.Οι δέκα λόγοι που καθιστούν το χρέος παράνομο και καταχρηστικό (επικαιροποιημένο)


του Όθωνα Κουμαρέλλα

Σήμερα, με την έναρξη λειτουργίας στο Κοινοβούλιο της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους (ΕΛΕ), είναι χρήσιμο, να «φρεσκάρουμε» λίγο τη μνήμη μας, και να καταθέσουμε τη δική μας καθαρή θέση για άρνηση αναγνώρισης του χρέους και τη μονομερή από την πλευρά μας διαγραφή του, όπως κατά καιρούς έχει αυτή εκφραστεί και αιτιολογηθεί πλήρως στα επίσημα κείμενα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου.
Πολλοί και μόνο στο άκουσμα της φράσης περί μονομερούς διαγραφής του χρέους εξανίστανται, αφού θεωρούν ότι με την άρνηση αναγνώρισης και παύσης της αποπληρωμής του χρέους από την πλευρά της Ελλάδας, θα προχωρήσουμε σε μια παράνομη και επί της ουσίας «ανήθικη» πράξη απέναντι σε αυτούς που μας δάνειζαν. Μια παράνομη κι ανήθικη πράξη άρνησης ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις μας, που θα μας οδηγήσει στη διεθνή κατακραυγή, στην απομόνωση και τελικά σε μεγαλύτερα δεινά.Άλλοι, πάλι, θεωρούν μια τέτοια εξέλιξη, αναγκαία μεν, αλλά αδύνατη κάτω από τις διαμορφωμένες συνθήκες.
Όσοι βέβαια ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, πέραν από τους κυβερνητικούς που έχουν τους ιδιοτελείς λόγους τους, είτε δεν γνωρίζουν τα πράγματα και αντιδρούν αυθόρμητα, είτε παρασυρόμενοι από τον συρμό...
και την ασύστολη προπαγάνδα, αδυνατούν να κατανοήσουν τι πραγματικά συμβαίνει με το ελληνικό χρέος.Η συσκότιση των πάντων γύρω από τη δημιουργία του χρέους και του τρόπου που αυτό εξελίχθηκε έχει ακριβώς αυτό το σκοπό. Τη δημιουργία σύγχυσης και την απονεύρωση οποιασδήποτε αντίδρασης στις ακολουθούμενες πολιτικές. Πολύ περισσότερο που στο «παιγνίδι» του ελληνικού χρέους εμπλέκονται είτε άμεσα, είτε έμμεσα Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες και πολιτικοί.
Στη πράξη, όπως αναφέρει σε αντίστοιχο άρθρο ο Κώστας Κούστας «Οι Ελληνικές κυβερνήσεις διέπραξαν εσχάτη προδοσία με βάση το ευρωπαϊκό και το διεθνές Δίκαιο ενώ τα όργανα της ΕΕ (Εurogroup - EΚΤ - συμβούλια ηγετών ΕΕ) παρανομούν με την συγκρότηση της τρόικας και την επιβολή των μνημονίων παραβιάζοντας την ιδρυτική συνθήκη της ΕΕ και την Χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ!Τα μνημόνια των «ελληνικών κυβερνήσεων» με την Τρόικα, είναι όχι απλά παράνομα, αλλά επί της ουσίας αυτοδίκαια άκυρα! Αυτό πρέπει να έχει η κυβέρνηση ως θέση συνεπικουρούμενη από το δικαίωμα αποζημίωσης για τη βλάβη που μας προκάλεσε η ΕΕ, η Τρόικα και οι υπάλληλοί τους

.ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΦΑΡΑΤΖ: «Προετοιμαστείτε για το σοκ της ζωής σας το 2017» (ΒΙΝΤΕΟ)



Ο πρώην αρχηγός του κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ, προειδοποίησε άπαντες ότι «θα υποστούν ένα πολύ μεγαλύτερο σοκ το 2017» και ότι η επιθυμία τους για «περισσότερη Ευρώπη» έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη επιθυμία των λαών οι οποίοι έχουν βαρεθεί με την προοπτική.
Πιο συγκεκριμένα ο Ν.Φάρατζ είπε:
«Νομίζω ότι παρακολουθώ μια συνεδρίαση μιας θρησκευτικής κάστας σήμερα το πρωί. Είναι σαν η παγκόσμια επανάσταση που συνέβη το 2016, το Brexit, ο Τραμπ και το ιταλικό δημοψήφισμα να μην σας άγγιξαν καθόλου.
Δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι αυτό το κύμα πρόκειται να σαρώσει όλη την Ευρώπη στις επερχόμενες εκλογές του 2017. Όλο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι αυτή η μορφή της κεντρικής διοίκησης απλά δεν μπορεί να δουλέψει.Εν μέσω αυτών των συγκλονιστικών αλλαγών κάποιος είπε σε αυτή την αίθουσα ότι «οι λαοί θέλουν περισσότερη Ευρώπη». Δεν θέλουν. Οι πολίτες θέλουν λιγότερη Ευρώπη. Το βλέπουμε αυτό ξανά και ξανά όταν χώρες έχουν δημοψηφίσματα και απορρίπτουν τις πολιτικές της Ε.Ε.Αλλά κάτι πιο ουσιαστικό πρόκειται να συμβεί εκεί έξω.Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλοί από εσάς πρόκειται να αισθανθείτε άσχημα για τους ίδιους σας τους ψηφοφόρους, από αυτό που θα πω, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα το ίδρυμα Chatham House δημοσίευσε μια δημοσκόπηση για 10 ευρωπαϊκά κράτη και μόνο το 20% αυτών που ρωτήθηκαν θέλουν την μετανάστευση από μουσουλμανικές χώρες να συνεχιστεί. Μόνο το 20%.Κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι σας επιθυμούν πολύ σκληρότερη στάση από αυτή που κρατά τώρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ.Τραμπ, ή ακόμη και εμένα τον ίδιο και τους περισσότερους από εσάς εδώ.Δεν μπορώ να πιστέψω να το γεγονός ότι είστε τόσο τυφλοί που ακόμη και η Α.Μέρκελ έχει κάνει ια αναστροφή πορείας 180 μοιρών και θέλει να στείλει αρκετούς πίσω. Ακόμη και ο κ. Σούλτς το θεώρει ως καλή ιδέα.Και η πραγματικότητα είναι ότι η Ε.Ε. δεν έχει κανένα μέλλον στη μορφή που είναι τώρα. Και υποψιάζομαι πως θα υποστείτε ένα τεράστιο σοκ το 2017 όπως πάθατε και το 2016».

http://arouraios.gr/2017/02/mhnyma-katastrofhs-apo/

.Η απόρρητη επιστολή που «καίει» τον Τόμσεν!

Μία απόρρητη επιστολή του πρώην επικεφαλής των οικονομολόγων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ προς τον Πολ Τόμσεν, τέσσερις ημέρες πριν από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, τον Μάιο του 2010, “καίει” τον αρχιτέκτονα του ελληνικού προγράμματος.

Στη συγκεκριμένη επιστολή ο Ολιβιέ Μπλανσάρ προειδοποιούσε ότι οι απαιτήσεις του πρώτου μνημονίου ήταν μη ρεαλιστικές και πως θα οδηγούσαν σε βαθειά ύφεση, καθώς και ότι το πρόγραμμα θα μπορούσε να εκτροχιαστεί άμεσα, ακόμη και με πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Δείτε το video…