.Θρήνος για τη μητέρα και το αγγελούδι που χάθηκαν από τη φονική Πόρσε








Θρήνος για τη μητέρα και το αγγελούδι που χάθηκαν από τη φονική Πόρσε

Επέστρεφαν από Πτολεμαϊδα στην Αθήνα – Σε κατάσταση σοκ ο πατέρας, έχασε τα πάντα μέσα σε δευτερόλεπτα μπροστά στα μάτια του

Είναι από αυτά τα τραγικά και συνάμα συγκλονιστικά παιχνίδια που παίζει η ζωή και η μοίρα κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Και η μοίρα για την Αποστολία και τον γιο της Παύλο είχε γραφτεί με κοινό παρανομαστή τον θάνατο.
Ο σύζυγός της, Υπάτιος, ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως ο θάνατος ήρθε με τη μορφή ενός σπορ γρήγορου αυτοκινήτου, από αυτά που και εκείνος θαυμάζει και θα ήθελε να έχει. Άλλωστε η λατρεία του για αυτού του είδους τα αυτοκίνητα φαίνεται και από τη σελίδα του στο Facebook όπου έχει ανεβάσει αρκετές φωτογραφίες τέτοιων οχημάτων.
Δεν μπορεί να πιστέψει πως δεν πρόκειται ποτέ να μάθει τον μικρό του γιο να οδηγεί και πως δεν πρόκειται ποτέ να κρατήσει ξανά στην αγκαλιά του την αγαπημένη του σύζυγο.
Γιατί ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια, όπως λένε συγγενείς και φίλοι, που επέστρεφαν από την Πτολεμαΐδα στην Αθήνα.

Η φυσική ανάγκη του Υπάτιου τον ανάγκασε να σταματήσει σε πάρκινγκ. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο κατευθύνθηκε γρήγορα στις τουαλέτες, ενώ η Αποστολία με τον μικρό Παύλο έμειναν στο αυτοκίνητο.
Μέσα σε λίγα δευτερόεπτα όμως όλα άλλαξαν στη ζωή του Υπάτιου, αφού έτσι ξαφνικά μια Πόρσε που στο τιμόνι της καθόταν ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo έπεσε πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο πληρώνοντας στο θάνατο φόρο τεσσάρων ψυχών.
Η Αποστολία στα 33 της χρόνια ήταν μια ευτυχισμένη μητέρα, που μεγάλωνε τον γιο της.
Γεννημένη στην Πτολεμαΐδα, μετά το 3ο Λύκειο σπούδασε στο ΕΠΑΛ της πόλης, ενώ μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στην εταιρεία FANTASIA που αναλάμβανε τους στολισμούς σε γάμους και βαφτίσεις, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο.
Αυτές τις ημέρες είχε κανονίσει να επισκεφθεί την Πτολεμαΐδα για να δει συγγενείς και φίλους και να χαρούν τις Αποκριές ενώ λόγω δουλειάς του συζύγου της, που εργάζεται στην ΕΥΔΑΠ, επέστρεφαν στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής.
Η είδηση του τραγικού θανάτου έπεσε σαν βόμβα στους συγγενείς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο Υπάτιος ενημέρωσε τους δικούς του για το τραγικό συμβάν, με όση δύναμη βρήκε εκείνη τη στιγμή, αφού βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.
Η κηδεία μητέρας και παιδιού θα γίνει αύριο χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί το μέρος, αφού ο πατέρας κατάγεται από το Αντίγωνο Φλωρίνης ενώ η 33χρονη από την Πτολεμαΐδα.
Θρήνος για τη μητέρα και το αγγελούδι που χάθηκαν από τη φονική Πόρσε
Θρήνος για τη μητέρα και το αγγελούδι που χάθηκαν από τη φονική Πόρσε
Θρήνος για τη μητέρα και το αγγελούδι που χάθηκαν από τη φονική Πόρσε
Το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα έγινε λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής στο 83ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, κοντά στο Ύπατο Θηβών.
«Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Σταμάτησαν στις τουαλέτες και ήρθε η πόρσε να σκορπίσει το θάνατο. Ήταν μέσα στο πάρκινγκ όχι στην άκρη του δρόμου, αλλά μέσα στο πάρκινγκ…», είπε σοκαρισμένος διερχόμενος οδηγός στο LamiaReport.
Παραμένει άγνωστο πώς χάθηκε ο έλεγχος του αυτοκινήτου από τον οδηγό του, γιο του ιδιοκτήτη των Jumbo, το οποίο κινείτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο ύψος της Θήβας, σύμφωνα με το συγκλονιστικό βίντεο της σύγκρουσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο-σοκ της φρικτής σύγκρουσης 


