Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις στις τράπεζες για την προστασία της κύριας κατοικίας

Μέχρι και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, οι τράπεζες θα παραλαμβάνουν τις υπεύθυνες δηλώσεις των οφειλετών για την προστασία της κύριας κατοικίας από  πλειστηριασμό, όπως επισημαίνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Η προθεσμία αυτή είχε τεθεί με δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή διάταξης του Ν. 4224/2013 (άρθρο 2, παρ. 2α) η οποία ορίζει ότι «κατά τη διάρκεια απαγόρευσης του πλειστηριασμού οι οφειλέτες έχουν υποχρέωση υποβολής στον δανειστή με κάθε πρόσφορο μέσο, υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α΄ 75), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 13 του ν. 2479/1997 (Α΄ 67), στην οποία αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του οφειλέτη, λεπτομερή και επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας, περιγραφή της πλήρωσης των παραπάνω προϋποθέσεων και λεπτομερής αναγραφή των κινήσεων λογαριασμού που ξεπερνούν το ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ τους τελευταίους είκοσι τέσσερις (24) μήνες πριν την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης.

Μέχρι τις 14 Μαρτίου μπορούν οι ετεροδημότες να μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα

Μέχρι τις 14 Μαρτίου μπορούν, όσοι ετεροδημότες επιθυμούν, να μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, προκειμένου να ψηφίσουν στον δήμο που κατοικούν. Στις τοπικές εκλογές, σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές δεν λειτουργούν τμήματα ετεροδημοτών. Δεν μπορεί για παράδειγμα, ένας πολίτης που κατοικεί μόνιμα στο δήμο Αθηναίων αλλά έχει τα εκλογικά του δικαιώματα σε άλλο δήμο, να ψηφίσει στην Αθήνα. Έχει όμως την δυνατότητα να μεταφέρει τα εκλογικά του δικαιώματα. Τις παραπάνω διευκρινίσεις έδωσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης. Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, όσοι βουλευτές θελήσουν να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα πρέπει να παραιτηθούν από το αξίωμα τους.

Λίστα απολύσεων και διαθεσιμότητας στο Δημόσιο ζήτησε η τρόικα – Απελευθέρωση των απολύσεων και νέες μειώσεις συντάξεων στο τραπέζι

Λίστα απολύσεων και διαθεσιμότητας στο Δημόσιο ζήτησε η τρόικα – Απελευθέρωση των απολύσεων και νέες μειώσεις συντάξεων στο τραπέζι


 - “Ανοίγουν” σήμερα το θέμα των απολύσεων στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας

- Νέες περικοπές στις συντάξεις βλέπει το ΔΝΤ λόγω μείωσης των εισφορών
- Σε εξέλιξη η συνάντηση Τρόικας - Βρούτση

Δεν είναι μόνο το πλεόνασμα στο οποίο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι δύο πλευρές θα έρθουν σε συμφωνία και δεν είναι μόνο οι διαφωνίες για γάλα, φάρμακα κλπ
Τα μεγάλα αγκάθια με την τρόικα παραμένουν οι απολύσεις στο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τα ελλείμματα των Ταμείων που αναμένεται να φέρουν ακόμη και μειώσεις στις συντάξεις. Οι τροϊκανοί μετά τις απανωτές στα προγράμματα απολύσεων και διαθεσιμότητας και τις συνεχείς αιτήσεις από την ελληνική πλευρά για παράταση ζητούν πλέον επιτακτικά την παρουσίαση βήμα προς βήμα του προγράμματος τόσο για τις 12.500 διαθεσιμότητες όσο και για τις 11.000 απολύσεις που πρόκειται να γίνουν φέτος. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ζητήθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη δείχγμα τον φορέων απ' όπου θα προέλθουν οι απολύσεις οι οποίες θα πρέπει να ξεκινήσουν τον ερχόμενο μήνα και σταδιακά να φτάσουν τις 11.000 ως το ερχόμενο Φθινόπωρο.
Παράλληλα πέφτει ξανά, σήμερα, στο τραπέζι το θέμα των ομαδικών απολύσεων, ενώ στη συνάντηση στις 10:00 με τον Γ. Βρούτση αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα της μείωσης κατά 3,9 των εργοδοτικών εισφορών. Έτσι αυτομάτως μπαίνει και το θέμα των ελλειμμάτων των ταμείων καθώς μόνο η μείωση των εργοδοτικών εισφορών οδηγεί σε μια τρύπα 850 εκατομμυρίων η οποία θα πρέπει να καλυφθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Εδώ έρχεται η πρόταση του “σκληρού” Πολ Τόμσεν να “ρίξει” την πρόταση του ΔΝΤ στο τραπέζι. Η πρόταση δεν είναι άλλη από μια νέα μείωση των συντάξεων των λεγόμενων ευγενών ταμείων.
Διαβάστε επίσης:
Σε "τεντωμένο σχοινί" οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα - "Ψαλιδίζουν" το πλεόνασμα με στόχο ένα νέο δανειο

 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=272038&nslt=1&catid=3