Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ



Στη διάθεση περίπου επτά εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων τέθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Πάνω από 3 δις θα πληρώσουν συνολικά οι υπόχρεοι. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι απαλλαγής από το 50% του ΕΝΦΙΑ,
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ του 2017, παρά το γεγονός ότι ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την ανάρτηση των εκκαθαριστικών προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προχώρησε στην ανάρτηση από σήμερα προκειμένου και οι φορολογούμενοι να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να αφομοιώσουν το εκκαθαριστικό της φετινής χρονιάς.

AdTech Ad

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: «Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2017 – Εμφάνιση των οφειλών σταδιακά στην «προσωποποιημένη πληροφόρηση» σταδιακά μέχρι τις 21:00.Από το στατιστικό σημείωμα που συνοδεύει την ανάρτηση της πληροφορίας προκύπτουν τα ακόλουθα στοιχεία:
-Το τελικό ποσό που βεβαιώθηκε στους φορολογούμενους είναι 3,153 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,7 δισ. ευρώ θα πρέπει να τα πληρώσουν τα φυσικά πρόσωπα και τα 448 εκατ. ευρώ τα νομικά πρόσωπα.
-Ο συμπληρωματικός φόρος, ανέρχεται φέτος στα 629 εκατ. ευρώ (382 εκατ. ευρώ τα φυσικά πρόσωπα και 247 εκατ. ευρώ τα νομικά πρόσωπα)
-Ο κύριος φόρος είναι 2,612 δισ. ευρώ: 2,411 δισ. ευρώ τα φυσικά πρόσωπα και 201 εκατ. ευρώ τα νομικά πρόσωπα
-Οι μειώσεις και οι απαλλαγές περιορίζονται στα 88,9 εκατ. Ευρώ και αφορούν σε 1,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες εκ των οποίων τα 1,24 εκατ. έχουν έκπτωση 50% και μόλις 66 χιλιάδες πλήρη απαλλαγή 100%.