Αυτοί είναι οι φόροι που έρχονται για κάθε κλάδο...

Η απαίτηση των δανειστών να ανοίξει...
εδώ και τώρα και το φορολογικό, μαζί με το ασφαλιστικό, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατέθεσε στους Θεσμούς την βασική κυβερνητική πρόταση για αλλαγές στους συντελεστές φορολογίας μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ιδιοκτητών ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια. Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιεύματος της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής", οι προτάσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως δεν έρχονται... "αναίμακτα" για την τσέπη των φορολογουμένων. Οι αλλαγές αυτές στις φορολογικές κλίμακες αναμένεται να φέρουν πρόσθετους φόρους σε μεσαία και υψηλά εισοδήματα. Η νέα κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους θα περιλαμβάνει τρεις ή ακόμη και τέσσερις σημαντικές αλλαγές. Αυτές είναι οι εξής:
- Μειώνεται το όριο του δεύτερου κλιμακίου από τις 25.000 ευρώ στις 22.000 ευρώ
- Το μεσαίο κλιμάκιο (σήμερα από 25.000 έως 42.000 ευρώ) "σπάει" στα δύο: (Α) από 22.000 έως 32.000 με φορολογικό συντελεστή 32% και (Β) από 32.001 έως 42.000 ευρώ με συντελεστή 37% (από 32% που είναι σήμερα)
- Για εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής προτείνεται να διαμορφωθεί στο 50 ή και στο 55%. Η... ακραία σκέψη αφορά στα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ, με την πρόταση να είναι η φορολόγηση με συντελεστή 60%!
Μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες
Στο υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζονται στο να ισχύσει η ίδια κλίμακα των μισθωτών και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με την εξής διαφορά: Ότι δεν θα ισχύσει η έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ ή το αφορολόγητο 9.550 ευρώ. Φωτό από το Βήμα της ΚυριακήςΦωτό από το Βήμα της Κυριακής
Ελεύθεροι επαγγελματίες
Οι αλλαγές αυτές φαίνεται πως ευνοούν τους ελεύθερους επαγγελματίες με ετήσιο εισόδημα έως 34.000 ευρώ. Από αυτό το εισόδημα... και πάνω, θα υπάρξουν πρόσθετες επιβαρύνσεις. Φωτό από το Βήμα της ΚυριακήςΦωτό από το Βήμα της Κυριακής
Τα δεδομένα για τους αγρότες
Όσον αφορά στους αγρότες, οι οποίοι εδώ να σημειώσουμε πως αποφάσισαν... κάθοδο με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, σήμερα ισχύσει φόρος στα κέρδη ανεξαρτήτως ύψους εισοδήματος 13%. Αυτό που προτείνεται είναι φόρος της τάξης του 15% για τα εισοδήματα του 2016 και σταδιακή αύξηση σε βάθος τριετίας ή τετραετίας. Φωτό από το Βήμα της ΚυριακήςΦωτό από το Βήμα της Κυριακής
"Φάκελος ενοίκια"
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το τρίτο μνημόνιο, όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν εισοδήματα από ενοίκια θα επιβαρυνθούν με 15% φορολόγηση (για όσους εισπράττουν έως 12.000 ευρώ), με 35% για εισοδήματα πάνω από αυτό το ποσό. Από 40.001 και πάνω προτείνεται η φορολόγηση με συντελεστή 40%-45%.
Φωτό από το Βήμα της ΚυριακήςΦωτό από το Βήμα της Κυριακής
'Εκτακτη εισφορά
Για μισθωτούς και συνταξιούχους θα ισχύσει για το 2016 η έκπτωση φόρου με αποδείξεις έως 2.100 ευρώ, η οποία αντιστοιχεί στα χαμηλά εισοδήματα σε αφορολόγητο 9.550 ευρώ. Τέλος, η κλίμακα της έκτακτης εισφοράς παραμένει και θα επιβαρύνει ξεχωριστά τα εισοδήματα.

Πότε και γιατί ο Αλέξης θα κάνει εκλογές......WOW

Πότε προσφεύγει ένας στριμωγμένος πρωθυπουργός σε εκλογές; Όταν νιώθει ότι η παραμονή του στην εξουσία τον βλάπτει, έχοντας χάσει επαφή με την κοινωνία, όσο γλυκιά και αν είναι αυτή, όταν οι καταστάσεις αλλά και οι αποφάσεις που πρέπει να λάβει τον υπερβαίνουν και όταν πιστεύει ότι έχει πιθανότητες είτε να ξανακερδίσει είτε στη χειρότερη να είναι ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων.Σκεφτείτε πού βρίσκεται πολιτικά ο κ. Τσίπρας, αναλογιστείτε πώς έχει λειτουργήσει πολιτικά στο πρόσφατο παρελθόν και, αν ανακαλύψετε εχέγγυα ότι αυτός ο άνθρωπος θα λειτουργήσει με σύνεση και όχι με βάση τη σκοπιμότητα της στιγμής, μου το λέτε και εμένα. Οι κάλπες είναι όσο κοντά και όσο μακριά ήταν πάντα, από τη στιγμή που ανέλαβε για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση ο Αλέξης.

"EΛ.ΑΣ: Ένα βήμα πριν την άρνηση εκτέλεσης διαταγών οι αστυνομικοί - Πρωτοφανής ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης από ΠΟΑΣΥ και ΠΟΞΙΑ"

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
Ένα βήμα πριν την άρνηση εκτέλεσης διαταγών βρίσκονται οι αστυνομικοί: «Αντί δημοκρατικού διαλόγου χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία ως κατασταλτική δύναμη χάριν των αδιεξόδων και των σκοπιμοτήτων της κυβερνητικής πολιτικής στη χώρα μας» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση η ΠΟΑΣΥ και η ΠΟΞΙΑ εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους στην αποστολή ειδικών αστυνομικών δυνάμεων στην νήσο Κω όπου οι κάτοικοι αντιδρούν στην δημιουργία hot spot.