Φορολογική δήλωση 2014 ~ Οι αποδείξεις που περνούν & που δεν περνούν στην εφορία

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (το taxisnet ανοίγει στις 20 Μαρτίου) οι φορολογούμενοι θα πρέπεο να αρχίσουν να τακτοποιούν όλες τις αποδείξεις που συγκέντρωσαν το 2013. Πρόκειται για τις αποδείξεις που συνδέονται με την έκπτωση φόρου επί του ποσού φόρου που προκύπτει με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα. Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου το ποσό μείωσης φόρου που προκύπτει με βάση την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων να διατηρηθεί ακέραιο, ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος και μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ.
Εφόσον συγκέντρωσαν λιγότερες αποδείξεις θα επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο 22% επί της αξίας των αποδείξεων που τους λείπουν.
Το ποσό των αποδείξεων που προσκομίζονται, γίνεται αποδεκτό μόνο εφόσον έχει περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση, λογίζεται συνολικά και για τους δύο συζύγους και επιμερίζεται μεταξύ τους ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα ατομικό εισόδημα.Συγκεκριμένα, στη φορολογική δήλωση για το 2014 θα γίνονται δεκτές αποδείξεις για:

Ποιοι ειναι οι ιδιοκτήτες-μέτοχοι των μεγάλων κανάλιων και εφημερίδων στην χώρα μας:

Αλαφούζος - MEGA, ALPHA, ΣΚΑΙ και την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Μαρινάκης - ΣΚΑΙ
Μπόμπολας - MEGA και τις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ και ΗΜΕΡΗΣΙΑ.
Τεγόπουλος - MEGA και τις εφημερίδες ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Λαμπράκης & Ψυχάρης - MEGA και τις εφημεριδες ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, Athens News και Σούπερ Αγγελίες.
Κυριακού - ΑΝΤ1
Κοντομηνάς - ALPHA
Βαρδινογιάννης - STAR και MEGA
Mixalis Mpageris