HELLAS 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 9011

     
      Πριν 9.000 χρόνια κάποιοι νομάδες συλλέκτες τροφής φτάνουν στην άκρη της ηπείρου πάνω στην οποία κινούνται και αναγκαστικά σταματούν.  Από όσους τόπους έχουν δει στην πορεία τους, ο τελευταίος είναι ο ωραιότερος.  Ψηλά βουνά, πυκνά δάση, ποτάμια και θάλασσες που σημαίνουν άφθονο κυνήγι και ψάρεμα. Όμως πάνω απ’ όλα το χώμα είναι εύφορο.  Η γη παράγει τα πάντα.       Η απόφαση είναι ομόφωνη. Ο μύστης της φυλής που μεταφέρει την ιερή πέτρα, αναλαμβάνει να την θάψει σε μυστικό σημείο. Με την εγκατάσταση, η κοινωνική μετάλλαξη των νομάδων είναι αναπόφευκτη.  Για πρώτη φορά στον χώρο αυτό που αργότερα θα ονομαστεί Ελλάς εμφανίζονται συστηματικές αγροτικές καλλιέργειες.

BINTEO: Δρομέας σήκωσε πανό κατά του πολιτικού συστήματος πριν τερματίσει.

Ονομάζεται Γιάννης Σαββίδης. Είναι ο αθλητής που σήκωσε το πανό για το νόμο περί ευθύνης υπουργών στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος». Η πράξη του ξάφνιασε τους πάντες. Το πλήθος τον χειροκρότησε με ενθουσιασμό. Λίγο πριν φτάσει στη γραμμή του τερματισμού, η σύζυγός του του έδωσε το πανό που έγραφε: «Είναι ντροπή ο νόμος περί ευθύνης υπουργών». Ενδεχομένως οι διοργανωτές να διαφωνούν με την πράξη του αθλητή. Λέγεται ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει να μπλέκεται με την πολιτική. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, ότι στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου μας ο αθλητισμός υπήρξε το μέσο αποπροσανατολισμού των λαϊκών μαζών. Μπορεί ο Γιάννης Σαββίδης να μπήκε στη μαύρη λίστα και να μην του επιτραπεί η συμμετοχή του στον αγώνα του επόμενου έτους. Ο ίδιος κατάφερε να μείνει στην ιστορία με μία πράξη που χαρακτηρίζεται από http://hellasxg.blogspot.com

Δημοσκόπηση: Ποιοι βουλευτές βγαίνουν πρώτοι στην Β Αθήνας;

Στον προεκλογικό αγώνα ετοιμάζονται να μπουν δυνατά οι υποψήφιοι των κομμάτων, κρίσιμες έδρες και σκληρές αναμετρήσεις θα υπάρξουν, αλλά «η μητέρα όλων των μαχών» θα δοθεί – όπως είναι αναμενόμενο- στη β’ περιφέρεια Αθηνών.
Εκεί δίνουν το βάρος και τα δύο μεγάλα κόμματα, γι’ αυτό και κατεβάζουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους, τα οποία αποτελούν συνήθως και «σταθερές» επιλογές για τα υπουργικά αξιώματα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RASS, που δημοσιεύεται στο ΠΑΡΟΝ της Κυριακής, τα πράγματα –σε επίπεδο προσώπων- είναι δύσκολα κυρίως για το ΠΑΣΟΚ αφού με βάσει την μέτρηση θα εκλέξει περίπου 5-6 βουλευτές. Η σειρά όπως την δίνει η εταιρεία είναι:

ΣΟΚ > Η Γερμανία κλείνει επίσημα το θέμα των αποζημιώσεων. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει τώρα….

Έπειτα από την ανακίνηση του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων από μερίδα Ελλήνων βουλευτών, η Γερμανία εντελώς αιφνιδιαστικά και επίσημα πλέον, δια του γερμανικού Υπουργείου των Εξωτερικών και κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, κλείνει de facto το θέμα και μιλάει περί ανυπαρξίας τέτοιου ζητήματος.