Aνακάλυψε κρυμμένο θησαυρό ο Νικολούδης !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣΓια 2,5 δισεκ. ευρώ που θα εισέλθουν μέχρι το καλοκαίρι στα δημόσια ταμεία από τον έλεγχο 3.500 υποθέσεων Ελλήνων που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό κάνει λόγο με δηλώσεις του στους New York Times ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την πάταξη της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης.Ο κ. Νικολούδης αναφέρει ότι υπάρχει σημαντικός αφορολόγητος πλούτος εκτός Ελλάδας, οπού συνολικά βρίσκονται 120 δισεκ. ευρώ.Σύντομα, είπε ο υπουργός, θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και για άλλες 22.000 υποθέσεις, ύψους αρκετών δισ. ευρώ, τα οποία και θα αναζητηθούν.Ο υπουργός περιγράφει στην αμερικανική εφημερίδα παραδείγματα Ελλήνων που δηλώνουν «άνεργοι» ή ότι έχουν «πολύ χαμηλά εισοδήματα» και διαθέτουν καταθέσεις απο 300 χιλιάδες έως 1,5 δισεκ. ευρώ.Ο υπουργός σημείωσε ότι ένας από τους τομείς, όπου υπάρχει διαφθορά και θέλει να στοχοποιήσει η κυβέρνηση, είναι ο τομέας της ενέργειας. Μόνο από το λαθρεμπόριο καυσίμων εκτιμάται πως χάνονται ετησίως φορολογικά έσοδα 3 δισ. ευρώ.Λέγοντας πως δεν είναι θαυματοποιός, ο κ. Νικολούδης παραδέχεται πως θα ήταν συνετό να παραμείνει ρεαλιστής. Έδωσε, όμως, μία νότα αισιοδοξίας, δηλώνοντας: «Αν ο κόσμος δει ότι είμαι καθαρός και ότι ο πρωθυπουργός είναι καθαρός και πως αυτοί που δεν είναι καθαροί στο τέλος θα πάνε στη φυλακή, θέλω να ελπίζω πως αυτό θα εμπνεύσει μια αλλαγή στην ελληνική κοινωνία».Στο ίδιο ρεπορτάζ ο πρώην γγ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης θυμάται πώς εξαφανίστηκε πρόστιμο ύψους 5 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε πλούσιο Έλληνα. Αυτός προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, όπου η υπόθεση, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, «θάφτηκε», καθώς ο δημόσιος κατήγορος δεν εμφανίστηκε στη δίκη...

ΠΗΓΗ
http://kourdistoportocali.com/post/41782/anakalypse

Ποιους θα βάλει στο... μάτι η εφορία το 2015 -όλο το σχέδιο

Το...μενού των ελέγχων έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Το επιχειρησιακό σχέδιο, καταγράφει αναλυτικά όλες τις διασταυρώσεις και τους ελέγχους στους οποίους θα προχωρήσει η εφορία κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.
Ποιοι θα μπουν στη...λίστα; Όλος ο κατάλογος έχει ως εξής:
1. Η είσπραξη του 25% των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών που θα δημιουργηθούν μέσα στη χρονιά (ήδη προσεγγίζουν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ για το πρώτο δίμηνο)
2. Ο έλεγχος 900 ατόμων από το ΚΕΦΟΜΕΠ, κέντρο το οποίο ελέγχει και τη λίστα με εμβάσματα στο εξωτερικό

3. Η είσπραξη από τους ελέγχους των εφοριών, ποσού της τάξεως των 170 εκατομμυρίων ευρώ.