η χώρα αυτή μετατρέπεται στον Παράδεισο των CDS! Μιλάμε για τρελά δισεκατομμύρια! Οποιος είχε οποιάδήποτε εσωτερική πληροφόρηση, για το τί θα συμβεί σε αυτή τη χώρα, έβγαλε τεράστια ποσά, ποσά που αντιστοιχούν σε ΑΕΠ ολόκληρων κρατών!Ποιά είναι η αυτή χώρα;Στο Παράρτημα στο τέλος της έρευνα μου, μπορείτε να δείτε το αναλυτικότατο ημερολόγιο της προδοσίας, που συνέταξε το dexiextrem.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1981
Οι εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981 που διεξήχθησαν από την κυβέρνηση του Γ. Ράλλη κερδήθηκαν από τον Α. Παπανδρέου

Εξέλιξη Εξυπηρέτησης Δημοσίου Χρέους
ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2001

εικόνα 1
Ο Παπακωνσταντίνου σύμβουλος του Σημίτη κατά τη σύναψη των συμφωνιών με την Goldman SACHS.Ο Παπακωνσταντίνου υπουργός οικονομικών όταν έπρεπε να πληρωθεί η προμήθεια.1,5 δις Ευρώ η επιβάρυνση από μία συμφωνία που ήξερε μόνο ο Παπακωνσταντίνου, και τίναξε το έλειμμα του 2009!!Η Ελλάδα εννοείται ότι θα μπορούσε να μην πληρώσει και ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ουδείς εκτός από τον Παπακωνσταντίνου αφού αυτές οι συμφωνίες όχι μόνο ήταν κρυφές και δεν υπήρχαν σε προυπολογισμό αλλά είχαν ήδη κριθεί παράνομες (βλέπε εικόνα 1). http://wp.me/pbW97-km6
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009
[UPDATE 05/10/2010]
Αποκαλύπτει στο βιβλίο του «Untermstrich» ο πρώην υπουργός οικονομικών Peer Steinbruck, ότι τον Ιανουάριο του 2009 συναντήθηκε με τον κ. Παπανδρέου όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο και αφού συζήτησαν για τα δημοσιονομικά και ειδικότερα για το έλλειμμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του είπε ότι «πλέον δεν είναι σίγουρος εάν πραγματικά θέλει να κερδίσει τις εκλογές». Real.gr εδώ http://www.real.gr/

14 Φεβρουαρίου 2009
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009
Ο Καραμανλής προσπαθεί να μειώσει απεγνωσμένα τα έξοδα του δημοσίου. To βαθύ ΠΑΣΟΚ και ο Κρατισμός δυναμιτίζει τις όποιες προσπάθειες. Το καρκίνωμα του Ανδρέα έχει κάνει μετάσταση πια σε όλα τα ζωτικά όργανα του Κράτους, συνδικαλισμός, Παιδεία, ΜΜΕ, ελίτ.
ΜΑΡΤΙΟΣ 2009
Ο Καραμανλής προσπαθεί να πάρει μέτρα, αλλά ο ΓΑΠ υποσκάπτει την προσπάθεια, δημιουργώντας αδιέξοδο! Από τον Αύγουστο 2009 μάλιστα, εκβιάζει με την Εκλογή Προέδρου!
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009
[UPDATE 22/12/2010]
Η ΕΚΤ εντόπισε για πρώτη φορά συναλλαγή swap με ασυνήθεις όρους τον Απρίλιο του 2009επτά μήνες πριν ξεσπάσει η ελληνική κρίση σύμφωνα με το σημείωμα της 3/3. Σύμφωνα, δε, με το Μπλούμπεργκ «είναι εντελώς αδιευκρίνιστο εάν τότε η ΕΚΤ έκανε κάτι για να διερευνήσει το θέμα περαιτέρω». Διευκρινίζεται πως η Ελλάδα προχώρησε σε ένα μεγάλο αριθμό ιδιωτικών και εκτός αγοράς συναλλαγών με swaps από το 2001 ως το 2007, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat της 15/11.
Το Bloomberg News κατέθεσε αγωγή (στις 21/12/2010) εναντίον της ΕΚΤ, ζητώντας την δημοσιοποίηση εγγράφων που δείχνουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε παράγωγα προκειμένου να αποκρύψει το δημόσιο έλλειμμά της με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί έτσι η κρίση κρατικών χρεών στην περιοχή.
Τα έγγραφα δείχνουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε τα swaps για να αποκρύψει τον δανεισμό της, σύμφωνα με το συνημμένο εξώφυλλο της 3/3 στα δύο έγγραφα που περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg News. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, παρακράτησε τα έγγραφα μετά την διάσωση των 110 δισ. ευρώ της Ελλάδας από τον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ!
Η αγωγή ζητά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο να ανατρέψει την απόφαση της ΕΚΤ να μην αποκαλύψει δύο εσωτερικά έγγραφα που ετοιμάσθηκαν φέτος για το εξαμελές εκτελεστικό συμβούλιο της στη Φραγκφούρτη.

