Νέο μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ: Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Στη χορήγηση του μονογονεϊκού επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους – ανεξάρτητα από τον ΟΠΕΚΑ, προχωρεί η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.Εκατό ευρώ μηνιαίως ανά παιδί (+100 ευρώ σε περίπτωση ενοικίου) θα χορηγεί ο ΕΔΟΕΑΠ σε μονογονεϊκές οικογένειες.Το επίδομα θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια τα 15.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για ένα παιδί και 20.000 ευρώ για δύο.Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η χορήγηση θα γίνεται με την κάλυψη της όποιας διαφοράς προκύψει από το αντίστοιχο επίδομα που δίδει ο ΟΠΕΚΑ.
Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει ο αιτών γονέας να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ, στον οποίο θα πρέπει να απευθύνεται κατ’ αρχάς.Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται η αφαίρεση του όποιου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καταβολές του μονογονεϊκού επιδόματος από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πραγματοποιούνται κάθε εξάμηνο. Δηλαδή τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο.
https://indicator.gr/neo-miniaio-epidoma-100-eyro-ta-kritiria-kai-oi-dikaioychoi?fbclid=IwAR1vorMlICJpN9_Kr1CPIC6mXJJbtXTltLX0ZgdxEA4MTGQKTBnVmTWoJd8

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται κατασχέσεις και πρόστιμα για όσους τα έχουν απλήρωτα

Όσοι δεν πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας αλλά μέχρι στιγμής έχουν… ξεφύγει από την "τσιμπίδα" του νόμου, μάλλον πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν. Γιατί η ΑΑΔΕ, προκειμένου να μη χάνονται έσοδα, ετοιμάζει επιχείρηση… είσπραξης, με κατασχέσεις και πρόστιμα. Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται κατασχέσεις και πρόστιμα για όσους τα έχουν απλήρωταΌσοι λοιπόν δεν έχουν εξοφλήσει τέλη κυκλοφορίας θα «δουν» την ΑΑΔΕ θα γίνεται ο… εφιάλτης τους. Σχεδόν 500.000 τέλη κυκλοφορίας δεν έχουν πληρωθεί εμπρόθεσμα και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζει… σαφάρι, το οποίο περιλαμβάνει από πρόστιμα έως κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος, προβλέπει και μείωση 50% του χρόνου παραγραφής των τελών κυκλοφορίας. Μέχρι τώρα, τα τέλη κυκλοφορίας παραγράφονται μετά την πάροδο 20 χρόνων από το τέλος του έτους στο οποίο αφορούν. Η απόφαση είναι ο χρόνος παραγραφής να μειωθεί στα 10 χρόνια.
Οι λόγοι είναι δυο:
Πρώτον: Να απαλλαγούν από το χρέος χιλιάδες φορολογούμενοι που δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Πολλοί ήταν οι ιδιοκτήτες ΙΧ που προσέφυγαν στον Συνήγορο του Πολίτη γιατί τους είχε βεβαιωθεί από την εφορία πρόστιμο για τέλη κυκλοφορίας που έπρεπε να έχουν πληρώσει πριν από 20 χρόνια. Οι άνθρωποι αυτοί υποστήριξαν πως είχαν πληρώσει κανονικά αλλά μετά από τόσο καιρό, είχαν χάσει τα παραστατικά. Και δεν μπορούσαν να τα βρουν ούτε από την τράπεζα γιατί δεν κρατείται αρχείο! Ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε να μειωθεί ο χρόνος παραγραφής και φαίνεται ότι η ΑΑΔΕ δεν είπε… όχι.Δεύτερον: Η ΑΑΔΕ θέλει να «ξυπνήσει» τους εισπρακτικούς μηχανισμούς, ώστε να «στριμώξουν» τους φορολογούμενους που ηθελημένα δεν πληρώνουν τα τέλη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ένας στους 10 ιδιοκτήτες ΙΧ δεν εξοφλεί εγκαίρως το φόρο. Μιλάμε δηλαδή για τέλη κυκλοφορίας 500.000 οχημάτων, πολλά εκ των οποίων θα καταλήξουν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.
Για την είσπραξη των ανεξόφλητων τελών κυκλοφορίας πρόκειται να ενεργοποιηθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κυριότερο από αυτά τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών.
https://www.newsit.gr/oikonomia/teli-kykloforias-erxontai-katasxeseis-kai-prostima-gia-osous-ta-exoun-aplirota/2755279/?utm_medium=Referral&utm_source=Notification

Μάθε που ψηφίζεις.



Μάθε που ψηφίζεις κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο

ΕΔΩ