Πηγή: protothema.gr

.Τα οφέλη της Γερμανίας από τα Ελληνικά αεροδρόμια

της ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΜΠΛΕΤΑ*
Πρόσφατα απορρίφθηκε με 120 ψήφους υπέρ, 417 κατά και 14 αποχές, η τροπολογία για  την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης στη Fraport AG- Slentel Ltd (κοινοπραξία γερμανικών συμφερόντων) των 14 κερδοφόρων περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας, που  κατατέθηκε προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η τροπολογία κατατέθηκε προς ψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο,  με στόχο να ενισχύσει την στρατηγική ανάπτυξης και τα έσοδα της ελληνικής οικονομίας εν μέσω βαθιάς κρίσης, καθώς
  • Τα μικρά και περιφερειακά αεροδρόμια μεν, έχουν τεράστια σημασία για την ενίσχυση και ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και κατ’ επέκταση της συνολικής οικονομίας της χώρας, καθώς αποβλέπουν σε έσοδα από την παράλληλη οικονομία του τουρισμού.
  • Η συγκεκριμένη κοινοπραξία δεν έχει τη οικονομική δυνατότητα να ολοκληρώσει ούτε καν το εφάπαξ τίμημα της σύμβασης με το Ελληνικό δημόσιο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι, η συγκεκριμένη σύμβαση αποτέλεσε προυπόθεση για το 3ο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής, ή αλλιώς 3ο Μνημόνιο.
Αποτέλεσε δηλαδή προιόν πολιτικής πίεσης προς τη χώρα από την Ευρωπαική Ένωση ,  εν καιρώ κρίσης, που αντίκειται στου κανόνες του θεμιτού ανταγωνισμού, καθώς προσανατολίζει στη συγκεκριμένη Γερμανική Κοινοπραξία και δεν πληροί τις προυποθέσεις περί συνδεσιμότητας,  εδαφικής συνοχής, κοινωνικής ένταξης νησιωτικότητας σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων.
Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δεν μπορεί κιόλας να ανταπεξέλθει στο τίμημα που έχει συμφωνηθεί με το ελληνικό δημόσιο, καθιστά ακόμη πιο κολάσιμη την ανάμιξη της Γερμανικής εξουσίας στην «εκπλειστηρίαση» της ελληνικής περιουσίας.
Το παιχνίδι των ιδιωτικοποιήσεων δεν μπορεί να αποβεί κερδοφόρο για τη χώρα,  όταν αφορά δημόσια αγαθά και  όταν το τίμημα της εξαγοράς συμφέρει μόνο τον αγοραστή.
Αυτό όχι μόνο δεν μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε έξοδο από τη  κρίση, αλλά θα δημιουργήσει ανακύκλωση της λιτότητας με πιο καταστροφικά ακόμη αποτελέσματα στην οικονομία και τον κοινωνικό και επαγγελματικό ιστό.Παράλληλα η επιβολή νέων μέτρων σε περικοπές εισοδημάτων και συντάξεων θα δημιουργήσει την τελική αποσταθεροποίηση της χώρας, θα βουλιάξει το ΑΕΠ και όχι πρωτογενές πλεόνασμα ούτε πασατέμπος δεν θα μείνει.Η πληρωμή του χρέους όμως θα συνεχίζεται, καθώς αυτό είναι το ζητούμενο, όπως επίσης και ο δανεισμός που είναι το πολιτικό ζητούμενο της υπόθεσης.Ποιος μπορεί όμως να κάνει κάτι, εφόσον συνεχίζουμε να αποδεχόμαστε την παγκοσμιοποιημένη λογική του ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ…
Αυτοί έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι. Κατέχουν δηλαδή όλα τα εργαλεία της εξουσίας και τα χρησιμοποιούν για να μας πτωχεύουν κι άλλο.Το κράτος είναι πτωχευμένο και καμία πτώχευση δεν ξεπερνιέται με νέα δάνεια, καμουφλαρισμένα με νέα μνημόνια.Τα περιουσιακά μας στοιχεία βρίσκονται σε διαδικασία ολικής εκχώρησης.
Ο εγχώριος ιδιωτικός τομέας πεθαίνει.
Η υποτίμηση της εργασίας και των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι πραγματικότητα με τη χώρα στο ευρώ και όχι σε παράλληλο ή  δικό της νόμισμα.
Η κοινοβουλευτική εξουσία επί των φορολογικών νομοθετημάτων, επί των τραπεζών και επί της δημόσιας περιουσίας έχει καταργηθεί.
ΑΡΑ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ;
Ελληνική κυβέρνηση ή μήπως και η ψήφος σου είναι εκχωρημένη σε αυτούς, που υποτίθεται σου δίνουν το χέρι να σηκωθείς, αλλά στο δίνουν μόνο για να σ’ αφήσουν να πέσεις πιο δυνατά στο έδαφος μετά, μέχρι να συντρίψεις και το τελευταίο σου κόκκαλο;
ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ;
Η ΕΥΡΩΠΗ  ΤΟΥ 4ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;
ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΙΖΟΝΤΑΙ…ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ !

*Η Παναγιώτα Μπλέτα είναι Συγγραφέας/Διανοήτρια
Email: bletas.p1@gmail.com
Facebook/Twitter : Panagiota Bletas