Επιστήμονες εκπέμπουν SOS: Η Ελλάδα στη δίνη του «υγρού Κυκλώνα» - Έκκληση για προληπτικά μέτρα!


Ιδιαίτερη ανησυχία στους επιστήμονες έχει προκαλέσει η έξαρση που παρουσιάζουν οι υδροστρόβιλοι στο Ιόνιο Πέλαγος και το νότιο Αιγαίο.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το φαινόμενο στην Ελλάδα παρατηρείται συχνά και ότι αποτελεί απειλεί για τη ναυσιπλοΐα. Παράλληλα, συνιστούν στους ναυτικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επίμαχες περιοχές, αφού η ταχύτητα του υδροστρόβιλου φτάνει τα 150 χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να δημιουργήσει ακόμη και τοπικό τσουνάμι σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων. Ο Καναδός μετεωρολόγος Γουέιντ Ζιλάγκι από το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνας των Υδροσιφώνων που εδρεύει στο Τορόντο, μιλώντας στη Realplanet προειδοποιεί ότι η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη του... «υγρού Κυκλώνα» και ότι πλέον, πέρα από τους ανεμοστρόβιλους της ξηράς, οι υδροσίφωνες θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Αγρια, ήμερα και παράξενα ζώα

1. Η τρελή ακολουθία των συμβάντων αναστέλλει κάθε λογική σκέψη και καθιστά τον πολίτη ανίδεο και ανίκανο να παρακολουθήσει αυτό που τον υπερβαίνει.
2. Σαν μικρό παιδί που το θαμπώνουν και το εξαπατούν με δώρα, έτσι το θέαμα σέρνει από τη μύτη τον πολίτη όποτε και όπως θέλει. Τον μεταφέρει σε τόπο χλοερό, τόπο αναπαύσεως. Την τρέλα μέσα στην οποία ζει και μεγαλώνει, ο πολίτης δεν θέλει να την ξέρει, ίσως λόγω μιας ετοιμόρροπης αξιοπρέπειας που βασανίζεται από έναν δημοσιογραφικό κύκλο, ο οποίος μεταφράζει κάθε πάθημα του πολίτη σε παιδαγωγικό μάθημα της κυβέρνησης, σε συμμόρφωση, σε μια ζωή της οποίας η ευπρέπεια και ο συμβιβασμός οφείλει να γίνει το σχήμα της.