Πώς έμεινε ανάπηρος ο Σόιμπλε;





Για πολλούς Έλληνες ο 71χρονος Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι πιο μισητός ακόμα και από την Μέρκελ…
Ποιος τελικά είναι αυτός ο κακός-κομπλεξικός Γερμανός που μας κουνάει επιδεικτικά το χέρι και έχει συνήθως μόνο κακά λόγια να πει για την Ελλάδα; Έχετε αναρωτηθεί γιατί είναι τόσο κακός και κομπλεξικός; Και στ’ αλήθεια από πού πηγάζει αυτή η σκληρότητα, η οποία κάνει μερικές φορές τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να φαντάζει αρνάκι μπροστά του;

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ! Ο Προκόπης Παυλόπουλος πρόεδρος της Δημοκρατίας με συντριπτική πλειοψηφία.

Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 18, 2015

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι και επίσημα ο Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από την Βουλή, υποχρεώνοντας την διαπλοκή σε συντριπτική ήττα.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:
Προκόπης Παυλόπουλος: 233
Νίκος Αλιβιζάτος: 30
Παρών: 32

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τον Προκόπη Παυλόπουλο

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τον Προκόπη Παυλόπουλο
Με μια τεράστια έκπληξη, και ανατρέποντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος, πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για επιλογή ευρύτερης συναίνεσης και στην κοινωνία και στη Βουλή η οποία δεν είναι τυχαία με την πολιτική συγκυρία.Ουσιαστικά, η κίνηση αυτή του κ. Τσίπρα είχε δύο στόχους:
1. Ο πρώτος είναι όιτ ήθελε να κάνει μια κίνηση καλής θέλησης προς τον Ζ. Κ. Γιούνκερ ο οποίος είχε αντιδράσει στην παραίτηση Αβραμόπουλου από το Κολλέγιο των Επιτρόπων. Ο κ. Γιούνκερ δεν ήθελε να διαταραχθούν οι ισορροπίες με τους Επιτρόπους, ειδικά αν η ελληνική κυβέρνηση έστελνε κάποιον αριστερό διάδοχο του κ. Αβραμόπουλου. Η αντίδραση Γιούνκερ κατά κύριο λόγο αλλά και οι αντιρρήσεις του Π. Λαφαζάνη και της Αριστερής Πλατφόρμας στο πρόσωπο του Δ. Αβραμόπουλου, ήταν η αιτία της εμπλοκής της διαδικασίας την Κυριακή το βράδυ. Τότε που ο Π. Καμμένος είχε ρίξει στο τραπέζι και το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ελλάδα Και Ρωσία Κοινό Μέτωπο Διεκδίκησης Των Χρεών Της Γερμανίας.

"Χτυπήστε" τον Γεμανικό επεκτατισμό.

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης. 
Αν και βλέπουμε από την Παρασκευή το τι γίνεται στο Eurogroup, για τα διάφορα τελεσίγραφα που προσπαθούν να δώσουν οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί στην Ελληνική κυβέρνηση, ταυτόχρονα η Ελλάδα υποστηρίζεται αλλά και βάλλεται η Γερμανία, από πολλές χώρες του εξωτερικού. 
Αυτή τη φορά έρχεται η El Publico που σε δημοσίευμά της στο διαδίκτυο, φιλοξενεί μελέτες Ισπανών Πανεπιστημιακών, οι οποίες λένε πως ....
η Ελλάδα έχει να παίρνει … "ρέστα από την Γερμανία". 
Και αυτό γιατί υπολογίζουν πως το χρέος της Γερμανίας στη χώρα μας ανέρχεται σχεδόν στα διπλά χρήματα από αυτά που έχει λάβει η Αθήνα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, δηλαδή στα 575 δισ. ευρώ!