Σοκάρουν τα στοιχεία για την φτώχεια στην Αθήνα

Την πρώτη μεγάλη κοινωνική έρευνα για τις ευπαθείς ομάδες στην Αθήνα, καθώς και τις πρωτοβουλίες του δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού παρουσίασαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και η διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.
Η έρευνα που δίνεται στην δημοσιότητα εν όψει της Διεθνούς Ημέρας κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού – 17η Οκτωβρίου-διεξήχθη από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) μεταξύ των ανθρώπων, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις κοινωνικές δομές του δήμου και τα συμπέρασμα της θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την δημιουργία νέων κοινωνικών δομών στον δήμο.

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ:Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει εδώ και τώρα! Οι έλληνες πρέπει να αντιληφθούν την θετική πλευρά της χρεοκοπίας.!!!

Όπως αναφέρει σε νέο του άρθρο, η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, προτρέποντας μάλιστα τους Έλληνες να "αγκαλιάσουν" εκείνο που φοβούνται.Ο κ. Βαρουφάκης κάνει λόγο για πραγματική χρεκοπία και όχι ως "διπλωματική μπλόφα", καλώντας μάλιστα να αντιληφθούν οι Έλληνες τη θετική πλευρά μιας χρεοκοπίας.Αναλυτικά το άρθρο του κ. Βαρουφάκη:
Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε...

Ο Νόμος στην υπηρεσία της εξουσίας…!

«Την ελευθερία για να την αποκτήσεις, πρέπει να πολεμήσεις. Κανείς δεν θα σου τη χαρίσει…»
Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός
Θα μπορούσε μία κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, να επιβάλει στους πολίτες – υπηκόους της, δυσβάστακτα μέτρα και σκληρούς έως απάνθρωπους νόμους, αν ο νομοθέτης δεν εξυπηρετούσε, ή καλύτερα, αν δεν υπηρετούσε την εξουσία; Ασφαλώς κι όχι! Ο νομοθέτης λαμβάνει εντολή από την εξουσία – κυβέρνηση, συντάσσει τον νόμο που του υπαγορεύτηκε και κατόπιν τον παραδίδει για να ψηφιστεί από την εξουσία που τον παρήγγειλε!