Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες


Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές προκειμένου τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Τη ματαίωση του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ματαιώνεται στο παρόν στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας, προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Όπως εκτιμά το υπουργείο, με τη νέα αυτή ηλεκτρονική «κάρτα του πολίτη» η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές θα απλοποιηθούν σημαντικά.
«Οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες», συμπληρώνει το υπουργείο.
Η διαδικασία του διαγωνισμού για τη δημιουργία ενός νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ) με σκοπό την έκδοση των νέων Δελτίων Ταυτότητας, αλλά και όλων των εγγράφων ασφαλείας είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο, με την αποστολή προσκλήσεων ενδιαφέροντος σε μεγάλο αριθμό ειδικευμένων φορέων.

https://sputniknews.gr/ellada/201907174024075-mataiwnetai-o-diagwnismos-gia-tis-nees-tautothtes/