Φλέγεται η Σουηδία: Καταδρομικές επιχειρήσεις μεταναστών τίναξαν στον αέρα πόλεις – Χαοτική κατάσταση

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Σουηδία καθώς ομάδες μεταναστών δημιούργησαν επεισόδια με εμπρησμούς αυτοκινήτων και οργανωμένες επιθέσεις σε κωμοπόλεις. Για οργανωμένο σχέδιο μίλησε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας ενώ η ανησυχία των πολιτών αυξάνεται συνεχώς από τα βίαια περιστατικά με πρωταγωνιστές κυρίως μετανάστες.


Βανδαλισμοί και πυρπολήσεις έλαβαν χώρα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, καθώς και σε περιοχές γύρω από αυτήν. Η αύξηση της βίας δικαιώνει το λαϊκιστικό κόμμα των Σουηδών που τάσσεται κατά της μετανάστευσης, ενώ οι χειρισμοί της Κυβέρνησης και η στάση της σε τέτοιου τύπου ακραία περιστατικά είναι καθοριστική για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών.Ομάδες νέων πυρπόλησαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν ταραχές την περασμένη νύκτα στη σουηδική πόλη Γκέτεμποργκ και σε λίγες κωμοπόλεις γύρω απ’ αυτή, ενώ ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν δήλωσε πως οι επιθέσεις έμοιαζαν οργανωμένες.«Μοιάζει καλά οργανωμένο, σχεδόν σαν στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν σε συνέντευξή του στο σουηδικό ραδιόφωνο, όμως δεν είπε ποιος μπορεί να οργάνωσε τις βιαιότητες. «Η κοινωνία πάντα αντιδρά έντονα σε τέτοιου είδους πράγματα», δήλωσε.

Η αυξανόμενη ανησυχία των πολιτών για τη βία που συνδέεται με συμμορίες καθώς και για άλλα βίαια περιστατικά έχει γίνει κεντρικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα.Οι αρχές δεν γνωστοποίησαν το τι μπορεί να προκάλεσε τα βίαια επεισόδια και επιβεβαίωσε μόνο ότι ενεπλάκησαν σ’ αυτά συμμορίες νέων, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των ταραχοποιών. Σποραδικά βίαια επεισόδια σημειώνονται τα τελευταία χρόνια σε κωμοπόλεις στη Σουηδία στο τέλος των θερινών μαθητικών διακοπών.Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μέχρι 100 αυτοκίνητα είτε πυρπολήθηκαν είτε υπέστησαν βανδαλισμούς στο Γκέτεμποργκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, καθώς και σε γειτονικές κωμοπόλεις όπως το Τρολχάταν, μια βιομηχανική περιοχή με υψηλή ανεργία, και το Φάλκενμπεργκ.

«Πιστεύουμε πως έως και 100 αυτοκίνητα κάηκαν ή υπέστησαν ζημιές», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ούλα Μπρεμ. «Ήταν οργανωμένοι και είχαν προετοιμαστεί». Λίγα αυτοκίνητα κάηκαν επίσης στη διάρκεια της νύκτας στη Στοκχόλμη.Ο νόμος και η τάξη είναι κεντρικό θέμα ενόψει των εκλογών της 9ης Σεπτεμβρίου, καθώς περισσότεροι από 40 άνθρωποι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν πέρυσι στο πλαίσιο της βίας των συμμοριών που αυξάνεται στη Σουηδία.Παρά την οικονομική ανάπτυξη που για χρόνια ζήλευε το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, οι Σοσιαλδημοκράτες του Λεβέν, το μεγαλύτερο κόμμα στον σημερινό μειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό, ετοιμάζονται για το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα που είχαν ποτέ, σύμφωνα με τι δημοσκοπήσεις.

Εκτός από την άνοδο της βίας, οι ψηφοφόροι ανησυχούν για τις ρωγμές στο σύστημα πρόνοιας, την πτώση των επιδόσεων στα σχολεία και τις επιπτώσεις από την αύξηση της μετανάστευσης, στο πλαίσιο της οποίας περίπου 160.000 άνθρωποι ζήτησαν άσυλο το 2015 στη Σουηδία.Οι ανησυχίες έχουν ωφελήσει το λαϊκιστικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών που τάσσεται κατά της μετανάστευσης και μπορεί να γίνει το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.  video

Με ανακοίνωση της η ΑΑΔΕ οριοθετεί την ημερομηνία ανάρτησης των εκκαθαριστικών και την πληρωμής των δόσεων

Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2018 όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα εφάπαξ καταβολής ή πληρωμής του φόρου σε πέντε μηνιαίες δόσεις.

Η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2019.Ειδικότερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε οτι:


Ενόψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2018 η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2018 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή, 17 Αυγούστου, στις 11:00 π.μ., και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης - ανάρτησης των εκκαθαριστικών ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2018 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2018.Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών θα πραγματοποιηθεί μέχρι την 31η Αυγούστου. Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2019, δεν θα είναι διαθέσιμη στις 17/8, μεταξύ 11:00 και 15:00.

Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α., υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010-2017), θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.Σημειώνεται οτι η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει φέτος με βάση τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων.Από μία πρώτη εικόνα σχετικά με τις μεταβολές στον φόρο που είχε ανακοινώσει η ΑΑΔΕ προκύπτει οτι μειωμένο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ θα έχουν φέτος 1,470 εκατομμύρια φορολογούμενοι ( ή το 23%) ενώ αμετάβλητος θα παραμείνει ο φόρος για σχεδόν 4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων ( το 62%). Αύξηση φόρου έως 50 ευρώ θα προκύπτει για το 12% των φορολογούμενων από 50 έως 200 ευρώ για το 2,3% και άνω των 200 ευρώ για το 0,7%.
https://www.newsbeast.gr/financial/arthro/3901427/i-episimi-enimerosi-gia-tin-pliromi-toy-enfia?utm_medium=onesignal&utm_source=notification&utm_campaign=alert&utm_content=post

Απινιδωτές: Στη Γαλλία σε πολυκατοικίες, στην Ελλάδα...αγνοούνται!



kavala-portal.gr


Τον περασμένο Ιούνιο -λίγες μέρες μετά την παρουσία μας στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο- επισκεφτήκαμε το Παρίσι (καθαρά για διακοπές, τις οποίες χρειαζόμασταν τόσο πολύ...)

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, ωστόσο, στην πρωτεύουσα της Γαλλίας το μάτι μας έπεσε πάνω σε μια εικόνα που -ειδικά για την Ελλάδα- μόνο ως "ασυνήθιστη" μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε...

Ο λόγος για έναν απινιδωτή, μια ιατρική συσκευή για την διακοπή της επικίνδυνης αρρυθμίας της καρδιάς, η οποία χρησιμοποιείται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σε χειρουργεία αλλά και από τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Το γεγονός που μας έκανε εντύπωση δεν ήταν η παρουσία του απινιδωτή, αλλά το πού ακριβώς τον αντικρίσαμε -στην είσοδο μιας πολυκατοικίας!

Και μας έκανε εντύπωση διότι διαπιστώσαμε πως μηχανήματα απαραίτητα σε όσους γνωρίζουν από πρώτες βοήθειες και μπορούν να βοηθήσουν στο να σωθούν συνάνθρωποί μας σε περιπτώσεις που κριθεί αναγκαίο βρίσκονται, σε άλλες χώρες, στις εισόδους πολυκατοικιών αλλά στην Ελλάδα αποτελούν, στην κυριολεξία, αντικείμενο αναζήτησης από εκπομπές τύπου "Φως στο Τούνελ"!!!

Ειδικά στην Καβάλα, τέτοια μηχανήματα τα ψάχνουμε κυριολεκτικά "με τα κιάλια". Γνωρίζουμε για έναν απινιδωτή στην αντιπεριφέρεια Καβάλας -το ποιος γνωρίζει να το χειρίζεται, βέβαια, είναι μια άλλη ιστορία- και έναν άλλο απινιδωτή σε παρακείμενο κατάστημα πώλησης ιατρικών ειδών (αν υπάρχουν και άλλοι ας μας ενημερώσουν οι αγαπητοί μας αναγνώστες).

Δυστυχώς είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι σε δεκάδες πολυσύχναστα σημεία του νομού Καβάλας -με πρώτα και καλύτερα τις παραλιακές ζώνες (ακόμα και τις πιο πολυσύχναστες, οι οποίες έχουν μάλιστα λάβει τη "Γαλάζια Σημαία", όπως οι Αμμόλοφοι και η Καλαμίτσα)- οι απινιδωτές είναι απλά μια άγνωστη έννοια. Ειδικά στις παραλίες, με τα περιστατικά πνιγμών να αυξάνονται και να πληθύνονται -τα οποία, στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα άλλο από περιστατικά συνανθρώπων που υπέστησαν καρδιακή προσβολή την ώρα που κολυμπούσαν- μια τέτοια απουσία είναι ανεπίτρεπτη (και παράνομη, μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Ελληνική Ναυαγοσωστική Εταιρεία)


Δεν μιλάμε για πολυκατοικίες, όπως στο Παρίσι, εκεί πάμε σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας...

Υ.Γ.: Σε αυτό το σημείο μπορεί να μας πείτε "Τι σας έπιασε, βρε παιδιά, να μιλήσετε για απινιδωτές και άλλες αντίστοιχες 'μπουρμπουλήθρες'; Εδώ ο κόσμος πεινάει..."


Η απάντηση μας θα είναι κατηγορηματική:


"Κακώς σκέφτεστε όπως σκέφτεστε. Διότι με τα καρδιαγγειακά νοσήματα να αποτελούν, ίσως, την πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα, περιστατικά στα οποία θα χρειαστεί η παρέμβαση όσων ξέρουν από πρώτες βοήθειες και μπορούν να χειριστούν τέτοιους απινιδωτές θα συμβούν αργά ή γρήγορα. Και τότε είναι βέβαιο ότι θα βγείτε και θα πείτε 'Πού είναι το ΕΚΑΒ το αργοπορημένο, πού είναι τα ασθενοφόρα που καθυστερούν, πού είναι το κράτος; Μόνο να παίρνουν φόρους από εμάς ξέρουν' και άλλα τέτοια 'χαρωπά'. Αλλά αυτά δεν θα σώσουν κανέναν συνάνθρωπό μας..."


ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ   ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΙΔΗΣ


Πηγή: kavala-portal.gr