Γιατί λείπουν τα παιδιά “από κρούσματα κoρονοϊών;

Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι η νεολαία προστατεύετε από τις χειρότερες επιπτώσεις του 2019-nCoV.
Το ξέσπασμα ενός νέου κορωναϊού στην Κίνα έχει σκοτώσει περισσότερους από 900 ανθρώπους, αλλά μία ομάδα έχει δραπετεύσει με ελάχιστες ζημιές: τα παιδιά.
Η νεολαία μπορεί σίγουρα να συμβάλλει στον ιό Μεταξύ των μολυσμένων είναι τουλάχιστον δύο νεογέννητα, σύμφωνα με κινεζικούς αξιωματούχους υγείας. Αλλά λίγα παιδιά είναι μεταξύ εκείνων που είναι άρρωστα για να διαγνωσθούν με τον κοροναϊό, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 5 Φεβρουαρίου στο περιοδικό Journal of the American Medical Association . Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναλύθηκαν σε αυτό το άρθρο – και οι αριθμοί αλλάζουν γρήγορα καθώς εξελίσσεται το ξέσπασμα – η μέση ηλικία των ασθενών παραμορφώνεται, ηλικίας μεταξύ 49 και 56 ετών.
Δεν είναι απολύτως σαφές γιατί τα παιδιά φαίνεται να διαφεύγουν από τις χειρότερες επιπτώσεις του ιού , που ονομάζεται 2019-nCoV. Αλλά ένα παρόμοιο μοτίβο ισχύει και για πολλές μολυσματικές ασθένειες, από τους γνωστούς, όπως η ανεμοβλογιά και η ιλαρά , μέχρι τα νεοεμφανιζόμενα, όπως το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS) και το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS).
“Δεν καταλαβαίνουμε πλήρως το φαινόμενο αυτό – μπορεί να οφείλεται σε διαφορές στις ανοσολογικές αντιδράσεις των παιδιών σε σύγκριση με τους ενήλικες”, δήλωσε ο Dr. Andrew Pavia, επικεφαλής της Διεύθυνσης Παιδιατρικών Λοιμωδών Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. “Μια υπόθεση είναι ότι η έμφυτη ανοσοαπόκριση, δηλαδή η πρώιμη αντίδραση που στοχεύει ευρέως σε ομάδες παθογόνων, τείνει να είναι πιο ενεργή”, δήλωσε.
Το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας έναντι παθογόνων παραγόντων. Τα κελιά αυτού του συστήματος αποκρίνονται αμέσως σε ξένους εισβολείς. (Αντίθετα, το προσαρμοστικό ανοσοποιητικό σύστημα μαθαίνει να αναγνωρίζει συγκεκριμένα παθογόνα, αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να συμμετάσχει στη μάχη.) Εάν η έμφυτη ανοσοαπόκριση είναι ισχυρότερη στα παιδιά που εκτίθενται στο 2019 nCoV, μπορεί να καταπολεμήσουν τις λοίμωες πιο εύκολα από τους ενήλικες, ήπια συμπτώματα.
Άλλοι κοροναϊοί, συμπεριλαμβανομένων των SARS και MERS, δείχνουν επίσης αυτό το μοτίβο, δήλωσε ο Krys Johnson, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο Temple University of Public Health.