SOS......Πως φτάσαμε στην κρίση. Και πως θα βγούμε…


- Η κατάσταση σήμερα
- Γιατί απέτυχε η πολιτική της Κυβέρνησης
- Ποια λάθη έγιναν
- Οι ευθύνες της τρόικα
- Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα άμεσα
Το Statesmen, ζήτησε από επιστημονικούς συνεργάτες του, να ετοιμασθεί μια παρουσίαση των λόγων που οδήγησαν την Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια, σε βαθιά παρατεταμένη ύφεση και ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν άμεσα. Η παρουσίαση περιορίζεται μόνο στα δύο τελευταία χρόνια, όπου η Ελλάδα κατρακύλησε, με πρωτοφανή ταχύτητα, προκαλώντας το τελικό αδιέξοδο. Χωρίς να παραβλέπονται και οι διαχρονικές ευθύνες, πρώτα απ΄ όλα των κυβερνήσεων και των θεσμών, αλλά και του συνδικαλισμού, των παραγωγικών και επαγγελματικών τάξεων, και όχι μόνο από το 1981 μέχρι σήμερα.

Τίνος αποικία είμαστε;

Ο... πόνος των Αμερικανών για τη γερμανική οικονομική αποικιοκρατία προφανώς είναι υποκριτικός. Το ελληνικό οικόπεδο εξακολουθεί να έχει ενδιαφέρον για την Ουάσιγκτον. Χαρακτηριστική του αμερικανικού ενδιαφέροντος είναι η αξιοποίηση της Ελλάδας στο γεωπολιτικό - ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς ύστερα από σαφείς αμερικανικές οδηγίες η ελληνική κυβέρνηση σύναψε στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ.
Η Ελλάδα, λόγω γεωγραφίας, είναι προορισμένη να παίξει τον ρόλο του διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσόγειου προς την Ευρώπη. Ο έλεγχος, λοιπόν, του ελληνικού οικοπέδου είναι κρίσιμης σημασίας τόσο για το Βερολίνο όσο και για την Ουάσιγκτον...
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Ελλάδα βιώνει τις συνέπειες ενός πολέμου που η κυβέρνηση Παπανδρέου «κατάφερε» να διεξαχθεί στην πλάτη της χώρας και του λαού της...    took a part


Κ. Φερνάντεζ: «Το ΔΝΤ θα έχει άσχημο τέλος στην Ελλάδα»!!!!!

Η πρόεδρος της Αργεντινής (παθούσας από το Δ.Ν.Τ.), Κριστίνα Φερνάντεζ Ντε Κίρχνερ, απηύθυνε προειδοποίηση πριν από λίγες ώρες προς την Ελλάδα, σχετικά με τα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας τα οποία και δέχθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
«Αυτά τα άγρια μέτρα λιτότητας σίγουρα θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα. Τα οικονομικά μέτρα που πήραν θα πυροδοτήσουν σφοδρές κοινωνικές αναταραχές, σαν αυτή που αντιμετώπισε η χώρα μας την περασμένη δεκαετία» δήλωσε η Φερνάντεζ.

Τα 14 Άρθρα του Συντάγματος που καταπατά η Κυβέρνηση....


  Επειδή ζούμε σε καιρούς επικίνδυνους όπου το τοπίο είναι θολό προκαλώντας σύγχυση παρά κατανόηση, παρουσιάζονται με κοινό νου και απλή λογική, τα άρθρα του Συντάγματος τα οποία η Κυβέρνηση είτε παραβαίνει ή αγνοεί επιδεικτικά.

Άρθρο 1 παρ. 3 Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού... Οι συμβάσεις παραχώρησης δημοσίων αγαθών σε ιδιωτικές εταιρίες, βλ. διόδια, θα έπρεπε να εξασφαλίζουν ότι η τιμολογιακή τους πολιτική δεν θα λειτουργεί εις βάρος του Λαού. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν γίνονται ιδιωτικοποιήσεις χωρίς εξασφάλιση της προστασίας του Λαού, σημαίνει ότι έχουν παραχωρηθεί κρατικές εξουσίες εις βάρος κι όχι υπέρ του Λαού.

γιατί απαγορεύεται...

Σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης, αντίκειται στις διατάξειςτων άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η Δ.Ε.Η. και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος). Τόσον η είσπραξη φόρων, όσο και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων λόγω της άρνησης πληρωμής φόρων,αποτελούν στοιχεία άσκησης δημόσιας εξουσίας. Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η άσκηση δημόσιας εξουσίας αποτελεί την κατ΄εξοχήν έκφραση κυριαρχίας του Κράτους και ασκείται μόνο από το Δημόσιο καιτα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
Και η ΔΕΗ είναι ιδιωτική!!!!!    took