Frontex: Προκήρυξε 700 θέσεις συνοριοφυλάκων - Πού θα κάνετε αίτηση

Στην πρόσληψη 700 συνοριοφυλάκων προχωρά η Frontex. Όπως αναφέρει το ενημερωτικό φυλλάδιο, είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ προχωρά στη σύσταση υπηρεσίας ένστολων στην Ευρώπη, το μόνιμο σώμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Η εν λόγω υπηρεσία θα απαρτίζεται από αξιωματικούς του Frontex και των κρατών μελών της ΕΕ και θα συνδράμει τα ευρωπαϊκά κράτη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στα εξωτερικά τους σύνορα.

«Αναζητούμε υποψήφιους με εμπειρία στον τομέα της επιβολής του νόμου (σε σώματα όπως αστυνομία, τελωνεία, συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή), σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων με πολιτικά μέσα, σε στρατιωτικές ή αντίστοιχες υπηρεσίες (εν ενεργεία και συνταξιούχους). Κάθε υποψήφιος πρέπει να μιλά αγγλικά σε ενδιάμεσο επίπεδο (B2)», αναφέρεται στο ενημερωτικό φυλάκιο.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα λάβουν βασική εκπαίδευση διάρκειας έως έξι μήνες για να προετοιμαστούν για την ανάπτυξη αποστολών σε περιοχές επιχειρήσεων τον Ιανουάριο του 2021.

Με βάση την εμπειρία, οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουην αίτηση για να γίνετε συνοριοφύλακας του Frontex σε τρία επίπεδα: βασικό, ενδιάμεσο ή ανώτερο. Οι περισσότεροι συνοριοφύλακες του Frontex θα φορούν υπηρεσιακή στολή, θα διαθέτουν υπηρεσιακό όπλο και θα εκτελούν καθήκοντα όπως η εξακρίβωση της ταυτότητας και της εθνικότητας ενός ατόμου, η έγκριση ή η άρνηση εισόδου στην ΕΕ και η περιπολία μεταξύ των σημείων συνοριακής διέλευσης.

Οι συνοριοφύλακες του Frontex θα εργάζονται στις περιοχές των επιχειρήσεων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Μπορεί επίσης να εργάζονται σε τρίτες χώρες, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υπογράψει συμφωνία περί καθεστώτος με την ΕΕ. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, στους επιλεγμένους υποψηφίους θα προσφερθεί πενταετής σύμβαση εργασίας με δοκιμαστική περίοδο εννέα μηνών.
Όλοι οι επιλεγμένοι αξιωματικοί θα λάβουν μέρος σε βασική εκπαίδευση διάρκειας έως έξι μηνών και θα υποβληθούν σε δοκιμές ετοιμότητας για να αξιολογηθεί το κατά πόσο είναι έτοιμοι να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Για να κατεβάσετε το φυλλάδιο της Frontex πατήστε εδώ.

Πηγή: skai.gr