Ποιοι θα πάρουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Τι προβλέπει υπουργική απόφαση
Εγγυημένο εισόδημα για τα νοικοκυριά σχεδιάζει η κυβέρνηση με... ποσό που θα ξεκινά από 230 ευρώ και θα φτάνει μέχρι τα 400 ευρώ το μήνα.Θα αφορά τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας και θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο για 20.000 δικαιούχους, ενώ το 2015 θα καλύψει 250.000 νοικοκυριά.Το βασικό επίδομα σύμφωνα με το σχέδιο της υπουργικής απόφασης και όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος ορίστηκε στα 230 ευρώ για ένα άτομο που έχει ιδιόκτητο σπίτι αντικειμενικής αξίας έως 80.000 ευρώ.
Από εκεί και πέρα αυξάνεται ως εξής:
-Ένας δικαιούχος 230 ευρώ
-Για τη σύζυγο ακόμη 70 ευρώ
-Για ένα παιδί 50 ευρώ
-Για δεύτερο παιδί 50 ευρώ
Αν υπάρχουν εισοδήματα από άλλες πηγές που είναι κάτω από 4.800 ευρώ το χρόνο, τότε θα γίνεται συμψηφισμός.Δηλαδή μια τετραμελής οικογένεια αν έχει 3.000 ευρώ εισόδημα θα παίρνει άλλα 1.800 ευρώ το χρόνο.
newsbeast.gr

Έρχονται οι... αγανακτισμένοι φορολογούμενοι

Αν μεγάλα στρώματα του πληθυσμού γνώριζαν βασικές οικονομικές αρχές,τότε η χώρα δεν θα είχε φθάσει σ' αυτήν την κατάσταση γιατί πολύ απλά αυτά θα αντιδρούσαν.
Πριν από πολύ καιρό είχαμε ρωτήσει τον πρώην υπουργό Γ. Στουρνάρα γιατί συμφώνησε η κυβέρνηση στην επέκταση του φόρου αλληλεγγύης ως και το 2016.Ο κ. Στουρνάρας είχε απαντήσει τότε ότι δεν γινόταν διαφορετικά.Κι αυτό γιατί η τρόικα ζητούσε μόνιμα, ισοδύναμα μέτρα για τη μη εφαρμογή ψηφισμένων μέτρων, και πιο συγκεκριμένα τις επιπλέον περικοπές στους ένστολους και τον φόρο στον τζίρο των επιχειρήσεων για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων.Ο ίδιος μας είχε πει ότι θεωρούσε άδικη την εφαρμογή του έκτακτου φόρου αλληλεγγύης για δύο επιπλέον χρόνια.Όμως, η κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει κάτι από τη στιγμή που τα ανωτέρω μέτρα δεν περνούσαν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, είχε προσθέσει.Μάλιστα, μας είχε αναφέρει ότι οι καθηγητές πανεπιστημίου έπαιρναν λιγότερα από τους ένστολους, αλλά δεν μιλούσε κανείς γι' αυτό.

Η «άγνωστη» Κόστα Ρίκα

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ • 29 Ιουνιου 2014, 02:44 • Διεθνη Προβολες 121
costa rica cofeeΚάθε χώρα, για την οποία δεν γνωρίζουμε πολλά στοιχεία, την χαρακτηρίζουμε «άγνωστη». Όσο πιο μακριά βρίσκεται, τόσο πιο «άγνωστη» είναι. Τις τελευταίες μέρες ακούμε συνέχεια για την Κόστα Ρίκα, λόγω του σημερινού αγώνα της Εθνικής της ομάδας με την Εθνική Ελλάδας, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Γράφονται σκόρπιες κι ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την Κόστα Ρίκα, που δεν έχει πάνω από 5 εκατομμύρια κατοίκους και βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική, συνορεύει με τον Παναμά και την Νικαράγουα και βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό και την Καραϊβική θάλασσα.Αυτό που κυριαρχεί στα κείμενα – αφιερώματα είναι ότι η Κόστα Ρίκα είναι η «Ελβετία» της περιοχής της, λόγω των φορολογικών «ευκολιών». Τονίζεται η -αναμφισβήτητη -φυσική της ομορφιά, οι πανέμορφες παραλίες της και το ατελείωτο πράσινο.