Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τις εκλογές σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας

Το 10ήμερο που θα ξεκινήσει αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες είναι το πιο κρίσιμο για την χώρα. Με τις εκλογές να γίνονται στις 6 Μαίου, η σύγκλιση της νέας Βουλής ορίσθηκε για τις 17 του μήνα. Σ΄αυτό το διάστημα, είτε θα ορκισθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε θα «τρέξουν» τα τριήμερα των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Σύμφωνα με το άρθρο 37....  του Συντάγματος:

Φοβόσασταν τους κομμουνιστές και ήρθαν οι καπιταλιστές να σας πάρουνε τα σπίτια!


Φοβόσασταν τους κομμουνιστές και ήρθαν οι καπιταλιστές να σας πάρουνε τα σπίτια!
Έλεγαν ότι αν έρθουν οι κομμουνιστές στην εξουσία, θα πάρουν τα σπίτια των εργαζομένων. Τώρα, αφού τους έπεισαν να πάρουν δάνεια, τους αφαιρούν τη δουλειά, τους μειώνουν μισθούς και συντάξεις και κόβουν το εφάπαξ. Αποτέλεσμα, εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειάρχες να μην μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις και ήδη χιλιάδες σπίτια απειλούνται με κατασχέσεις που έχουν αναβληθεί μόνο προσωρινά. Αλλά και τις δόσεις να πληρώνεις κανονικά, πληρώνεις με βάση μια τιμή που δεν ισχύει πια. Η αξία του σπιτιού σου πέφτει συνεχώς.
Δανείστηκες και πληρώνεις για διαμέρισμα 130 χιλιάδων ευρώ που σήμερα έχει αξία 80 και αύριο θα έχει 50 και -πολύ πιθανό- μεθαύριο 30,