κλικ στην εικόνα για φρίξετε από το πρωτοσέλιδο της φυλλάδας!
Από τον Σεπτέμβριο του 2009 πριν τις εκλογές ο Προβόπουλος ενημερώνει τα κόμματα για το πρόβλημα του χρέους η είδηση στηνΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εδω: http://news.kathimerini.gr/
Παρ’ όλα αυτά ο κ.Γ.Α.Παπανδρέου βάζει προεκλογικά το κάλπικο σύνθημα «Λεφτά Υπάρχουν» ! Υστεροβουλο; Ο νοών…
Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε τη κατάσταση της οικονομίας πριν αναλάβει την εξουσία.
Στην Αρχή λοιδόρησαν, κατά την πάγια προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά είχαμε κι άλλες δηλώσεις και μάλιστα μερικές μέρες μετά την ΔΕΘ!
Ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Αλμούνια, στις 14 Σεπτεμβρίου 2009 έκανε δημόσια ανακοίνωση, στην οποία επεσήμαινε τα ακόλουθα:
«Όλα τα κόμματα και οι πολιτικοί ηγέτες που συμμετέχουν στις εκλογές και είναι πιθανόν να αναλάβουν τα ηνία της χώρας μετά τις εκλογές, γνωρίζουν την κατάσταση. Η νέα ελληνική κυβέρνηση – όποια κι αν είναι αυτή – θα πρέπει να ενημερώσει στα τέλη Οκτωβρίου την Επιτροπή για την πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει σε ό,τι αφορά τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ώστε το Νοέμβριο να προβούμε σε μια αξιολόγηση, προκειμένου να διακριβώσουμε κατά πόσον έχει ληφθεί αποτελεσματική δράση για την επίτευξη των στόχων για τη μείωση του ελλείμματος. Με βάση αυτή, θα λάβουμε στις αρχές του επόμενου χρόνου τις αναγκαίες αποφάσεις, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας». ΠΗΓΗ Το βιβλίο του Γιάννη Παπαθανασίου “Με τη γλώσσα των αριθμών, Η αλήθεια για την οικονομία”
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009 «Cry havoc and let slip the dogs of war»
Η πολιτική εξόντωση του Καραμανλή έχει πραγματοποιηθεί. Δεν ξέρω άλλο Ελληνα πρωθυπουργό που να έχουν καταφέρει να τον εξαφανίσουν από τον χάρτη! Και μάλιστα με μεγαλύτερα σκάνδαλα.Αναλαμβάνουν τα πόστα τους οι κατάλληλοι άνθρωποι όπως ο κ.Παπακωνσταντίνου (βλ.κεφάλαιο 2001) ή ο κ.Πέτρος Χριστοδούλου (βλ.κεφάλαιο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010) ή ο κ.Δρούτσας (σχέδιο Ανάν) ή κα Δαμανάκη (υπέρμαχος της Παγκοσμιοποίησης) ή κα.Diamantopoulou (λέσχη Bilderberg) ή κα Δραγώνα (Ανελλήνιστη) ή άλλοι ασήμαντοι πολίτικοι, άσχετοι μεν αλλά με μικρό ανάστημα κι άρα βολικοί.Ο παίκτες είναι στο γήπεδο.Τον Οκτώβριο 2009 αποφασίζουν να προσφύγει η χώρα στο Διεθνές Νομισματικά Ταμείο όπως δηλωνει ο υφυπουργός Σαχινίδης στον Δελαστίκ. Η είδηση στο ΕΘΝΟΣ εδω: http://www.ethnos.grTo βίντεο αποκάλυψη του κ.Σαχινίδη