Ανέκδοτο σε Πέντε Λέξεις: Δε Θα Ληφθούν Νέα Μέτρα!

Και εντελώς ξαφνικά, η Κυβέρνηση, τα κόμματα που τη στηρίζουν, τα ΜΜΕ και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, με προεξάρχοντα τον κ. Πρωθυπουργό, άρχισαν να διακηρύσσουν προς ένα ανύπαρκτο ακροατήριο πως "δε θα ληφθούν νέα μέτρα" και βεβαίως μετά των σχετικών κλισέ συνοδευτικών περί "θυσιών του Ελληνικού Λαού" που πρέπει (από ποιους και γιατί;) να "γίνουν σεβαστές" ή παρόμοια φληναφήματα.
Γιατί φληναφήματα; Μα οι περίφημες "θυσίες" του λαού που βρίθει άγαμων θυγατέρων, 40ρηδων απόμαχων της ζωής και βεβαίως συνταξιούχων καθώς και κατατρεγμένων "ελευθέρων πολιορκημένων πλην όμως κρατικώς προστατευμένων" επαγγελματιών, δεν είναι τίποτα παραπάνω από όσα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο ενός αυτονόητου ορθολογισμού πως σε αυτόν τον κόσμο τίποτα δεν είναι δωρεάν και υποστήριξη χρειάζονται μόνο οι ανήμποροι κι όχι οι ροδομάγουλοι κατακουρασμένοι τρόφιμοι ή πρώην τρόφιμοι του Ελληνικού Δημοσίου και του κρατικού κορβανά, έφηβοι συνταξιούχοι ή εργαζόμενοι σε οργανισμούς ή κρατικές εταιρείες με ανύπαρκτο ή άχρηστο έργο.

ΓΥΦΤΑΚΙ

ΤΟ ΓΥΦΤΑΚΙ Μουσική: Κώστας Χατζής Στίχοι: Φώντας Φιλέρης Ερμηνεία: Κώστας Χατζής Νεογέννητο βλαστάρι λερωμένο στα απόνερα του κόσμου ξεπλυμένο, δεν έμαθε βιβλίο να διαβάζει γυφτάκι, ο λαός μας το φωνάζει. Γυφτάκι, χόρεψέ μας τσιφτετέλι να φας ένα κομμάτι απ' το καρβέλι, κι αυτό, σαν πιθηκάκι μαθημένο δαγκώνει το χαλκά που είναι δεμένο. Το βράδυ, στη μεγάλη την πλατεία το πιάσανε να κάνει επαιτεία, σε κάτι λεπτεπίλεπτους τουρίστες που μοιάζαν περισσότερο μ' αρτίστες. Γυφτάκι, σε κοιτάζουν οι ανθρώποι, ρεζίλι θα γενούμε στην Ευρώπη, γυφτάκι, δύο πήχες όλο κι όλο ποιός σου 'μαθε της ζητιανιάς το ρόλο. Αφέντη, αν μου δώσεις δυο δραχμούλες θα κάνω δεκαπέντε κωλοτούμπες, αφέντη, αν μου δώσεις και τσιγάρο θα κάτσω σαν μαϊμού να το φουμάρω. Αφέντη που με βάζεις και χορεύω, εσύ με έμαθες να ζητιανεύω, εσύ με έμαθες να ζητιανεύω, αφέντη που με βάζεις και χορεύω.